Osakesijoittaminen

Kojamo Listautuminen

Mielipiteitä Kojamo:n listautumisesta?

Tuleeko Inderes kommentoimaan Kojamon listautumista tavalla tai toisella?

Arvopaperi kirjoittanut: Pitävät hintaa kalliina.

Kojamon alustava 8,5-10 euron listautumishinta on kova yhtiöstä, jonka bisnes ei näytä tuottavan keskivertoa kiinteistöyhtiötä kummoisemmin.

Omaa pohdintaa:
Kiinnittäisin huomiota arvonkorotusten osuuteen tuloksenteossa. Merkittävä osa tuloksesta on tehty arvonkorotusten kautta. Todennäköisesti asumistukien vähetessä, myös vuokrataso lopettaa kiihtyvän nousunsa. Arvonkorotukset eivät voine olla jatkuvia, vaikka kiinteistöt sijaitsevat “parhailla paikoilla”.

Tilivuoden 2017 Muutokseen sisältyy 126,2 (163,3) miljoonan euron nettovoitto sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta. Kojamon omistamien sijoituskiinteistöjen käypä arvo määritellään neljännesvuosittain yhtiön oman arvioinnin perusteella.

Kojamon tulos ennen veroja oli 266,7 (289,7) miljoonaa euroa. Tulokseen sisältyy 126,2 (163,3) miljoonan euron nettovoitto sijoituskiinteistöjen käypään arvoon arvostamisesta sekä luovutusvoittoja ja -tappioita 2,5 (-10,4) miljoonaa euroa.

Kojamosta puhutaan kyl niin paljon huonoa. Tuleekohan tästä seuraava GF Money ja anti epäonnistuu?

Hinta on vedetty ahneudessa tappiin, ja bisneksen kannattavuus tulevaisuudessa heikkenee (asuntojen hinnat eivät tule jatkuvasti nousemaan ja asumistukea on pakko rajoittaa).
En hämmästyisi siitä että anti epäonnistuisi, todennäköisesti menee kolisten läpi, mutta mitä tapahtuu pörssissä jää nähtäväksi.

Seuraava kuplankasvattaja on: Huhtanen Capital, jonka vuokratuotot eivät riitä edes menojen kattamiseen ja hyvä (tosin supistuva) tulos tehdään arvonmuutoksissa.
Nyt on käynnissä pörssin hullut ajat, ennen kuin järki palaa.

@Verneri_Pulkkinen, @Antti_Jarvenpaa tai muu moderaattori voisi sulkea tämän ketjun, kun toisessa käydään keskustelut Kojamosta :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Suljen tämän Kojamo-ketjun. Yhtiöstä voi keskustella tässä ketjussa: Kojamon anti ylimerkattiin.