Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

@Pohjolan_Eka . Ja merkkejä kun pelkkä vastaus kysymykseen ei riittänyt🤷🏼‍♂️.

10 tykkäystä

Oma BTI osui pohjille marraskuun lopulla, noussut jo 25%, eli todella hyvä kontraaja indeksiin :+1:

4 tykkäystä

Nasdaq plussalla ja Qt -9%. Tulipahan tämäkin päivä nähtyä.

24 tykkäystä

Maailmalla riehuu, kansaa kepitetään valtion toimesta. Varoitin aikaisemminkin tästä parissa ketjussa mutta viestit poistettiin ja bannia päälle. Onneksi myin salkut ja ostin maata ja mökkejä + Kultaa ja hopeaa.

Lisään vielä tähän, jos kansa alistuu moderniin “kommunismiin/marxismiin” saattaa minunkin valmistautumisella 0 hyöty. Olisipa vitsi muttei ole.

8 tykkäystä

Kiinan indeksit on tainneet ennakoida tätä korjausta jo koko vuoden. A50 tippunut jo 25% vuoden takaisista huipuista.

5 tykkäystä

Muistakaa kaikki, että nyt ei kannata myydä mitään. Tässä kysytään hermoja, kun muut panikoivat. Selkeästi nyt ollaan ylimyydyssä tilassa ja veikkaan, että korjaus on nopea ylöspäin, kun fiilikset muuttuvat. Talousnäkymät ovat edelleen loistavat vuodelle 2022 kautta linjan.

77 tykkäystä

Mitens, menikö se Huttunenkin jo? Kohta pääsevät Flexillä aloittamaan omien ostotkin taas tällä menolla!

2 tykkäystä

Tässähän joutuu kaikkea tankkaamaan viimeistä päivää. Sen verran kiireitä että ehdi edes katsomaan mitä öljy lappuja ostella🤷🏼‍♂️

13 tykkäystä

Ihan on sellainen fiilis, että mennään SP500 200MA:sta läpi tänään. Sen verran heikon näköistä ja vielä viikonloppu edessä.

5 tykkäystä

Olisi ihana saada kiva pullback öljyn suhteen pääisis tankkaa lisää paremmilla hinnoilla.

Toki ajat muuttuvat, mutta kurssilaskulle on mielestäni selkeät syyt. Firman odotuksia heikompi suorittaminen ja yleinen markkinoiden meininki. Nuo ovat mahdollisia laskun aiheita tietysti kaikilla firmoilla, mutta eritoten korkeiden kertoimien firmat ottavat kunnolla turpaan jos nämä asiat menevät negatiiviseen suuntaan.

Markkinoiden reaktiosta on helpohko päätellä, että Q3 oli iso pettymys. Se vei kurssista ensin 40-50e ja nyt tämä yleinen lasku napsi loput tarvittavat eurot, jotta satku alittui.

5 tykkäystä

Mitä mieltä sitten ylimyydystä? Miksi myydään tai siirretään varoja? Kotiutetaan voittoja vai ovatko myyjät tosiaan niin herkkänahkaisia, että myyvät tulosjulkistusten alkumetreillä kun on muutama jenkki pettymys tän hetken tulosjulkistajilta? Vai mistä on kyse?

Nuff said

6 tykkäystä

Dipit kai on myös hyviä buy myös hyviä sellbuy momentteja. Tietää vaa mitä tekee niin saa kääriä sekä samalla vähentää.

1 tykkäys

Lasku on pääsääntöisesti aina paljon nopeampaa kun nousu. Tässä on maailmalla niin paljon epävarmuustekijöitä että enpä oikein usko nousuun kääntyvän lähiaikoina. Rumaa jälkeä tästä taitaa tulla.

2 tykkäystä

se o hyvä kyyti nyt poijjaat, pidetään käteiskassa kunnossa ja katotaan että salkussa on kaikkea kivaa mihin vielä jaksaa luottaa, ajatushan voi olla se että salkku on kunnossa mutta ois hölmöä olla vähän veivaamatta kun kerran tilaisuus tarjotaan ja vasta ollaan pöytää kattamassa.

1 tykkäys
13 tykkäystä

Enpä muista aikaa milloin maailmalla ei olisi ollut paljon epävarmuustekijöitä. Talousnäkymät hyvät ja pörssi katsoo pitkälle.

Keep on buyin’

3 tykkäystä

Rumaa jälkeä taas eritoten kasvuosakkeissa. Varsinkin minun mielestä tulevaisuuden liiketoiminnat ev energia fintech (cyber)security

2 tykkäystä

Näin se on, vähän pidempään mukana olleet tietävät, että aina on vakiomäärä epävarmuustekijöitä ja myös vakiomäärä porukkaa huutelemassa laskua.

Tänään oli oikein pääuutisiin päässeet Sauli Vilen ja Nordean Antti Saari. Ydinviesti oli luvassa oleva erinomainen talousvuosi ja pörssien ennustetaan tuottavan 5-15% tänä vuonna, eli keskimääräistä paremmin. Ehkä kannattaa sitä ennemmin kuunnella :smirk:

26 tykkäystä