Osakesijoittaminen

Kone — omistautunut ihmisvirroille

Onko tosiaan niin, että Koneella ei ole vielä omaa ketjua…?! No, nyt on. Kyseessä sentään Suomen arvokkain yhtiö.

En ollut valmistautunut Koneen tulospäivään mitenkään, mutta ilmeisesti Koneen näkymät vuodelle 2020 ovat selvästi markkinoiden odotusta heikommat, koska kurssireaktio tilinpäätöstiedotteeseen vuodelta 2019 on rajun negatiivinen (–2.5 %). Uusia tilauksia odotettua vähemmän. Epävarmuutta koronaviruksesta ja Thyssenkruppista?

Osakekohtaisena osinkona tulossa 1.70 euroa, himpun alle 3 %. Edellisvuoden osinko oli 1.65 eur.

3 tykkäystä

Minäkään en löytänyt Koneen ketjua. Nettovelaton megatrendillä ratsastava yhtiö, jolla voi nähdä olevan vahva asema vielä 20 vuoden kuluttua. Arvostus on haastava, PE >30, mutta usein laatu maksaa ja erittäin kiinnostavaa nähdä, miten kehitys jatkuu esim. yrityskauppojen kautta.

1 tykkäys

Jep. Itselläni on hieman tarttumapintaa Alahuhdan-aikaisen Koneen strategiatyöhön. Oli varsin vakuuttavaa toimintaa silloin, ja sen varassa on ollut hyvä porskuttaa menemään.

Nopean silmäilyn perusteella vähän yllättävän voimakas reaktio. Liittyyköhän siihen, että kun 94% tuloksesta jaetaan pois, niin sijoittajia epäilyttää Thyssen-kaupan rahoituspuoli…? Pidetäänkö kauppaa entistä epävarmempana?

1 tykkäys

Uskoakseni Thyssenkrupp-kuvioon liittyvä epävarmuus on yksi tekijä hermostuneisuudessa Koneen ympärillä. Lienee selvää, että mahdollisen kaupan rahoitusjärjestely on sinänsä ratkaistu ja kunnossa, mutta muutoinhan asiassa on paljon kysymysmerkkejä ja riskejä. Itse olen edelleen siinä käsityksessä ja toivossa, että Thyssenkruppin valinta ei kohdistu Koneeseen.

Tuoreita huhuja hissikaupoista:

Uutistoimistotietojen mukaan CVC Capital Partnersin kanssa yhteen lyöttäytynyt Kone olisi tarjoaamassa noin 17 miljardia euroa tällä viikolla. Tämä olisi ainakin miljardin enemmän kuin kilpailevat tarjoukset. Thyssenkrupp voi myös puskea korkeampaa tarjousta.

Bloombergin mukaan Kone olisi antamassa Thyssenille mahdollisuuden käteistransaktioon tai käteisen ja osakkeiden yhdistelmään. Lisäksi keskustelussa olisi tiettävästi jotain lupauksia kilpailuriskien ja etumaksujen osalta.

Linkki uutiseen:

Ilmankos osake yhtäkkiä painui laukalle…

…eikös tämän Thyssen-kaupan pitänyt olla vähän niinkuin hinnoiteltu jo osakkeeseen täysimääräisesti?

Markkina näyttäisi sanovan että ei ollut.

2 tykkäystä

Odottamaton reaktio. Markkina on Koneenkin ympärillä euforisen sekaisin. Johonkin ne rahat pitää näemmä tunkea vaikka väkisin.

4 tykkäystä

Jaaaaa… kaupankäynti keskeytetty.

Trading Halt: Order Book ‘KNEBV’ in market ‘OMX HEL Equities CCP’ at 17:17:09.235

Kone & Thyssen :slight_smile:

Kova on hinta osakkeesta tällä hetkellä. Jännä nähdä mille tasoille kurssi huomenissa asettuu jos kaupankäynti jatkuu. Hieman houkuttelee laittaa ostopilkkejä tulille :innocent:

1 tykkäys

Korkein ostotarjous tehty

https://www.google.com/amp/s/www.bloomberg.com/amp/news/articles/2020-01-28/kone-is-said-to-make-highest-offer-for-thyssenkrupp-elevators

Kone, which has teamed up with CVC Capital Partners, offered around 17 billion euros ($18.7 billion) this week, said the people, who asked not to be identified because discussions are private.

2 tykkäystä

Tuore pörssitiedote kertoo Koneen tehneen sitomattoman tarjouksen. Tiedotteessa ei mainita lainkaan CVC:tä tai muuta kumppania.

Tarjouksen hinta on kohtalaisen lähellä mediassa esitettyjä arvioita. Tarjous perustuu tiettyihin oletuksiin thyssenkruppin hissiliiketoiminnasta, ja mahdollisen sitovan tarjouksen ehdot voivat poiketa nykyisestä ei-sitovasta tarjouksesta.

Kova on koneen hinta…

Thyssenhän siinä rahaa saa ja varmaankin preemion vai ottavatko kalliimmin hinnoiteltuja osakkeita maksuksi.

Koneen EPS:n kehitys:

2019 = 1,80
2018 = 1,63
2017 = 1,86
2016 = 2,00

Kurssi oli 30.12.2016
42,57 euroa

4 tykkäystä

Ei kyllä tämä pieni ihmismieli ymmärrä enää tätä arvostustasoa. Aika paljon on markkinalla positiivista olettamusta Thyssen kaupasta, kun kurssi nousee vaikka senkin onnistuminen kaiken järjen mukaan on jo täysin hinnoiteltuna osakkeeseen. Ja vielä kun kauppa/kauppahinta ei ole edes varma ja sopimusehtoihin ei minkäänlaista näkymää.

Voi olla hieman katkeraa huuteluakin, kun omat on tullut myytyä jo 50e paikkeilla. :sweat_smile: Mutta nyt joutuu silti ehkä ottamaan pienen shorttiposition.

2 tykkäystä

Kyllä tässä kannattaa miettiä sitä skenaariota myös, että mitäs jos kauppa ei toteudukaan? Jos hinnassa on sisässä kauppa, miten paljon osakkeen hinta putoaa?
Itsekin mietin shorttia, jos yrittää nousta tuonne 62.28, tehden double topin, mutta ei breikkaa sen yli.

5 tykkäystä

Juu, kyllä se alas tulee, jos kauppa peruuntuu/viivästyy. Shorttia pukkaa, sanoo jo sedän MT-analyysikin :slight_smile:

Mutta: mistä tuo vähän yli 62 eeron vastustaso?? Liukuvista keskiarvoista?

Masse-setä, FA, ei kai vaan vanha setäkin ala olla TA-miehiä ? :slight_smile:

KONEen kurssi, kuten Orionin aikanaan, on pitkään ollut analyytikoiden konsensuksen kanssa erimielinen mutta nyt kurssin ja tavoitehintojen ero on revennyt historiallisen suureksi.

7 tykkäystä

Kauppalehden toimituspäällikkö hehkuttaa Koneen ja Thyssenkruppin hissien liittoa liki täydelliseksi jo moneen kertaan kuultuihin perusteluihin vedoten.

Missään en ole nähnyt pohdintaa kaupan Saksa-ulottuvuudesta.

1 tykkäys