Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Evolution g: Tässä nyt ei pre marketti näy mutta melko hyvin myötäili sepeä päivän loppua kohti. Niin tottunut jo tähän että isot euro kasvulafkat päättää aina siihen miten jenkit availee.

1 tykkäys

Spakkisalkun kovaa vauhtia lunastushintoja lähestyessä, postiivista on vahvistuva fiilis ”kohta mennään”, viime vuoden valloilla olleen ”kohta tullaan” sijaan.

En itse ole oikeen mitään MA lukuja seuraillut kun noista oikeen mitään ymmärrä, tällanen perus urpo joka ostaa sikaa säkissä ja toivoo ettei säkki ainakaan tyhjä ole. :smiley: Mutta mitä nyt vähän noita lukuja katsoin ja vähääkään niistä ymmärsin niin taidan itse ainakin vielä seurailla ja lisäystä ehkä 700-800 kiepeillä jos sinne asti hinta valuu.

Oliko Neste aivan yliarvostettu vuoden vaihteessa vai miksi kurssi jatkaa tasaista laskuaan. Tuloksen ja osinkojen julkistuksen jälkeiset reaktiot sinänsä ymmärtää, mutta onko joku erityinen syy miksi Neste nähdään päivästä toiseen laskijoiden listalla?

Monen muun yhtiön kohdalla viimevuoden maaliskuusta liikkeelle lähtenyt nousu on taittunut, mutta ei sentään taipunut laskevaksi käyräksi ihan tähän mallinn.

2 tykkäystä

@Marazo tää viesti soveltuu ehkä paremmin tähän ketjuun :slight_smile:

1 tykkäys

Nopeasti lyhyt vastaus eli kilpailu lisääntynyt * 200. Ei vie Neste kohta enää biofuelia ympäri maailman. Sattui vaan olemaan nopein ja kehittynein tuolla alalla pari vuotta.

Vähän lisää kilpailua ja lisäksi se fakta että Nesteen uusiutuvien kapasiteetti on täysin jo käytössä. Uutta ei tule pariin vuoteen eli kasvu nojaa öljyn hintaan, vaikka tulos tulee enimmäkseen uusiutuvista. Osakkeeseen on hinnoiteltu kasvua ja nyt kun kasvuosakkeet ottavat pakkia valuu Neste mukana, aiheellisesti, markkina ei jaksa odottaa lisäkapasiteettia.

Pronssi nousussa! Mahtavaa! Lainattu netistä.
Riitta-Liisa Roponen on pohjoimaisten hiihtolajien MM-historian vanhin mitalisti. Hän ohittaa edellisen ennätyksenhaltijan Noriaki Kasain reilulla kuukaudella.

9 tykkäystä

Öljyn hinta ei taida juurikaan vaikuttaa Nesteen tulokseen suojauksien takia, ja neste tekee rahansa jalostusmarginaalilla.

Ensimmäinen osa varmasti täysin totta, mutta lisäkapasiteetin aikataulu on ollut aika kauan jo tiedossa (vaikka vähän koronan takia viiväistyykin - ilmoitettiin vuosi sitten), niin tuskin monikaan sijoittaja on herännyt tänään aamulla ja tajunnut “ettei jaksakaan odottaa enempää”.

Nopeasti tulee voxtur tonttiin. Alkuviikosta oltiin tasolla 1,4x ja nyt pyöritään ykkösessä. Kysymys kuuluukin, että ollako paperikäsi 5000 kpl kanssa joiden keskihinta on 1,28 vai pitää osakkeista kiinni kuin mies. Kuitenkaan mikään ei ole muuttunut itse yhtiön suhteen.

1 tykkäys

Onko kurssit aina mennyt kuten viime aikoina mennyt että ensiksi vähän nousee ja sit aina seuraavana päivänä tulee saman alaspäin :smiley:? Seilaa jatkuvasti edestakaisin.

1 tykkäys

Jotta saataisiin kunnon rommipäivään jotain hupiakin:

No enpä valita, kun tuo riippakivi on ollut turskalla viime kesästä saakka salkussa. En vaan suostu maksamaan oppirahoja tuosta! :grin:

5 tykkäystä

Samaa ihmetellyt. Ostin pienen erän huipulta ja nyt ollaan jo aika reippaasti pakkasella. En oikein ole osannut näistä päästä irtikään, kun ei oikein ole erityistä syytä niin tehdä. Ehkä ostohinta sit oli niin pielessä. Jään seuraamaan tilannetta ja opin jotain. Ehkä.

2 tykkäystä

Pitääkö sitä Bloom Energyn kurssia kehua, kun tällaisena päivänä yli prosentin plussalla. Olisikohan päässyt Plugin kurssin ikeestä :crossed_fingers:

3 tykkäystä

Meikän kh 1,29 ja jatkan timanttikätenä. Lisäisin jos olisi käteistä. Ei parane sortua poikamaiseen hätäilyyn. Ellet sitten päivätreidaa ja rahat täytyy saada nopeasti ulos.

1 tykkäys

Kaksi kertaa päivätreidasin 1,1 -->1,25 ja toisella 1,1–>1,2. Ehkä nyt olis tosiaan paras vain kylmästi holdata.

Kiitos täsmennyksestä! Siitä olen silti varma että monikin on tällä viikolla tajunnut ettei jaksakaan odottaa enää ja on pistänyt lappua laitaan :smiley:

Punaista kautta linjan, mutta en osaa tavallista enempää huolestua. Käytetään käteiset ja katsotaan mitä tulee. Vielä ei ole iskenyt paniikki omaan tekemiseen, ehkä sitten ensi viikolla heitän kasvuyhtiöt ja hypelaput silppuriin kauhealla turskalla ja ostan tilalle jenkkien viisivuotista korkolappua ja vessapaperia.

21 tykkäystä

Jotenkin turtunut tähän punaisuuteen. Jaa, se olis taas tänään -10% Plugissa. Ja selain kiinni. Firmojen fundamentit eivät ole muuttuneet, eivätkä globaalit ilmastotavoitteet. HODL :).

18 tykkäystä

Plug Power inc oli hinnoiteltu 3 kk sitten 24 euroon. Firman fundamentit ja globaalit ilmastotavoitteet eivät vissiin ole muuttuneet sen jälkeen? Tai no SK Groupin kuvio on toki tullut sittemmin.

2 tykkäystä