Koskisen - Puunjalostusyhtiö Helsingin pörssiin

Mutta toisaalta mikä hyöty olisi pääomistaja perheen kannalta, että osakekohtainen arvo putoaisi heti kuudesta eurosta esimerkiksi kahteen euroon? Vaikka saisivatkin osinkoina heti ison potin, mutta jos yhtiön arvosta sulaisi pian paljon pois, niin mikä pointti?:smile:

Ainoa selitys voi olla, että omistajien omistuksen arvo olisi ilman toimenpiteitä tippunut enemmän kuin tässä tapauksessa. Omistajilla on informaatioetu nykyisestä tilanteesta ja ulkopuoliset sijoittajat eivät tunnista tätä. Tällöin ulkopuolisten sijoittajien odotus yhtiön tulevasta menestyksestä on liian myönteinen ja he ovat valmiita maksamaan omistuksesta ylihintaa. Epäonnistuneissa anneissa ulkopuoliset sijoittajat ovat tunnistaneet tilanteen oikein ja anti keskeytetään.

Jotenkin näin se teoriassa menee.

1 tykkäys

Monet kritisoivat listautumisen ajankohtaa (supersyklin loppuvaihe), mutta minusta on ihan järkevää listautua (jos niin aiotaan) kun ollaan uuden äärellä: firmalla on suuri investointi valmistumassa ja talous kunnossa eikä olla pakkoraossa. Syklin kylmään vaiheeseen on mukavampi mennä kassa täynnä rahaa.

Kysymysmerkki itselleni on Venäjän-kaupan romahdus. Itse uskoisin sen olevan enemmän mahdollisuus (vähemmän kilpailua) kuin riski (puutavaran saatavuuden lasku).

Itse osallistuin minimit Karon perässä. Todennäköisesti holdiin, ellei osakekurssi pompsahda kunnolla. Mukava nähdä kokonaisuutena kohtuullisesti hinnoiteltu antifirma (viimeisin jonka muistan aiemmista oli LapWallin anti).

3 tykkäystä

Ovat jo tulleet alaspäin: vertaa US 1-4 mänty kuivana ( 10%) 585€ m3 6kk sitten ja 495€ m3 nyt . Lisäksi Koskisen oma tiedote kertoo, että koivutukin (vaneri) hinnan ennustaminen on tällä hetkellä mahdotonta. Eli raaka-aineet voivat vielä kallistua huomattavasti, eikä se taatusti tuo mitään etua viennistä elävälle teollisuudelle. Pahin kilpailija kun löytyy lännestä, missä on vielä oma valuutta, joka ainakin nyt sataa heidän laariin. Jos Koskinen on Apple, niin Verso on ilmeisesti Huawei ? Sahateollisuus on bulkkihommaa pahimmillaan. Syytä olisi löytää Suomen vihreälle kullalle huomattavasti lisää korkeamman jalostusasteen tuotteita.

5 tykkäystä

Täälä myös merkintä sisällä. Melkoisella varmuudella voidaan todeta tuloskunnon niiaavan tulevina vuosina, mutta hinnoittelu on siihen nähden siltikin oikein houkutteleva. Anti tosiaan pieni joten tuskin valtavaa määrää tulossa mutta se selvinnee ensiviikolla.

1 tykkäys

Anti ylimerkittiin ja listautuminen toteutuu. :slight_smile:

Koskisen Oyj:n (”Koskisen” tai ”Yhtiö”) hallitus on tänään 30.11.2022 tehnyt päätöksen Listautumisannin (kuten määritelty jäljempänä) toteuttamisesta (”Toteuttamispäätös”). Tarjottavien osakkeiden (kuten määritelty jäljempänä) merkintähinta oli Yleisöannissa ja Instituutioannissa (kuten määritelty jäljempänä) 6,14 euroa osakkeelta ja Henkilöstöannissa (kuten määritelty jäljempänä) 5,53 euroa osakkeelta, mikä yhteensä vastaa noin 141,5 miljoonan euron markkina-arvoa Yhtiölle välittömästi Listautumisannin jälkeen, olettaen, että Lisäosakeoptio (kuten määritelty jäljempänä) käytetään täysimääräisesti. Sijoittajien kysyntä oli Listautumisannissa vahvaa, ja Listautumisanti ylimerkittiin. Yleisöannissa vastaanotettiin merkinnät noin 4 000 sijoittajalta. Koskisen osakkeenomistajien määrä nousee Listautumisannin myötä yli 4 000 osakkeenomistajaan. Kaupankäynnin Yhtiön osakkeilla (”Osakkeet”) odotetaan alkavan Nasdaq Helsinki Oy:n (”Nasdaq Helsinki”) pörssilistalla arviolta 1.12.2022.

13 tykkäystä

Koskiselta sittenkin tulossa enempi lappuja? Ihan yksityishenkilönä matkassa ja 236 näkyy arvo-osuustilillä? Samoin tuo annista palautettu summa vastasi tätä määrää.

1 tykkäys

Anteihin liittyvä paras ohje: odota rauhassa, jotta pankin työntekijät saavat kaikki tekniset kirjaukset tehtyä salkkuusi, salkkuusi tulee useampi kirjaus antiin liittyen. Väliaikatietojen perusteella ei vielä kannata vetää mitään johtopäätösiä. Viimeistään ekana kaupankäyntipäivänä pitäisi kaikki näkyä oikein.

Tiedotteen mukaan kaikille 80 osaketta. Jos näin ei ole, tiedotteen sanamuoto on väärin laadittu, en lähtisi sitä vaihtoehtoa ainakaan itse veikkaamaan. Ainakin aiemmissa anneissa sanamuodot ovat olleet tarkkaan harkitut.

6 tykkäystä

Lähinnä vaan täsmääs sentilleen ton palautetun rahan kanssa, tuskin Komisario Koskinen vielä niin pikkurahan puutteessa olisi, että palauttelisi rahoja useaan kertaan.

Ei tiedotteen sanamuoto ole väärin minusta, kaikkien merkinnät hyväksytään täysimääräisesti 80 osakkeeseen asti, tämän ylimenevästä osuudedta ei puhuta mitään. Ihan selvä homma, rttä jos yleisöannissa 500 000 osaketta ja 4000 merkitsijää, niin enemmän kuin 80 täytyy olla luvassa :smile:

7 tykkäystä

Jos näin on, niin ensimmäinen kerta kun kuulen tällaisesta tiedotekäytännöstä. Olen kymmeniä anteja seurannut ja osallistunut. Aina tiedotteissa tähän asti mainittu tyyliin “merkinnät hyväksytään X kpl saakka + ylittävältä osalta esim. 0% tai 15%”.

Kenen etu olisi julkaista epämääräinen tiedote, jossa ylimalkaisesti ilmoitetaan “80 osaketta kaikille” ja “tarkempia tietoja emme anna, jokainen antiin osallistunut jääköön nyt hetkeksi epätietoisuuden varaan ja saa itse arvailla, että tuleeko enemmän vai ei”. Tällainen tiedotekäytäntö ei ehkä ole väärä, mutta epäammattimaisempi vaikutelma tulee annin järjestäjästä aiempiin anteihin verrattuna.

Kun näitä tiedotteita vuosien päästä monet sijoittajat lukevat ja haluaisivat tietää toteutuneen allokaation, aiheuttaa turhaa sekaannusta jos epämääräisiä tietoja julkaistaan. Tämä olisi joka tapauksessa normaalista käytännöstä poikkeava, aiempaa huonompi tapa kertoa asioista… Kertokaapa tänne miten lopulta kävi, kiinnostaa kyllä jatkoa ajatellen.

5 tykkäystä

Merkattu 109, saatu 84.

2 tykkäystä

Merkattu 300, saatu 102.

Samaa mieltä siitä, että tämän tiedottaminen oli outoa, koska on selvää, että yhtiö jakoivat yli 80 osaketta listautumisannin osallistujille.

2 tykkäystä

Vähän outo tiedotustapa tosiaan. Ketjun ilmoitusten perusteella yleisöannissa taidettiin siis lopulta antaa:

  • Kaikille 80 kpl
  • 80kpl ylimenevästä merkinnästä on saanut noin 10%
7 tykkäystä

Onkohan jossain nähtävillä 100 suurinta omistajaa?

1 tykkäys

Moro, suurimmat omistajat julkaistaan lisäosakeoption käyttämisen ja vakauttamisajan päättymisen jälkeen. Vakauttamisaika päättyy viimeistään joulukuun lopussa.

Koskisen Oyj:n tuoreimmasta investoinnista on tullut tiedote.

Puutuoteyhtiö Koskisen investoi Järvelässä sijaitsevalla vaneritehtaalla uuteen karattomaan sorvilinjaan. Uusi sorvilinja tehostaa puuraaka-aineen käyttöä ja parantaa mahdollisuuksia aiempaa pienemmän tukkiläpimitan käyttöön viilun valmistuksessa. Investoinnin arvo on noin 2 miljoonaa euroa.

4 tykkäystä

30 suurinta julkaistiin äskettäin :point_down:

3 tykkäystä

Lyhyt juttu Koskisen tuotekehityksestä :point_down:

Lisäys: Linkki Koskisen omille sivuille :point_down:

3 tykkäystä

Henri Elo on tehnyt hyvän analyysin Koskisesta ja tämä yhtiö on itse asiassa kuukauden osake Salkunrakentajassa. Analyysin lukee noin viidessä minuutissa ja tästä pääsee hyvin alkuun, jos lähtee tutkimaan yhtiötä tarkemmin. :slight_smile:

4 tykkäystä