Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Tuostako hoksasit aamulla ostella? Mistä seuraat noita Morganin sanomisia? Ite ostin eilen Cargoa ja tänään Konecranesia lähinnä siksi ku ollaan niin kaukana tavotteista ja tuotto-odotus on vähintäänkin kohdallaan esim vuoden pitoon.

Hyvin lähtivät kiitämään. Toki niin tekee muutkin salkun osakkeet. Harvia ja Kamux ovat olleet pienessä alakulossa viime päivät, mutta eiköhän sieltäki ponnahdeta kohta kunnolla ylöspäin.

9 tykkäystä

Samat syyt toki itselläkin, mutta Handelsbankenin aamupalan jälkeen otin Cranesia reilummin ja myös Scandicin seurantaan.

Aamupalan saa muuten tilattua sähköpostiin vaikkei asiakas olekaan.

12 tykkäystä

Ja sitten reopen- ja sykliset rallattelee muutaman päivän kunnes joku keksii taas jonkun pelottavan asian ja covid mörkö nostaa päätään (esim. vaikkapa taas uusi variantti) ja päästään taas rytisemään alamäkeen syklisten ja reopen-osakkeiden osalta :smiley:

4 tykkäystä

Kahoot! painelee taas 10 % nousussa ilman erityisempiä uutisia. Suosituksiin nähden (n. 80 - 85 NOK) onhan tässä madeltukin mutta mielenkiintoista nähdä minne asti jaksaa puskea. Oma keskihinta on siinä 59 kruunun tietämillä eli tässähän saatetaan tällä viikolla nähdä päästä jopa omilleen.

7 tykkäystä

Muistan hetken kun Morgan kehotti myymään Konecranesia ja minä höppänä ensimmäisen ja ainoan kerran uskoin ja myin koronakuopasta ostetut ulos jossain 22€ kohdilla…. Ja missä nyt mennäänkään :sweat_smile:

En oo katkera en :roll_eyes:

10 tykkäystä

Kuulunee tänne taivasteluketjuun. ATH:ta tässä kovasti odotellaan. 165,5 SEK on ATH ilmeisesti tällä hetkellä. Tuosta lähtien Kindredin meininki on ainakin minusta vaan parantunut eikä negatiivisia uutisia ole näkynyt. Ainakin mulla on vahva luotto siihen, että viimeistään Q3-tuloksilla tuo rikotaan ja taivas on auki.

Holdaamista helpottaa muun muassa halpa arvostus, omien ostot ja ostotarjousmahdollisuus.

4 tykkäystä

En tiennyt mihin linkkaan ni laitetaan tänne kun sopivasti ZIM jatkaa ralliaan. Kirjoittajana Minzmyer joka löytyy twitterin puolella samalla nimellä ja ollut yhtiöstä kartalla tähän asti. Mielestäni oikein kattava artikkeli lafkasta ja lähitulevaisuudesta.

https://seekingalpha.com/amp/article/4451601-zim-integrated-shipping-another-50-percent-upside-after-the-q2-earnings-blowout?__twitter_impression=true

7 tykkäystä

On kyllä aivan uskomatonta, että tuota kuponkia on saanut helmikuussa IPOn jälkeen ostettua laidasta 11.5 taalalla ja nyt 7kk myöhemmin päällä 50 taalan rummutetaan vielä 50% nousuvaraa ja osinkojakin taisi jo tulla joku 20% tuosta helmikuun hinnasta. Hyvä esimerkki siitä, että nykymarkkinoiltakin saattaa vielä helmiä löytyä :slight_smile:

8 tykkäystä

Niin no P/Ee on ykspilkkujotain ja n. 15 taalan osinkoa (30%) odotellaan nyt irronneen bonuksen päälle. Kuplapörssi?
Vois nyt sen verran lämmetä markkina, että laskisi tuohon 20% se osinkotuotto, nythän se ois blue sky breakouttiakin tarjolla.

En ole vielä ihan päässyt jyvälle, että onko sillä assetlight niche-strategialla mitään palaa oikeasti normaalimmassa ympäristössä, vai palautuuko katteet sitten muiden tasolle.

Yhtään kukaan ei näytä kurssin perusteella muuta uskovan, mutta täytyy kaivella onko siinä operatiivisessa tekemisessä jotain muuttunut viime vuonna tai vähän sitä ennen. Tämä nyt on ajankohtaista vasta miettiessä re-entryä jossain tulevaisuudessa osinkojen takana häämöttävän exitin jälkeen. Pitäisi ehkä vaan miettiä sitä exit- ajoitusta tässä vaiheessa :grinning:

Ei siinä kauaa mennyt että päästiin Mikaelin tavoitehintaan :wink:

kuva

26 tykkäystä

Tästä syystäkö myös Raute keulii?

Siis se eilen irronnut olikin vain joku lisäosinko? Eli jos osti helmikuussa 11.5 taalalla, niin luvassa on tälle vuodelle joku +150% kokonaisosinko :crazy_face: Ja mä kun luulin, että koronakuopan jenkki-reitit tarjosivat historiallisen paikan osinkojen kalasteluun :laughing:

Joo se oli vasta 2020 kyhnyjä, improvisoivat sen toukokuussa kun rahaa alkoi sataa ovista ja ikkunoista. Ei lasketa siihen ensi vuonna maksettavan osingon ohjeistukseen ollenkaan!

Ois tosiaan ollut kiva nousta laivaan talvella, ei voi kun toivoa että olisi sitten mukana jossain toisessa lähdössä jo nyt vaikkei sitä vielä tiedäkään…

Ei noita taida montaa velhoa olla joka osasi odottaa tollaista pystysuoraa nousua rateissa. Noi satamat on ihan kaaoksessa ja Hasbro Addu ja Crocsit on jo ilmotellut että kriittinen loppuvuosi voi olla ongelmia tavarantoimituksessa (The shipping crisis is getting worse. Here's what that means for holiday shopping - CNN).
“We currently expect the market situation only to ease in the first quarter of 2022 at the earliest,” Hapag-Lloyd chief executive Rolf Habben Jansen said in a recent statement.

NYTimes kirjotteli myös aiheesta mutta maksumuurin takana. https://www.nytimes.com/2021/08/23/business/economy/supply-chain-bottlenecks-coronavirus-inflation.html?smid=tw-nytimesbusiness&smtyp=cur

1 tykkäys

Joo eihän tällasia juttuja saa mitenkään muuten ensimmäisten joukossa kiinni kuin olemalla töissä alalla! Ei tosin välttämättä kovin ajoissa silloinkaan, ihan vaikka ZIMin omaa IPOakin ja se hinnoittelua ajatellen. Ja tuskin jossain Itämeren satamassa lemppaamalla olisi tätä haisteltu :smiley:

Mutta tuo CNN juttu oli kyllä kiintoisa, suurkiitos siitä! Tänään tossa aiemmin funtsailinkin ratejuttuja ja päähäni pälkähti, että eihän ne korkeat ratet nyt vaan loppuhintoihinkin päädy…
Inflaatiokarhut ei tässä ketjussa varmaan paljoa pyöri, mutta tuo juttuhan nyt viittaa inflaation kasvuun melko vahvasti! Lisäksi Adidas mainittu puutteesta kärsivänä, mistä tuli mieleen että, missäs Marimekon kledjut tehdään jne…?

Tarkoitin tuolla toisella lähdöllä kuitenkin alunperin vähän laajemmin salkkua, jospa siellä muhisi nytkin joku huikea tuleva tähti :star:

1 tykkäys

Oltiin talvella @Meri ja @PAHVIMUKI aiheen äärellä ajoissa.
Salkut jäi vaan täyttämättä ainakin allekirjoittaneella :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Smartin ostajat ja myyjät so far

8 tykkäystä

Redeye kertoi avanzalaisille, että tämä osari oli non-event. Minusta tuo Redeyen kommentti on non-event. Jäätiin reippaasti jo aiemmin asetetun alemman tavoitehinnan ennusteista, mutta onneksi kyseessä oli vain non-event ja valuaatio pysyy samana.

Toisin sanoen muut katselee lukemia ja osarin kommentteja kriittisesti, mutta Avanza uskoo puheisiin. :slight_smile:

10 tykkäystä

Vain kurssia katsomallahan tuo teoriassa on houkuttava lisäyspaikka, upside viimeiseen huippuun on noin 40%. Mutta oliko tuo kurssihuippu kasvuhypeä vai aitoa potentiaalia joka lunastuu 1-2 vuoden sisään, sitä pohdin itse. Vajavaisella osaamisella en tiedä.

4 tykkäystä

Eikö tuo aikaisempaan huippuun ankkuroituminen ole aika riskaabelia? Siis ilman että huomioi silloin vallinneen yleisen sentimentin plus fundanäkymät.
Esim. korot, nyt kun vähän oletettiin Smartin hillotolpan lähestyvän niin, että luvuista näkisi sen jossain hyvin kaukana häämöttävän. Nyt sitten näkyykin edelleen vain erämaata, -20% Redarin ennusteisiin ja inflaatio kiihtymään päin…
Ja ensi kuussa alkaa syyskuu, joka oli euforian vuonna 2020:kin kohtuullista verilöylyä paikoin, kun salkunhoitajat varmistelevat vuosibonareitaan pistämällä heikompia lappuja laitaan (rahapodin Miikka tästä juttelee usein)

Potentiaalihan on poikkeuksellisesti osin jopa kvantifioituna DW: pipelinenä, useampi miljardi sek plus optiona kaikki lisämyynti. Mutta koska en minäkään mistään mitään tiedä suojasin salkkua pistämällä jo valmiiksi vajonneen lapun laitaan.

10 tykkäystä