Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Samoilla linjoilla, paitsi eri bumtsibum vihreänä :smiley: Resursilla oli tuplaus päällä, koska osake-osinko irtosi myös samana päivänä.

13 tykkäystä

Foorumilla tunnutaan povaavan indekseille huomenna nousupäivää. Kontra-ajattelulla huomenna päivä sulkeutuu 3% laskuun. :sweat_smile:

Jännä nähdä miten käy.

13 tykkäystä

En itse usko nousuun huomenna, sillä vielä ei ole varmaa tietoa omikronin uhasta. About puolet viesteistä kertoo, että leviää nopeasti ja on vaarallinen, ja toinen puolisko, että leviää hyvin mutta on aika kevytoireinen. Savolainen variantti :smiley:

47 tykkäystä

Täällä isännät murehtii ja miettii että mihin suuntaan se pörssi huomenna lähtee :grin:. Aamu yöstä kun kahveja keittelin niin kahvinpuruista ennustin että tiistaina noustaan ja perjantaina taas kun jenkit avaa lähdetään taas pulkkamakeen :wink:. Näiden ennustusten miettimisen sijaan voisi ehkä käyttää senkin ajan hyödyllisesti ja tehdä rahaa kurssien seurannalla ja kauppa tekemällä… sillä välin kun selviää mihin suuntaan se pörssi oikeasti lähtee :grin:. Tuossa hyvä esimerkki miten sitä aikaa voi polttaa tehokkaasti :slightly_smiling_face:. Aamuyön pohjista on nyt noustu tällä hetkellä +23% :partying_face:

Lisäisin vielä että tulisi jotain asiaakin tähän viestiin :slightly_smiling_face:. Jos nyt oikein olen ymmärtänyt niin tämän afrikkalaisen nuhan todellisen vaarallisuuden selvittelyyn menee pariviikkoa…jonka aikana pörssi tulee elämään aika villisti :slightly_smiling_face:

20 tykkäystä

Sitähän ei Suomessa päätetä, mihin suuntaan Helsingin pörssi huomenna suuntaa. Globaalissa maailmassa isoimmat osto- ja myyntipaineet tulevat ihan muualta.

Aasian pörssien suunta antanee vahvan viittauksen Euroopan pörssien suunnasta huomisaamuna. Helsingin pörssi on vain yksi eurooppalaisista pörsseistä, ainakin Juurikin muistin mukaan.

21 tykkäystä

Pelkkä avaus ei jännitä yhtään. EVO heiluu joka tapauksessa päivän sisällä niin paljon, että päätöskurssi kiinnostaa paljon enemmän. Hyvältähän tuo vielä näyttää, mutta ei passaa innostua, ettei käy niin kuin perjantaina. :slight_smile:

6 tykkäystä

kuva

Tieto on kyllä hiukan hämmentävä alisuoriutuja hesan pörssissä :roll_eyes: Ihan sama meneekö indeksit ylös vai alas, niin tämä on nykyään lähes aina punaisella tai maksimissaan 0,1-0,2% plussalla. Kyseessä ei nyt kuitenkaan ole ihan surkeassa jamassa oleva tupakannatsa eikä kertoimia ei voi kovin kalliiksi sanoa.

42 tykkäystä

Hämmennys hälvenee jos pääsee tutustumaan Tiedon lopputuotteisiin. Alkaa tajuta miksei se ole kärkiyhtiö. Uskomatonta kuraa päästävät loppukäyttäjän beetatestattavaksi

11 tykkäystä

Jäätävää on tämä Nurminen Logisticsin meno, nyt kertynyt jo 125 % nousua parissa kuukaudessa. Ja vieläpä lisääntyneellä vaihdolla. Joku varovaisempi kotiuttaisi voitot tässä vaiheessa, mutta minä kyllä katson mihin asti tämä nousu kantaa. Pitkään salkkuun Nurmisen kuitenkin ostin. Odotan mielenkiinnolla omistajalistan seuraavaa päivitystä.

7 tykkäystä

Ostointoa tosiaan markkinoilla on, parissa viikossa jo kelattu tuosta melkein +100% noihin aamun huippuihin. Ei tuulet heiluttele tätä venettä.

1 tykkäys

Tyhmä ja yksinkertainen kommentti, mutta Tokmanni alkaa näyttämään hiljalleen iihan hyvältä ostopaikalta.
Arvostustasot siedettävällä tasolla. Uskon että epävarmuus-sentimentti sataa alehallien kassalaariin, nyt kunhan (oma vajavainen) tekninen analyysi vielä näyttäisi trendin käännettä niin kerrankin kelpaisi taputella itseään selkään perjantaina hyvin ajoitetusta ostosta.

Mutta jospa tällä kertaa pysyisin chillinä ja kädet taskussa… koko pörssin hajotessa käsiin niin saadaan vielä jollain tuurilla halvemmallakin alempaa.

10 tykkäystä

“Buy the dip”, they said
“Buy low, sell high”, they said

Tehty, mutta mitä tehdä kun käteistä ei ole ja positio sulaa alta :smiley:

17 tykkäystä

Tää joku rahoituspalvelu firma se vasta tykkääkin mörniä sitä enemmän mitä uusia listautujia tulee (valtavalla voluumilla tietenkin) :grinning_face_with_smiling_eyes:

7 tykkäystä

Onkohan tässä $EVO:n mörnimisessä kyse nyt siitä, että instikat heittää lappua laitaan ESG-asioiden vuoksi ja tuulipuvut yrittää kauhoa niitä lappuja parhaan kykynsä mukaan itselleen?

4 tykkäystä

Samassa veneessä :smiley: :smiley: :smiley:

1 tykkäys

ESG:llä voi olla oma osuutensa, mutta EVO:a vastaan nostettu shorttirapsa on tämän viimeaikaisen pudotuksen varsinaisena syynä. Evo-ketjusta löytyy tarkempia tietoja. Kurssi on aika volatiili tällä hetkellä, koska markkinoita vaivaa epätietoisuus siitä, kuinka luotettava tuo rapsa on ja mitä johtopäätöksiä sen pohjalta pitäisi tehdä.

1 tykkäys

Itsekin pidän Tokmannia (ja norjalaista Europrisia) tällä hetkellä mielenkiintoisina firmoina jotka molemmat poimin pienellä positiolla salkkuun aiemmin tässä kuussa. Kohtuullinen hinnoittelu, tasaisen kasvava, VOITTOA tuottava liiketoiminta jonka pitäisi myös laskusuhdanneissa pärjätä oikein hyvin, joten downsiden pitäisi olla melko rajallinen.

7 tykkäystä

Alkaa se possa täyttyyy. Toiv tänää saaatas lisää laskua. 🤌🍺

11 tykkäystä

Mikä juttu se on, mikä voisi kääntää Tiedon kurssin? Joku uusi tuote vai palvelu vai yhteistyökuvio vai mikä? Jos mikään ei muutu yrityksessä niin miksi kurssin kehitysuunta muuttuisi?

Vai tarvitaanko vaan todella paljon ennusteita parempi osari? Miksi tätä pitäisi omistaa sitä ennen?

Itse sorruin taas ja ostin, vaikka alkusyksystä viimeksi myin…

10 tykkäystä

Ainakin tämän heebon mukaan näin voisi ollakin.

8 tykkäystä