Konecranes - Materiaalinkäsittelyalan globaaleja johtajia

Ja kiitos tosiaan vielä @topsu noiden konsensusennusteiden esiin kaivamisesta, tiedon haku on minulla hiukan hidasta välillä vai olisiko se silkkaa laiskuutta :slight_smile:

1 tykkäys

Sandvikin tänään julkaistu Mining&Rock Technology oli tosiaan yllättävän vahva, vaikka en huonoa odottanutkaan. Tilaukset laskivat vain 10% vuoden takaisesta ja täytyy muistaa, että lähes jokainen konepaja on pystynyt tiputtamaan kulujaan noin 20% nopean reagoinnin ansiosta. Lomautukset ovat pyörineet joka firmassa. Tämä lupaa Metso-Outotecille hyvää.

Toinen konepaja, jolta odotan vahvaa tulosta on Valmet, joka on ilmoittanut paljon tilauksia kakkoskvartaalille. Tämä toki on markkinoilla tiedoissa ja kurssi on alkuvuoden tasossa, mutta silti Valmetin touhu on erittäin vakuuttavaa. Onko tässä uusi Kone, joka yllättää positiivisesti vuodesta toiseen?

Valmetilla kulkee, mutta miten metsäkonepuoli, Ponsse ja Deere? Ilmeisesti vähän hiljaisempaa siellä puolella huhujen mukaan. Wärtsilää pidän myös isona kysymysmerkkinä, enkä nyt siihen uskaltaisi sijoittaa.

7 tykkäystä

Kone, Konecranes, Wärtsilä ja Ponsse kaikki miinuksella tänään. Metso-outotec ja cargotec jaksaa painaa ainakin vielä.

Hevosmiesten uutistoimisto huhuilee että olisi viisi kartonkikonelinjaa myytynä ja sellu&kattilapuolella (entinen Metso power) vielä isompi projektikanta kuin paperit liiketoimintalinjalla. Tissuepuolen ja Valmet automaation tilauskannoista ei ole kuultuna huhuja, mutta eihän automaatio tee kuin noin 20 pinnaa toimituksistaan paperille. Taitaapi olla liukuva tilauskanta yli miljardin tahdissa, eikä kait tee edes tiukkaa ylitys?

1 tykkäys

Huomisesta Kauppalehdestä poimittu konepajojen tilauskertymän kehitys, Q2/2020 vs. Q2/2019. Kovin rumalta näyttää tuo Ponsse.

10 tykkäystä

@Teisho hurjalta pudotukselta näyttää. Osaatko sanoa mikä on konsensus tavoitehinta osakkeelle tällä hetkellä? Inderesin tavoitehinnasta aika kaukana mennään tällä hetkellä… Pidemmällä aikavälillä voisi kuvitella hyvää nousua, kun päästään koronahuolista ja metsämarkkina paranee. Yrityksellä vahva tase, kova roe, kilpailijoita vain muutama, puu tulevaisuuden raaka-aine ja lisäksi teknologia huippuluokkaa mihin myös panostetaan.

1 tykkäys

Itsellä on koronakuopasta otettu nykyinen Metso Outotec, Wärtsilä ja Konecranes

Pörssinousu on siitä ikävä asia, että alkaa stressaamaan myyntiä. Nyt on taas noustu niin paljon, että hirvittää katella voittoprosentteja. Pitäisikö ottaa voitot nyt, jos pääsee ostamaan alempaa takaisin. Vai tuleeko enää laskua? Sijoittajana kaipaisin tasaista menoa, enkä vuoristorataa. Siinä mielessä nämä konepajat taitaa olla liian volatiileja minulle.

Asiaa voi helpottaa katsomalla kurssikehityksen sijaan liiketoiminnan kehitystä. Jos ahdistaa ja meno on liian volatiilia, suosittelen kotiutumaan voitot.

1 tykkäys

Sulla meni pointti ohi. Näiden yhtiöiden liiketoiminnan kehitys menee eteenpäin ja kaikki tunnusluvut sitä luokkaa, että näitä kannattaisi holdata.

Pointti oli se, kun liiketoiminnan kehityksestä huolimatta kurssi saattaa tippua holtittomasti. Tuon jälkeen tuntuisi tyhmältä, miksi ei tullut tehtyä kotiutuksia ja ostaa taas alempaa takaisin

1 tykkäys

Aivan. Jos liiketoiminta menee oikeaan suuntaan, ei lyhyen aikavälin kurssikehityksellä ole merkitystä. Se korjaantuu aikanaan.

Jos nyt myyt, pystytkö ostamaan osakkeet takaisin korkeammalla hinnalla, jos romahdusta ei tulekaan? Itselleni korkeammalla hinnalla ostaminen on psykologisesti hankalaa, joten mieluummin holdaan.

3 tykkäystä

Jos haluat veivata, niin on myös mahdollista lisätä dipistä ja myydä myöhemmin ylempää. Jos pidät yhtiöitä hyvinä ja hetkellisesti alihinnoiteltuna.

Hienoa nousua tänään (tähän saakka ainakin) ja toivottavasti samanlaista huomenna. Hieno yhtiö ja luotto on että kannattavuus pysyy ja q2 tulokset ovat suhteellisen hyvät tilanteeseen nähden.

Konecranes Q3 näkymät: ” Edellistä vuosineljännestä hieman positiivisemman markkinanäkemyksemme mukaisesti odotamme liikevaihtomme kasvavan kolmannella vuosineljänneksellä toiseen neljännekseen verrattuna. Sopeuttamiskykymme ansiosta odotamme myös oikaistun EBITA-kateprosenttimme kasvavan toiseen vuosineljännekseen verrattuna.”

11 tykkäystä

Konecranes: Tavoitehinnan päivitys 23->26 ja Lisää-suositus säilyi.

PS. mielestäni rakkaat konepajat, kuten Konecranes, ansaitsisivat kaikki oman ketjun (osalla jo on) löytyisikö samaa mieltä olevaa nohevaa aloittajaa?

7 tykkäystä

OP nosti Konecranesin tavoitehinnan 28->30 ja osta :slight_smile:

1 tykkäys

tuli ostettua konecranesia hintaan 21.95e, omasta mielestä hinta on aika kohdillaan tällä hetkellä.

4 tykkäystä

Wärtsilä kiinnostaisi itseäni mutta en vielä ihan hahmota miten riippuvainen se on laivateollisuudesta… :thinking:

Wärtsilä itselläkin kiikarissa, mutta pitäisi tutustua enemmän sen toimintaan ja konepajoihin muutoinkin. Eilen lukasin jonkin opinäytettyön koskien ammoniakin käyttöä polttoaineena. ← kyseinen asia on siis yksi niistä asioista, jotka saavat Wärreä pohtimaan tosissaan.

Toki toi koronan kakkos aallon pelko vähän kuiskii korvaan, että ehkä ei ihan vielä. Jos ensi vuosi ryhtyykin rumaksi.

muoks oikea aines, kiitos Cavalet

1 tykkäys

Olisiko kuitenkin ollut ammoniakki :thinking:

4 tykkäystä

Onhan Wärre voimakkaasti kytköksissä laivaliikenteeseen. Just oli uutisissa et luksusristeilijästä tuli korona-linko.
Norjalainen alus, lienee turussa tehty ja wärren padalla (täys mutu)…
Wärre hyvä osaava firma, mutta nyt on head wind keliä, laineet lyö kovaa vielä.

2 tykkäystä