Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Juu ja tulee ihan Marcus Grönholmin legendaariset sanat mieleen…

12 tykkäystä

Normi meininki jälkipörssissä, Gamestop +22% paikkeilla tätä kirjoittaessani. Reutersin ja Dow Jonesin lyhyissä uutisoinneissa “Gamestop to enter NFT, cryptocurrency markets as part of turnaround plan”, sanoo lähteet. LRC krypto reagoi samaan aikaan melko jyrkästi.

8 tykkäystä

No jopas nyt GME yllättää… juuri ostin dipistä… mitäköhän huomenna, kun pörssi aukeaa…

5 tykkäystä

Jännä nähdä. Gamestopiin enemmän perehtyneille tuossa uutisoinnissa ei ollut oikeastaan mitään uutta tietoa ja kun muistetaan, että itse firma ei ole julkaissut tiedotetta (tai en ainakaan ole huomannut), niin kurssireaktio ei tunnu aivan loogiselta. Oletan myös, että yksityissijoittajamassa ei käy kauppaa jälkipörssissä tuollaisella volyymilla. Ei aivan täsmää mun mielessä tämä homma.

Nyt muuten GME jo +32% ja AMC seuraa +12% pompulla.

Edit: tarkennan ettei täsmää siinä mielessä kuten esim. CNBC selittää pomppua nimenomaan reaktiolla tuohon uutiseen.

3 tykkäystä

Jep, WSJ:n artikkeli itse asiassa julkaistiin vasta pompun jälkeen. Pomppu ei itsessään ollut yllättävä muuten kuin kokonsa puolesta. Itsekin tankkasin iltapäivällä kun meni <130. Mielenkiintoinen päivä ja ensi viikko tulossa.

3 tykkäystä

Tämän päivän dippi liittynee ihan yleiseen markkinatunnelmaan ja keskiviikkoillan tapahtumiin. Suunnilleen koko pörssi punoitttaa ja tällaisissa tapauksissa Evo:lle saa odottaa kasvuyhtiönä aina hieman kovempia laskuprosentteja kuin muille.

7 tykkäystä

Kiitos. Toki olet varmasti oikeassa, mutta jäi ihmetyttämään Twitter-keskustelussa tuo Erik Mobergin analyysi. Ihme veijari.

Kasvuyhtiö on määritelmänä niin laaja, että aika mutuselitykseksi menee. EVO ei kertoimiltaan ole edes kovin kummoinen ”kasvuyhtiö”, jos vertailee vaikka Kuuttiin. Tuloksentekokyky samalla myös omalla tasollaan, edes Qt ei pysty lähellekään samaan.

Mutta EVOn kurssissa on ollut viime aikoina isoja liikkeitä eikä isompi volatiliteetti ole vielä poistunut. Kuukauden päästä Q4 rapsa.

4 tykkäystä

Tänään kello 15:30 vuorossa taas kerran US Non Farm Payrolls. Toisinaan se tarkoittaa heiluntaa, paniikkia, fomoa ja äkkipikaisia liikkeitä suuntaan tai toiseen.

8 tykkäystä

Ei tämä ihan mutua sentään ole vaan oma havainto siitä mitä on tapahtunut lähes poikkeuksetta kun inflaatiosta ja koroista tulee negatiivisia uutisia. Juuri Evon ja Qt:n kaltaiset kovien kertoimien firmat ovat niitä, joissa nähdään indeksiä kovempia laskuja. Tämäkään kerta ei ollut poikkeus ja näin tulee tapahtumaan jatkossakin.

1 tykkäys

Qt:n kertoimet ovat kyllä kolminkertaiset EVOon verrattuna. Niiden vertaaminen ei ihan täysin toimi.

P/S molemmilla sama. Liikevoitto kasvaa Qt:llä huomattavasti nopeammin. Siksi Qt P/E:llä kalliimpi. Tuo tulee kääntymään hyvin nopeasti.

6 tykkäystä

Ei ollut pointtina vertailla näitä kahta. Siinä oli vaan kaksi esimerkkiä näistä tunnetuista foorumilaisista. Harvian kohdalla olen havainnut samaa, mutta tietysti lievempänä. Minusta on ihan loogista, että huonojen inflaatio- ja korkouutisten takia laskee enemmän ne firmat, joissa on ladattu paljon odotuksia tulevaisuuteen. Ja kyllä siitä tulevaisuudesta maksetaan Evonkin kohdalla. :slight_smile:

7 tykkäystä

Mikäs hätä QTlla taas on? Kurssi tippuu ku lehmän häntä

Out of fashion, kuten kaikki teknot tällä hetkellä. Mr market tykkää nyt muista sektoreista.

22 tykkäystä

Ottaen Qt:n multippelit huomioon, niin aika perusheiluntaa. Eikä tuota hintaa edelleenkään voi halvaksi sanoa vaikka miten on huippufirma :smiley: Ihan jees että hinnalla on vielä jotain väliä.

23 tykkäystä

Taas mennään, WSB vauhdissa :rocket:

12 tykkäystä

Tieto on kyllä nykyään mielenkiintoinen kuponki. Muuten möyritään, kuten kunnon arvo-osake, mutta minkä tahansa notkahduksen kohdalla mennäänkin hypeteknojen lailla alas :grin:

58 tykkäystä

Tälleen amatöörinä kyselen, että onko mestareilla tietoa mikä Bicon osaketta painaa näin hurjasti alas? Olen koittanut etsiä tietoa erilähteistä ja mikään ei puolla moista kurssilaskua päivä toisen perään. Tänään myös vaihtoa enemmän kuin normipäivänä?

Edit. Ymmärsinkö tammirallin väärinpäin? :slight_smile:

3 tykkäystä

Laatua ei yleensä saa halvalla. Pätee kaikkiin asioihin.

9 tykkäystä