Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Kummankin possun osalta voitaneen sanoa, että jokainen palstaa säännöllisesti lukeva varmasti ymmärtää hyvät tarkoitusperät, vaikka ne välillä sopivatkin vähän huonosti taustamusiikiksi salkussa olevan avohaavan tyrehdyttämiseen. :heart:

Yksi typerimmistä sijoitusasioista on toisten tappioille naureskelu. Onneksi se on täällä niin harvinaista kuin se on.

33 tykkäystä

Hyzoniin en ota mitään kantaa, mutta näitä muita voi katsoa myös viimeisen 3v ajalta niin tilanne näyttää erilaiselta. Sitten jos mietitään, että ottaisi tasaisesti noita neljää salkkuun tänä päivänä niin väitän, että 3v päästä ollaan aika hyvissä asetelmissa. Samaan joukkoon voi ottaa mukaan vaikkapa Talenomin, Revenion ja Evolutionin.

Aika monesta firmasta voi hakea omaan tarinaan sopivan pätkän. Esimerkiksi Sampo on ollu aika surkea sijoitus 7v sitten ostettuna. Jokainen edellä mainittu firma taas ihan toista luokkaa.

16 tykkäystä

Tammikuun korkean paikan leiri opetti itseäni tässä asiassa. Tuli tehtyä joitakin huonoja päätöksiä, vaikka yrittänyt olla kärsivällinen. Tänään en tehnyt yhtään kauppaa, ja tuntuu että se oli tässä vaiheessa hyvä ratkaisu.

4 tykkäystä

Kyllä nää Ameriikan ihmeetki on tällasia että alussa on käyrä antenni ojossa mutta veri ei kierrä enää loppuun asti…

Possujen puolustuspuheeksi voi sano että on kyllä samaa virttä hoilattua jo ainakin se kuusi kuukautta mutta toisaalta ei vuosikausi jolloin ennusteslta häviää pohja täysin kun lopulta se huippu kuitenkin saavutetaan. @musa_2 liittyi foorumille 17.5. Ainoastaan QT:n kurssi on korkeammalla nyt kun silloin.

15 tykkäystä

Taisi olla juuri tämä uutinen, jonka jälkeen indeksit luiskahtivat prosenttiyksikön verran alaspäin. :chart_with_downwards_trend:

E: Tosiaan, olihan siinä samaan aikaan nuo joukkojen siirtämisenkin uutiset. Keskiviikko näyttää olevan tärkeä päivä tuon suhteen.

E2: Perjantaiko on nyt optioiden erääntyminen jenkeissä. Jos Ukrainassa tilanne yhtään hellittää niin loppuviikolla voisi olla sitä helpotusrallia, jota trader’s clubissakin uumoiltiin…

2 tykkäystä

Tai tuo viesti että jenkeillä on satellittikuvaa joukkojen siirtymisestä hyökkäysasemiin.

Heilutaan edestakaisin viimeisen huhun mukaan. No, päivä ainakin vahvisti että nousua on tiedossa heti jos on merkkiä että ehkä tästä ei sittenkään tule venäläistankkien kevätretkeä Kiovaan. Eiköhän tämän viikon aikana tule selvyyttä johonkin suuntaan.

5 tykkäystä

Riskillä päälle 14% vuosiosinkoa, kvartaaleittain tilille :thinking:

3 tykkäystä

Aika pientä värinää tämä alkuvuosi sitten kuitenkin on ollut, ainakin omalta osaltani.

Toki mukavampaa olisi jos nousu olisi jatkunut, mutta ajattelin katsella rauhallisesti eteenpäin. Kaksi vuotta sitten en myynyt mitään enkä nytkään ajatellut tehdä niin.

1 tykkäys

Veikkaisin että uudet ja kokemattomat dippisijoittajat ei kovin montaa dippiä osta. On joko käteinen loppu tai sitten laitetaan pohjalla myyntiin, kun joka puolelta maalaillaan maailmanloppua.

Tämä nyt tälläistä kärjistettyä mutuilua.

3 tykkäystä

Kaikille meille tämä foorumi tarjosi elokuussa ikimuistoisen tilaisuuden seurata piensijoittajien kaikkein spekulatiivisimmin asennoituneen osan dippiostamista. Hiljattaisen 500 % tai 1000 % kurssinousun jälkeen yksittäiset osakkeet alkoivat laskea 10 % tai 20 %. Siinä kohtaa spekulatiivisin osasto näki tilaisuuden ihan niin kuin saisi painaa väärää rahaa taatusti ilman seurauksia.

Sen jälkeen tuntuu että piensijoittajat ovat olleet kuin puna-armeija toisessa maailmansodassa. Tasangoilta löytyy loputtomasti reserviä jota voidaan heittää aalto toisensa jälkeen valloittamaan jotain kukkulaa.

Ja nimenomaan USA:ssa jossa kaikki on suurinta kauneinta, piensijoittajien dippiostaminen on jatkunut ja jatkunut ja jatkunut vaikka allokointi on näyttänyt jo olevan all-in mitä osakkeisiin tulee. Hattua päästä.

Isot pelurit kuiskuttelevat toisilleen miten funda kaikin tavoin rapautuu. Mutta piensijoittajan usko ei horju.

17 tykkäystä

Hyvin kirjoitettu tarkemmin avaamatta, mutta voin kuvitella. Omat ostot ovat loppuneet käytännössä sitten Nonneroiden onnenpäivän, Black Fridayn 2021, jonka dippi tarjosi mahdollisuuksia 0-kuluin viimeiset lisäykset alle pe 10. Tein tämän jälkeen yhden ±0 swingin, mutta myönsin virheeni. Nyt kärkytään. Mutta kärkytään huolella ennen napin painamista

Jottei mene off topic, niin Tokmannistakin vuoden nousu syöty. Jos Eps pitää, niin kohta saa tarjota jo alun 7% osingosta mr. Tokmannittain reilusti alakanttiin…

3 tykkäystä

Ja hyvä niin. Tuomionpäivän ennustajia on ollut maailman sivu. He ennustivat IT-kuplan - mutta eivät silti ostaneet kuplan puhjettua pohjilta vaan julistivat internetin kuolleeksi. He ennustivat finanssikriisin, mutta eivät tällöinkään saaneet ostohousuja prässättyä. Monta pienempääkin dippi he ennakoivat, mutta koskaan ei sormi löytänyt ostonapille. Usein pienen dipin tultua he nostivat itsensä asiantuntijan asemaan, oraakkeliksi ja auktoriteetiseksi. Omahyväisesti he naureskelivat “I told you so!”. Piensijoittajalle tämä oli kohinaa, hän vain osti jatkuvasti firmaa jolla oli kiva logo.

69 tykkäystä

Marimekolta taisi tulla ihan ookoo osavuosi tulos…

image

25 tykkäystä

Noh. Onko nyt parempi mieli. Kysyi viikinkipäällikkö itseltään kun kuvajaisensa kilvestään näki
image

10 tykkäystä

Perjantaina panikoitiin, eilen oli kenties pohjat ja tänään on taas “ostetaan kaikkea” kun on viimeisin vihjaus siihen suuntaan että tankkiretki Kiovaan on peruttu. Sillä varauksella että tämä voi kääntyä minuuteissa jos/kun seuraava huhu napsuu. Ja sitten taas uudestaan kun huhua korjaillaan ja… :popcorn:

7 tykkäystä

Niin tai näin niin pohjolan epätehokkaat markkinat toimivat kuin rikkinäinen KONEen hissi joka menee vain yhden kerroksen ylös ja kolme alas.
No, eipä pääse arvostukset karkaamaan. Sopii hyvin maltillisen tuotto-odotuksen vaakaholdaajalle. :wink:

6 tykkäystä

Kyllä, maltillinen perusoptimisti voittaa pitkällä aikavälillä maltillisen peruspessimistin – ja tietysti hän voittaa varsinkin rommarin.

Oma subjektiivinen mielipiteeni on että suurin osa piensijoittajien viime vuoden dippiostoksista ei perustunut maltilliselle perusoptimismille vaan spekulatiiviselle haihattelulle. Joku muu on eri mieltä :slight_smile:

7 tykkäystä

Pessimisti ei pety, mutta optimisti tienaa, ainakin pitkällä aikavälillä.

Sitten ole kuullut tarinoita sellaisista satuhahmoista kuin realistit… :thinking:

11 tykkäystä

Hyvä asenne voisi kenties olla meliorismi, niin sijoittamisessa kuin elämässä muutenkin. Jos pessimisti elää huonoimmassa mahdollisessa maailmassa ja optimisti parhaimmassa mahdollisessa, melioristilta löytyy uskoa, että asiat voivat kääntyä myös parempaan suuntaan. :wink:

Oi miksi en omista Marimekkoa…

2 tykkäystä