Kiitos Inderes -yhteisö huippuduunista!

Täytyy sanoa, että kyllä inderesin raporttien ja laajojen raporttien ja muun sisällön kanssa on sellainen luxusfiilis kun tutkailee valittuja yhtiöitä, saa yhtiön tiedot, mutta voi lisäksi vertailla niitä analyytikot ennusteisiin ja usein ehtii fronttaamaankin tai tekemään nopeita päätöksiä vanhojen tietojen pohjalta uusien uutisten tullessa.

Eri kivaa verrattuna siihen, että vain itse joutuu tulkitsemaan eri yhtiöiden juttuja, kun ei oo inden ennusteita siinä tukena ja vertailuna.

Onhan tämä palvelu mullistanut oman sijoitus universumin.

Extra kiitos foorumista ja foorumilaisista!

16 tykkäystä

Aloitin sijoittamisen vuoden alussa osakesäästötilin myötä ja tavoitteena oli lähinnä voittaa inflaatio. Nyt salkku on kasvanut lähes 40% ja tästä on tullut harrastus :smile: Iso kiitos tästä kuuluu Inderesille ja foorumilaisille :+1:

ROASTit ja yritys sijoituskohteena -videot ansaitsee erityismaininnan ja suosittelen näiden katsomista kaikille uusille sijoittajille. Aloittelija saa näistä tosi hyvän tilannekuvan yrityksestä. Positiiviset näkymät saa aina luettua firmojen omilta kalvoilta, mutta näistä tulee hyvin esiin mahdolliset riskit, kun toimarit vastailee kokeneempien sijoittajien ikäviinkin kysymyksiin.

Esim. QT ja Revenio olivat itselleni täysin tuntemattomia firmoja, enkä olisi tällaisiin kasvuyrityksiin uskaltanut sijoittaa ilman laajoja yhtiöraportteja. Varmasti helpottaa myös pienten suomalaisten firmojen osakeanteja, kun saavat tätä kautta näkyvyyttä.

Mielestäni Inderes on onnistunut hyvin tavoitteessaan edistää kansankapitalismia ja foorumin taso on pysynyt hyvänä kasvavasta lukijamäärästä huolimatta. :+1:

23 tykkäystä

Olen ollut havaitsevinani foorumin hieman jopa siistiytyneen vaikka käyttäjiä on tullut roimasti lisää. Hieno homma tämäkin. :ok_hand:

12 tykkäystä

Inderesin tuottaman sisällön ja erinomaisen foorumin avulla voi myös itseni kaltainen aloitteleva amatööri-sijoittaja onnistua. :relaxed:

Sijoittamisen suhteen olen ehkä jonkin verran myöhäisherännäinen ja näin hieman alle nelikymppisenä huomaan harvemmin enää innostuvani mistään. Koronaviruksen tuomien ostopaikkojen (forumilta opittu termi) myötä uskalsin loikata askeleen verran etäämmälle Nordean Säästö-yhdistelmärahastoista ja siirtyä “oikeasti” pörssin puolelle ja rehellisesti kiinnostua ja innostua sijoittamisesta. Nyt huomaan, kuinka aamulla herättyäni tarkastan Aasian tilanteen ja jenkkien & Euroopan futuurit, odotan Inderesin ja Nordean aamukatsauksia saapuvan sähköpostiini, luen Inderesin foorumin myöhäisillan ja aamun viestit ja tarkastan, josko jonkun omistamani yhtiön osakkeen tavoitehintaan on tullut muutoksia. Pitkin päivää refreshaan Nordnetin Youtube-kanavan videojulkaisulistaa ja odotan uuden Traders’ Club -videon tulevan julki saadakseni Jukka Lepikön ääneen näytölleni. Tekninen analyysi ja kynttilöiden esittämä ostopaine (opittu termi sekin) ovat jo takaraivossa.

Kiitos siis Inderesille ja erityisesti keskusteluforumin upealle porukalle. @Masse -sedälle lisäpeukku mainioista letkautuksista! :sweat_smile:

Ja näin ensimmäisen tälle keskustelufoorumille kirjoittamani viestini (ja lauantai-illan) kunniaksi kaadoin itselleni maistuvan GT:n. “Jos otat, et osta”, muistan jonkun viisaan tänne foorumille kirjoittaneen. Vaikkakin näin lauantaina osakekauppojen tekeminen noin muutenkin olisi astetta hankalampaa. :wink:

Kiitos. Tykkään sijoittamisesta. :smiling_face_with_three_hearts:

33 tykkäystä

Itse haluan kiittää Inderesiä (ja samalla foorumilaisia) hyvän keskustelukulttuurin luomisesta. Uusia tai pienemmällä pääomalla aloittavia ei kohdella vinoillen ja vähätellen vaan vilpittömällä auttamishalulla ja tsemppauksella.

20 tykkäystä

Olen muiden kanssa samoilla linjoilla. Sijoitusanalyysit ja muiden piensijoittajien mielipiteet sekä kommentit samalla alustalla. Aivan loistavaa!

Laajat raportit ovat loistavia, analyytikoiden kommentit täsmällisiä ja erityyppiset videot mainio tapa tuoda infoa yhtiöstä esille! Foorumi on ohjelmoitu hyvin toimivaksi, tästä kiitos @Yu_Gong. Lisäksi on kerrassaan huikeaa, että analyytikot osallistuvat keskusteluun eri ketjuissa ja tuovat esiin omia mielipiteitään sekä ajatuksia foorumilaisten tietoon. @Verneri_Pulkkinen myös erinomaisella antaumuksella sivistämässä ja neuvomassa useissa ketjuissa, erityisesti Pörssien suunta-ketjussa.

Kiitos kuuluu myös muille foorumilaisille, jotka sitkeästi etsivät tietoa ja jakavat oppimaansa muiden kanssa. On hienoa nähdä tällaista yhteishenkeä ja muita tukevaa sekä auttavaa keskustelua, ja vielä näin positiivista!

Kiitos kaikille :heart:

22 tykkäystä

Ammattilaisen meininkiä joka suhteessa!
:+1:

4 tykkäystä

Yhdyn aiempiin ja kiitän myös palstalle kirjoittavia. En ole suuri nimettömän nettikeskustelun ja foorumien ystävä, mutta täällä tuntuu keskustelu olevan yhtä kohteliasta ja korrektia kuin kasvotustekkin. Oon availlut jotain noita liputettuja viestejä, mutta nekin on harvemmin mitään trollailuja tai muuten ilkeämielisiä tahi henkilökohtaisuuksiin menevää. IMO ihan hienoa kun kaikki kunnioittaa toisiaan ja aloittelevatkin sijoittajat uskaltaa kysyä tyhmiä kysymyksiä minkä jälkeen saavat pääsääntöisesti ihan asiallisia ohjauksia oikeisiin ketjuihin tms. Se on kuin se kolmio auton perässä työmatkalla, ja moni unohtaa että sitä on itsekkin ollut siinä pisteessä, mutta tämä palsta on hyvä ajokoulu sijoittamista varten. Toki samalla palstalle kirjoittamisen kynnys tuntuu olevan juuri siinä sopivalla korkeudella ettei ihan “mitä osinko tarkoittaa” nollapostauksia esiinny.

9 tykkäystä

Yhdyn tänne selkääntaputtelijoiden jonoon, myös omasta mielestäni Inderes tekee todella hienoa duunia ja tukee erityisesti yksityissijoittajaa tarjoamalla kattavaa, helposti ymmärrettävää ja helposti kulutettavaa (sekä viihdyttävää) sisältöä sijoituspäätösten tueksi. Inderes on ehdottomasti alan edelläkävijä, joka ei ole takertunut vanhoihin malleihin vaan on valmis tekemään ensimmäisenä uusia juttuja ja uudistamaan toimialaa.

Nykyään oikein harmittaa sijoittaa johonkin HKIn pörssin firmaan, joka ei ole Inderesin seurannassa. :smiley: Kauhea vaiva olisi selvittää ja kaivella kaikki asiat itse, varsinkin jos on kyseessä joku sellainen toimiala, jonka lainalaisuudet ei ole itselle ihan kauhean tuttuja (esim. pankkisektori). Tehkääpäs vähän myyntityötä mm. OmaSäästöpankin, Tecnotreen ja Tokmannin suuntaan niin Sepollakin olisi paljon turvallisempi olo omien sijoitustensa suhteen :smiley: :+1:

Tästä foorumista annan Inderesin lisäksi isot kiitokset kaikille foorumilaisille. Tämä on ainoa foorumi / sosiaalisen median kanava, jota käytän aktiivisesti, koska yleensä missä tahansa muualla keskustelu lähtee viimeistään toisen kommentin jälkeen ihan lapasesta. Mukava kun voi keskustella asiaa järkevien ihmisten kanssa ja trollit loistaa poissaolollaan. Pidetään homma tällaisena jatkossakin :+1:

33 tykkäystä

Varmaan salaisuutena on, että me kaikki täällä hyödytään tästä hyvästä ja järkevästä toiminnasta!

5 tykkäystä

Aloitin sijoittamisen 2016. Ennen tätä kännykän netinkäytön ykköskohteita oli eri urheilumedioiden ja-foorumeiden kuluttaminen.

Nyt neljä vuotta myöhemmin, en lue kännykästä juuri mitään muuta kuin Inderesin foorumia, yhtiöpäivityksiä sekä (talous)uutisia laadukkaiksi katsomistani medioista. Tai no, jälkimmäisiäkään ei käytännössä tarvitse enää lukea muualta kun kaikki oleellinen linkataan tänne ketjuihin.

Foorumin hieno käyttäjäkunta ja Inderesin väki yhdessä ovat luoneet tänne hienon ilmapiirin sekä yhteisön sijoittajille. Tiedonhakuun, laadukkaan sijoituskeskustelun seuraamiseen ja oppimiseen aivan ylivertainen paikka. Iso kiitos siitä teille kaikille.

12 tykkäystä

Jep. Eikä unohdeta podcasteja. Kaiken kaikkiaan asiallista ja tomeraa toimintaa.

4 tykkäystä

Mahtava juttu tämä on, Suomen johtavia analyytikoita ja sijoittajia samalla foorumilla. Sijoitusuraa jo 9 v takana ja sijoittaminen on vasta tänä vuonna mennyt ihan uudelle tasolle. Foorumi alkoi kummasti kiinnostamaan korona + sijoituslaina -tilanteessa vuoden alussa. Taloudellista riippumattomuutta odotellessa. :slightly_smiling_face::+1:

2 tykkäystä

Kyllä, iso kiitos Inderesille!

Tämä on piensijoittajan unelma foorumi ja ainoa laatuaan Suomessa, hyvä meininki löytyy todella kovia osaajia kommentoimassa ja tuomassa ideoita joista imeä oppia.

Nostanut oman sijoittamisen tasoa todella paljon tämä foorumi mikä näkyy myös % käyrässä :slight_smile: !

3 tykkäystä

Iso Kiitos InderesTV:n tuotannosta. Etenkin Heikkilä ja Vilen -osio tuo viihdyttävyytensä lisäksi paljon sellaista mitä muut laadukkaat videot eivät välttämättä tuo. Kahden sijoitusalan rautaisen ammattilaisen sparratessa toisiaan hyödyllinen informaatiotulva on valtaisa. Peukut myös Inderespodille, mitään poisottamatta muultakaan tuotannolta.

11 tykkäystä

Aika hyvin pystyy näkemään oman salkun tuottoprosentin “kehitysloikan” ajanhetkelle jolloin aloin tarkemmin seuraamaan Inderesin osakeanalyysejä - kippis ja kulaus huippujengille :wink:

7 tykkäystä

:+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: tulikohan jo vaadittu merkkimäärä täyteen ? :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Masse-setä, FA, ensin oli Inde muun median joukossa, sitten yksin, sitten riitti pelkkä foorumi ja nyt näyttää siltä, että setä pärjää loistavasti pelkällä kafferoomilla, YES!!!

36 tykkäystä

Parhaiten Inderesin touhuja kuvaa ehkä se, kuinka “ylpeästi” esittelen Inderesin juttuja eteenpäin.
@Mikael_Rautanen räjäytti pankin pizza-videolla, joki sytytti pizzakipinän tässäkin osoitteessa ja ajatus Inderesin toimitusjohtajan kokkausvideoista saa hymyn huulille. Ylipäätään se, että aina ei tarvitse olla niin totista - se muuten viestii hyvin aidosta asiantuntijuudesta. Epävarmat, epäammattimaiset toimijat ovat usein “paskan jäykkiä” mököttäjiä. Kun konteksti on hallussa ja asioihin perehdytty, ei tilannetta tarvi sen kummemmin jännittää ja asiasta keskusteleminen vastaa jotain kevyempää aihetta - esimerkiksi pizzan täytteitä :wink:


Kauppalehden etusivun inderes-mainos kesällä oli raflaava ja nerokas. Entistä nerokkaamman siitä teki kuvaan “piilotetut omxh:n yhtiöt” - ja taisipa some-kanavissa olla kilpailukin, jossa kaikkien oikeiden yhtiöiden löytäjien kesken arvottiin taas inderesin premiumia tmv?
Oli taas viikko pelastettu, kun mökillä aamukahvin kanssa sai ihailla tuotakin taidonnäytettä. Olenhan kuitenkin itsekin osa inderesin yhteisöä. :smiley:
Toisaalta, varmaan validimpi pointti olla ylpeä inderesin toimista foorumilaisena, kuin esim. applen osakkeenomistajana hyvillä mielin ostaa macceja kotiin :sweat_smile: Jopa minä olen varmasti isompi palanen yhteisöä, kun olen applen osakkaana.

Inderesin matka on ollut upea. Sen enempää ylistämättä, teitte lähes mahdottomasta totta. Miten “nuoret pojat” voi vallata alan ja oikeasti tehdä sen alusta asti vakuuttavasti? Vaatii vastavalmistuneilta kavereilta aikamoista itsevarmuutta ja ehkä jopa pienen pientä ylimielisyyttä (:wink:) uskaltaa lähteä näyttämään isoille pojille miten homma tehdään.

Sen lisäksi Inderesillä ollaan oltu kyllin fiksuja tekemään päätöksiä pitkän aikavälin horisontilla. Ilmaisen sisällön tuottaminen, podcastit, inderesTV, foorumi, ilmaiset analyysit jne. on loistavia esimerkkejä siitä, mitä monet muut toimijat olisivat lähestyneet täysin eri suunnasta. Tottakai tämä sataa Inderesin laariin sitten joskus (ja hiljalleen), kun suosio kasvaa ja analyysistä kiinnostuvat asiakkaat ohjaavat myös Helsingin yrityksiä. Usein mietinkin, mikä mahtaa olla liikevaihdollisesti jakauma inderesillä yritysten maksamista palkkioista ja yksityisten ostamista jäsenyyksistä. Toki premium-tilaukset skaalautuu aika kivasti, ja näiden kannattavuuksien vertailu onkin vähän vaikeampaa. Ilmeisesti kuitenkin premium-tilaukset on kiva lisä - voisin kuvitella ettei kovin merkittävässä osassa kuitenkaan kokonaiskuvassa. :slight_smile:

Aikalailla tasan vuoden täällä vissiin pyörinyt, ja täytyy myöntää, että elämäni kiireisimmän vuoden aikana liittyminen tänne on ollut paras päätös vähään aikaan. Tämän vuoden aikana en olisi kerennyt käytännössä itse perehtymään seuraamini yhtiöihin tarvittavalla tasolla, ja salkkuni käteispaino olisi ollut paljon isompi. Kun varsinaisen sijoituspäätöksen on aikanaan rakentanut, on matkan varrella helppo seurata eri yhtiöihin liittyviä asioita mm. tältä foorumilta. Omia valmiita laskelmia voi täydentää niiden pohjalta, ja uusimmat uutiset ja yhtiön performointiin vaikuttavat asiat löytää tältä foorumilta käytännössä aina.

Jos jotain huonoa pitäisi löytää, olisi se varmaankin ehdottomasti se, että näin paljon foorumista hyötyvänä tuntuu pahalta, ettei ole ainakaan toistaiseksi pystynyt vastavuoroisesti tarjoamaan sitä samaa takaisin :smiley: Mutta kyllähän sitä kerkeää vielä :heart:

Lisäksi se, että viesti viestiltä tulee mietittyä enemmän sitä mitä tänne uskaltaa spämmätä. Inderes on ainakin omissa silmissä nostanut asemaansa mahdollisena työnantajana todella korkealle, ja jos pian loppuvien viimeisten opintojen jälkeen jossain vaiheessa tälle toimialalle tulisi lähdettyä, olisi Inderes työnantajista se, johon mieluiten hakisin. Ja jos sitä vaikka haastatteluun pääsisi, niin vaikea olisi olla kertomatta olevansa se muuan foorumispämmääjä. :slight_smile:

Niin juu, ja tietysti se, että pikkupoikana sitä oli vähän kateellinen kun näki jollain ferrarin tai vastaavaa. Nykyään sama pätee inderesin pipoista ja kangaskasseista :smirk:

Kiitos inderes ja kiitos kaikille jotka täällä foorumillakin pyörii :heart:

37 tykkäystä

Harvase päivä mietin kuinka älyttömästi käytän alustaa ja paljonko Inderes hyödyttää rahassa. Tuottosuhde on älytön. Dataa on niin paljon kuin jaksaa ja pystyy kaivamaan. Eri muodoissa vieläpä, joissa jopa täysin yksilötasolla jaksetaan kuunnella. Ruusut ja risut otetaan aina täydellä ammatillisuudella vastaan ja sijoittajien eli asiakkaiden etuja palvellen ja siten kehittävät toimintaa eteenpäin.

Taisin eilen yhteen sijoittajaryhmään heittää profiilistani että salkusta löytyy vain täydellisiä firmoja täydellisillä tarinoilla. Inderes on tätä. Kaiken huipuksi se on tosiaan asiakkaan näkökulmasta täydellinen tarina, huumorineen ja pizzaohjeineen.

On ihan uskomatonta millaisella vauhdilla, otteella ja vieläpä maallikon läheisyydellä helposti ymmärrettävästi analyysiä tehdään ja kehitetään. Tuntuu, että Inderes on aina askeleen edellä ja tarjoilee jotain mitä tarvitsemme muttemme ole ite edes tajunneet sitä vielä.

Aivan järjetön kontribuutio mun tuottoihin, laskelmiin, ekstrapolointiin, mutuiluun, swingeihin ja holdauksiin.

Kunnia on Teidän, paras sijoitusmedia. Kiitos.

30 tykkäystä

Tunnelma alkaa olla kohdillaan… :+1:t2:

Olisiko aika otollinen IPO:lle?

:nerd_face:

8 tykkäystä