Osakesijoittaminen

Kiitos Inderes -yhteisö huippuduunista!

Hei!

Koko Inderes -yhteisö, mukaan lukien analyytikot ja kaikki te kanssa foorumistit olette tehnyt niin poikkeuksellista työtä piensijoittajan paremman huomisen eteen, että haluan kiittää siitä tämän postauksen muodossa. Tämä ketju voisi jatkossa toimia Kiitos -kanavana koko yhteisön jäsenille (ansio tästä hyvästä ideasta kuuluu @Sijoittaja-alokas :lle :slight_smile: ).

Tässä asioita, joista mä olen kiitollinen ja jotka ovat tehneet minusta paremman sijoittajan:

Foorumista :+1: Missä muualla voit käydä keskustelua analyytikkojen tai peräti yhtiön toimitusjohtajan / yhteyshenkilön kanssa? Jep! Palstalta löytyy poikkeuksellisen paljon syvällistä tietoa, mikä erottaa sen monesta muusta verrokkipalstasta. Useassa ketjussa pureudutaan sijoituskohteeseen detaljitasolla. Täällä on myös hyvin paljon osaavia ja ammattimaisia sijoittajia, jotka jakavat relevanttia tietoa, iso kiitos kuuluu myös teille! Yhdessä tekemisen ja hoksaamisen kulttuuriin törmää paljon useammin kuin kinaamiseen tai nollapostailuun.

Analyysistä :+1: Ilmaiseksi tarjolla oleva yhtiöanalyysi on häkellyttävän laadukasta. Sijoitustutkimus tuo valtavaa lisäarvoa yhtiön ymmärtämiseen ja sijoituspäätöksen tueksi.

Mallisalkusta :+1: Kaikki sijoittajat eivät syystä tai toisesta halua valita kaikkia osakkeita itse vaan tarvitsevat valmiita raameja omaan tekemiseensä. Tarjolla oleva mallisalkku on heille yksi hieno vaihtoehto poimia laadukkaita ideoita omaan salkkuun. +630% vuodesta 2011. Se on hurja tuotto. :open_mouth:

Keskustelukulttuuri puhtaan sijoitusanalyysin rinnalla :+1: Tästä mainitsen esimerkkinä teeman “Piirimestaruuskisat vs olympialaiset” - minkälaisilla yhtiövalinnoilla piensijoittaja voisi saada etua? Erittäin oleellinen aihe, ja hienoa että Indeläiset jakavat tämän kaltaisia pohdintoja keskusteluissaan. Koen hyötyneeni aiheen prosessoinnista huimasti parin viimeisen vuoden aikana, mikä on kehittänyt ymmärrystäni hyvästä sijoituskohteesta.

Kaikki hyötyvät :+1: Hienoa, että olette saaneet tästä työstä itsellenne duunin, piensijoittajat puolestaan hyötyvät valistuneempien sijoituspäätösten kautta ja etenkin pienet yhtiöt hyötyvät saadessaan näkyvyyttä ja uusia sijoittajia.

Jatkakaa toki listaa ja liittykää keskusteluun, jos teilläkin on positiivia viboja jaettavaksi :slight_smile:

197 tykkäystä

Kaikkien edellisten lisäksi:

Videotuotanto :+1: Mukavaa kun videotuotanto on laadukasta ja meininki rentoa. Erityisesti analyytikoiden haastattelut, yhtiön edustajien haastattelut ym. tuovat syvällisen analyysin rinnalle tärkeää ”fiilistä”… on niin monet kerrat kuin haastattelujen sanamuodoista ja sanattomasta viestinnästä saa lisää näkemystä sijoituskeisseihin. :gem: Vernerin aamukatsaukset ovat hyvin viihdyttäviä ja tuovat esille mielenkiintoisia näkökulmia markkinoista! Lisäksi videotuotanto säästää meiltä kaikilta arvokasta aikaa.

Mahdollisuus taloudelliseen vaurauteen :+1: Noh se vain on näin, että indereksen avulla meidän tavisten osakepoiminnoilla on huomattavasti parempi mahdollisuus menestyä kuin ilman tätä palvelua. Tämä pohjaa tietysti riippumattomaan ja syvälliseen analyysiin jota tehdään rakkaudesta lajiin. Itse olen skeptinen indeksien pitkän aikavälin tuotto-odotukselle ja käytännössä osakepoiminta yhdistettynä riippumattomaan ja laadukkaaseen analyysiin on nähdäkseni ylivoimaisesti paras keino pyrkiä kohti pitkien aikavälien tavoitteita. (On tärkeää ymmärtää, että indereksellä ei missään nimessä pystytä olemaan aina oikeassa. Kukaan ei pysty. Olennaista on, että keskimäärin yli puolet analyytikoiden suosituksista onnistuu pitkällä aikavälillä tarkastellen. Eli annetaan suhteessa enemmän oikeita suosituksia kuin vääriä. Silloin on mahdollisuus menestyä harkitusti ja viisaasti toimien.)

83 tykkäystä

Joo iso kiitos omastakin puolestani! Analyysit ovat laadukkaita ja hyvin avataan yhtiöiden liiketoimintaa, siitä on ollut todella iso apu sijoituspäätösten tekemisessä. Lisäksi tämä foorumi on hyvin tasokas, selkeästi parempi kuin kilpailevat foorumit. Täällä on mukavaa ja hyödyllistä olla!

27 tykkäystä

Kiitän edellisten lisäksi ystävällistä, nopeaa ja asiantuntevaa teknistätukea.

16 tykkäystä

Täytyy sanoa, että kyllä inderesin raporttien ja laajojen raporttien ja muun sisällön kanssa on sellainen luxusfiilis kun tutkailee valittuja yhtiöitä, saa yhtiön tiedot, mutta voi lisäksi vertailla niitä analyytikot ennusteisiin ja usein ehtii fronttaamaankin tai tekemään nopeita päätöksiä vanhojen tietojen pohjalta uusien uutisten tullessa.

Eri kivaa verrattuna siihen, että vain itse joutuu tulkitsemaan eri yhtiöiden juttuja, kun ei oo inden ennusteita siinä tukena ja vertailuna.

Onhan tämä palvelu mullistanut oman sijoitus universumin.

Extra kiitos foorumista ja foorumilaisista!

14 tykkäystä

Enpä tiedä mitä olisin tehnyt ilman Inderesin tuotantoa ja tätä foorumia, tosin enpä paljoa tiedä vieläkään. Joka tapauksessa aivan valtava apu. Videotuotannot ja analyytikkojen kommentit täällä foorumilla ovat priimaa. Kiitos niistä :heart_eyes: .

10 tykkäystä

Aloitin sijoittamisen vuoden alussa osakesäästötilin myötä ja tavoitteena oli lähinnä voittaa inflaatio. Nyt salkku on kasvanut lähes 40% ja tästä on tullut harrastus :smile: Iso kiitos tästä kuuluu Inderesille ja foorumilaisille :+1:

ROASTit ja yritys sijoituskohteena -videot ansaitsee erityismaininnan ja suosittelen näiden katsomista kaikille uusille sijoittajille. Aloittelija saa näistä tosi hyvän tilannekuvan yrityksestä. Positiiviset näkymät saa aina luettua firmojen omilta kalvoilta, mutta näistä tulee hyvin esiin mahdolliset riskit, kun toimarit vastailee kokeneempien sijoittajien ikäviinkin kysymyksiin.

Esim. QT ja Revenio olivat itselleni täysin tuntemattomia firmoja, enkä olisi tällaisiin kasvuyrityksiin uskaltanut sijoittaa ilman laajoja yhtiöraportteja. Varmasti helpottaa myös pienten suomalaisten firmojen osakeanteja, kun saavat tätä kautta näkyvyyttä.

Mielestäni Inderes on onnistunut hyvin tavoitteessaan edistää kansankapitalismia ja foorumin taso on pysynyt hyvänä kasvavasta lukijamäärästä huolimatta. :+1:

21 tykkäystä

Olen ollut havaitsevinani foorumin hieman jopa siistiytyneen vaikka käyttäjiä on tullut roimasti lisää. Hieno homma tämäkin. :ok_hand:

10 tykkäystä

Inderesin tuottaman sisällön ja erinomaisen foorumin avulla voi myös itseni kaltainen aloitteleva amatööri-sijoittaja onnistua. :relaxed:

Sijoittamisen suhteen olen ehkä jonkin verran myöhäisherännäinen ja näin hieman alle nelikymppisenä huomaan harvemmin enää innostuvani mistään. Koronaviruksen tuomien ostopaikkojen (forumilta opittu termi) myötä uskalsin loikata askeleen verran etäämmälle Nordean Säästö-yhdistelmärahastoista ja siirtyä “oikeasti” pörssin puolelle ja rehellisesti kiinnostua ja innostua sijoittamisesta. Nyt huomaan, kuinka aamulla herättyäni tarkastan Aasian tilanteen ja jenkkien & Euroopan futuurit, odotan Inderesin ja Nordean aamukatsauksia saapuvan sähköpostiini, luen Inderesin foorumin myöhäisillan ja aamun viestit ja tarkastan, josko jonkun omistamani yhtiön osakkeen tavoitehintaan on tullut muutoksia. Pitkin päivää refreshaan Nordnetin Youtube-kanavan videojulkaisulistaa ja odotan uuden Traders’ Club -videon tulevan julki saadakseni Jukka Lepikön ääneen näytölleni. Tekninen analyysi ja kynttilöiden esittämä ostopaine (opittu termi sekin) ovat jo takaraivossa.

Kiitos siis Inderesille ja erityisesti keskusteluforumin upealle porukalle. @Masse -sedälle lisäpeukku mainioista letkautuksista! :sweat_smile:

Ja näin ensimmäisen tälle keskustelufoorumille kirjoittamani viestini (ja lauantai-illan) kunniaksi kaadoin itselleni maistuvan GT:n. “Jos otat, et osta”, muistan jonkun viisaan tänne foorumille kirjoittaneen. Vaikkakin näin lauantaina osakekauppojen tekeminen noin muutenkin olisi astetta hankalampaa. :wink:

Kiitos. Tykkään sijoittamisesta. :smiling_face_with_three_hearts:

31 tykkäystä

Itse haluan kiittää Inderesiä (ja samalla foorumilaisia) hyvän keskustelukulttuurin luomisesta. Uusia tai pienemmällä pääomalla aloittavia ei kohdella vinoillen ja vähätellen vaan vilpittömällä auttamishalulla ja tsemppauksella.

18 tykkäystä

Olen muiden kanssa samoilla linjoilla. Sijoitusanalyysit ja muiden piensijoittajien mielipiteet sekä kommentit samalla alustalla. Aivan loistavaa!

Laajat raportit ovat loistavia, analyytikoiden kommentit täsmällisiä ja erityyppiset videot mainio tapa tuoda infoa yhtiöstä esille! Foorumi on ohjelmoitu hyvin toimivaksi, tästä kiitos @Yu_Gong. Lisäksi on kerrassaan huikeaa, että analyytikot osallistuvat keskusteluun eri ketjuissa ja tuovat esiin omia mielipiteitään sekä ajatuksia foorumilaisten tietoon. @Verneri_Pulkkinen myös erinomaisella antaumuksella sivistämässä ja neuvomassa useissa ketjuissa, erityisesti Pörssien suunta-ketjussa.

Kiitos kuuluu myös muille foorumilaisille, jotka sitkeästi etsivät tietoa ja jakavat oppimaansa muiden kanssa. On hienoa nähdä tällaista yhteishenkeä ja muita tukevaa sekä auttavaa keskustelua, ja vielä näin positiivista!

Kiitos kaikille :heart:

20 tykkäystä

Ammattilaisen meininkiä joka suhteessa!
:+1:

2 tykkäystä

Yhdyn aiempiin ja kiitän myös palstalle kirjoittavia. En ole suuri nimettömän nettikeskustelun ja foorumien ystävä, mutta täällä tuntuu keskustelu olevan yhtä kohteliasta ja korrektia kuin kasvotustekkin. Oon availlut jotain noita liputettuja viestejä, mutta nekin on harvemmin mitään trollailuja tai muuten ilkeämielisiä tahi henkilökohtaisuuksiin menevää. IMO ihan hienoa kun kaikki kunnioittaa toisiaan ja aloittelevatkin sijoittajat uskaltaa kysyä tyhmiä kysymyksiä minkä jälkeen saavat pääsääntöisesti ihan asiallisia ohjauksia oikeisiin ketjuihin tms. Se on kuin se kolmio auton perässä työmatkalla, ja moni unohtaa että sitä on itsekkin ollut siinä pisteessä, mutta tämä palsta on hyvä ajokoulu sijoittamista varten. Toki samalla palstalle kirjoittamisen kynnys tuntuu olevan juuri siinä sopivalla korkeudella ettei ihan “mitä osinko tarkoittaa” nollapostauksia esiinny.

7 tykkäystä

Yhdyn tänne selkääntaputtelijoiden jonoon, myös omasta mielestäni Inderes tekee todella hienoa duunia ja tukee erityisesti yksityissijoittajaa tarjoamalla kattavaa, helposti ymmärrettävää ja helposti kulutettavaa (sekä viihdyttävää) sisältöä sijoituspäätösten tueksi. Inderes on ehdottomasti alan edelläkävijä, joka ei ole takertunut vanhoihin malleihin vaan on valmis tekemään ensimmäisenä uusia juttuja ja uudistamaan toimialaa.

Nykyään oikein harmittaa sijoittaa johonkin HKIn pörssin firmaan, joka ei ole Inderesin seurannassa. :smiley: Kauhea vaiva olisi selvittää ja kaivella kaikki asiat itse, varsinkin jos on kyseessä joku sellainen toimiala, jonka lainalaisuudet ei ole itselle ihan kauhean tuttuja (esim. pankkisektori). Tehkääpäs vähän myyntityötä mm. OmaSäästöpankin, Tecnotreen ja Tokmannin suuntaan niin Sepollakin olisi paljon turvallisempi olo omien sijoitustensa suhteen :smiley: :+1:

Tästä foorumista annan Inderesin lisäksi isot kiitokset kaikille foorumilaisille. Tämä on ainoa foorumi / sosiaalisen median kanava, jota käytän aktiivisesti, koska yleensä missä tahansa muualla keskustelu lähtee viimeistään toisen kommentin jälkeen ihan lapasesta. Mukava kun voi keskustella asiaa järkevien ihmisten kanssa ja trollit loistaa poissaolollaan. Pidetään homma tällaisena jatkossakin :+1:

31 tykkäystä

Varmaan salaisuutena on, että me kaikki täällä hyödytään tästä hyvästä ja järkevästä toiminnasta!

3 tykkäystä

Aloitin sijoittamisen 2016. Ennen tätä kännykän netinkäytön ykköskohteita oli eri urheilumedioiden ja-foorumeiden kuluttaminen.

Nyt neljä vuotta myöhemmin, en lue kännykästä juuri mitään muuta kuin Inderesin foorumia, yhtiöpäivityksiä sekä (talous)uutisia laadukkaiksi katsomistani medioista. Tai no, jälkimmäisiäkään ei käytännössä tarvitse enää lukea muualta kun kaikki oleellinen linkataan tänne ketjuihin.

Foorumin hieno käyttäjäkunta ja Inderesin väki yhdessä ovat luoneet tänne hienon ilmapiirin sekä yhteisön sijoittajille. Tiedonhakuun, laadukkaan sijoituskeskustelun seuraamiseen ja oppimiseen aivan ylivertainen paikka. Iso kiitos siitä teille kaikille.

10 tykkäystä

Jep. Eikä unohdeta podcasteja. Kaiken kaikkiaan asiallista ja tomeraa toimintaa.

3 tykkäystä

Mahtava juttu tämä on, Suomen johtavia analyytikoita ja sijoittajia samalla foorumilla. Sijoitusuraa jo 9 v takana ja sijoittaminen on vasta tänä vuonna mennyt ihan uudelle tasolle. Foorumi alkoi kummasti kiinnostamaan korona + sijoituslaina -tilanteessa vuoden alussa. Taloudellista riippumattomuutta odotellessa. :slightly_smiling_face::+1:

1 tykkäys

Kyllä, iso kiitos Inderesille!

Tämä on piensijoittajan unelma foorumi ja ainoa laatuaan Suomessa, hyvä meininki löytyy todella kovia osaajia kommentoimassa ja tuomassa ideoita joista imeä oppia.

Nostanut oman sijoittamisen tasoa todella paljon tämä foorumi mikä näkyy myös % käyrässä :slight_smile: !

2 tykkäystä

Iso Kiitos InderesTV:n tuotannosta. Etenkin Heikkilä ja Vilen -osio tuo viihdyttävyytensä lisäksi paljon sellaista mitä muut laadukkaat videot eivät välttämättä tuo. Kahden sijoitusalan rautaisen ammattilaisen sparratessa toisiaan hyödyllinen informaatiotulva on valtaisa. Peukut myös Inderespodille, mitään poisottamatta muultakaan tuotannolta.

10 tykkäystä