Osakesijoittaminen

Konevuokraamot Helsingin Pörssissä

En huomannut että konevuokraamoista on vielä foorumilla omaa ketjua. Tällä hetkellä Helsingin pörssistä löytyy Cramo ja Ramirent.

Mitä ajatuksia yhtiöistä ja toimialasta.
Markkina ja analyytikot tuntuvat olevan liikuttavan yksimielisiä siitä, että tällä toimialalla ei ole tulevaisuutta ja suositukset sekä kurssit on viimeaikoina tippuneet iloisesti.

Itse näen tässä ylireagointia. Varsinkin Ramirent on tippunut jo lähelle 5 vuoden pohjia. Onko todella niin että rakentaminen loppuu kuin seinään ja konevuokraajat ovat pulassa?
Yhtiöt on kuitenkin parantaneet tulostaa kvartaali toisensa perään ja ainakin Ramirent jota itse enemmän seuraan on viestinyt, että omaa tekemistä on vielä varaa parantaa. Samalla täytyy ihmetellä että pörssistä on paljon yhtiöitä jotka eivät tee tulosta edes hyvässä syklin vaiheessa ja silti arvostetaan paljon korkeammilla kertoimilla.

Jotenkin itselläni sellainen tunne että nyt kun rakennusyhtiöt painivat kanattavuus/projekti haasteiden kanssa kaikkea mikä liittyy etäisestikin rakentamiseen pitää välttää. Liikevaihdoissahan ei ainakaan vielä näy mitään dramaattista laskua, päinvastoin.

Jos taas miettii vuokraamoja isot rakennusyhtiöt eivät ole ainoa asiakassegmentti ja Keskoltahan tuli infoa että rakennustarvikkeiden myynti on parantunut varsinkin Suomen ulkopuolisissa maissa.

Jos Mr. Markkina onkin tällä kertaa väärässä yhtiöiden tai syklin ajoittumisen suhteen hinnat vaikuttaa jopa halvalta.

@Sauli_Vilen kommentoi viimeisimmässä Heikkilä&Vilen show’ssa vähän case Ramirenttia ja myös Taalerin Olli Viitikko oli kommentoinut blogissaan vähän samaan suuntaan.

Varsinkin Ollin blogi oli hyvä ku siinä on aistittavissa lievää turhautumista :smile:

1 tykkäys

katos täällähän olikin konevuokraukseen aihe. Minulla on useaan otteeseen ollut Ramirenttiä salkussa ja tämä on minusta kiva osake ostaa sopivalla hinnalla, odotella osinkoja ja myydä myöhemmin tuhdilla voitolla. Ostaa pitää vaan riittävän halvalla. Minulla oli perjantaina tullutkin Ramia taas salkkuun 5,38 hinnalla.

Ruotsissahan oli heikkoitta, mutta ostos Tukholma/Göteborg alueelle kuulosti hyvältä. tuolla hinnalla on tuloksessa varaakin tippua ja osingon maksukyky lienee ok syklin yli.

kukaan ei ollutkaan mitään kommentoinut ensimmäiselle kirjoittajalle.

Käsittääkseni konevuokraus alana on kuitenkin kasvava osa-alue, sillä rak.liikkeet kokoajan vähentävät omaa kalustoa ja vuokraavat enemmän.

1 tykkäys

Pikku yllätys Ramirentin omistajille tänään!

3 tykkäystä

Toivottavasti oli enemmän omistajia foorumilta, kuin tässä ketjussa kommentoijia :smiley: epä seksikästä, mutta kelpas mulle! Kiitos Ranskalaiset!

3 tykkäystä

Tänään on erityisen mukava olla Ramirentin omistaja!

1 tykkäys

En oo enää :wink: laitoin jo myyntiin. toivottavati kauppa peruuntuu :wink: :wink:

1 tykkäys

Menin aloittamaan cramo position.

En ihan hirveästi jaksa innostua Cramosta. Eriytettävä siirtokelpoiset tilat oli se helmi sikojen joukossa ja nyt jää enää sika jäljelle. Mikäli/kun rakentaminen hiljenee niin uuteen Cramoon tämä iskee entistä kovemmalla vivulla

Mielenkiintoista ollut huomioida myös muutoksia kilpailutilanteessa. Varsinkin pääkaupunkiseudulla Renta alkaa näkymään ihan kaikkialla. Liiketoiminta ei vielä suuren suurta, mutta sopivasti piikkinä lihassa. Siellä taitaa olla taustalla Cramon/Ramin entistä johtoa, joten osaamista riittää

Päivitetään tuoreemmat tiedot. 100 miljoonaa rikki ei ole enää pelkkää nappikauppaa

3 tykkäystä

Kitos kommentista, koitan cramon kanssa olla tarkkana.

1 tykkäys