Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Inderes-efekti näkyy. :joy:

9 tykkäystä

Nyt on hyvä päivä.

Oroco -8%, Up Fintech -8,8%, CDPR -8,3%, Voxtur -5,8%, Alibaba -3,5%, Hyzon -3% ja KWEB etf -3%.

Ottaa jo vähän päähän:
Oroco - poliittinen maariski uhkaa yllättäen realisoitua.
Up Fintech, Alibaba, Kweb poliittinen maariski uhkaa realisoitua, taas.
CD Projekt Red - siirsi TAAS dlc julkkareita myöhemmäksi. Luopui omasta enginestä ja viime vuoden tulos oli kädenlämpöinen. Näkymä lähitulevaisuuteenkin aika sumuinen. Olen ollut pitkään (ehkä turhankin) optimistinen tämän suhteen, mutta nyt alkaa jo vähän ärsyttää jatkuva sössiminen. Oma positio -40% tai 6000€.

Näihin riittää vielä uskoa:
Voxtur - ottaa vaan hetken happea hurjan nousun jälkeen.
Hyzon - shorttaajien suosiossa? Ei taida nousta ennen kuin myyntimäärät lähtevät nousuun, mutta sitten tuleekin ketsuppipullo-efekti.

12 tykkäystä

Juuh tuota noin… mitenhän tämä suositus nyt meni. :smile:

9 tykkäystä

Ei ne Inderesin pienyhtiöbuumin aikaiset suosituksetkaan aivan nappiin myöskään menneet jos katsoo tämän vuoden tuottoja :wink:

Nousevaan kurssiin on helppo antaa ostosuosituksia, kunnes sitten niitä (tai ainakin tavotehintoja) ruvetaan laskevaan kurssiin hilaamaan alaspäin. Toki suositushan on se millä on väliä ja tavoitehinta on ns. pakollinen paha.

6 tykkäystä

Stillfrontiin en ole perehtynyt, mutta Embracerin kohdalla tavoitehinnoissa ei ole mitään naurettavaa. Jos Embraceria hinnoiteltaisiin kuten Ruotsin kovimpia sarjayhdistelijöitä, niin kurssiin saisi heittää ykkösen eteen ilman mitään ongelmia. Track recordit yritysostoista ja ostettujen firmojen kehityksestä kestävät merivettä, vaikka markkinat haluaisivat varmasti nähdä enemmän ja pidempään ennen kun uskovat yhtiön johdon kyvykkyyteen ja täten hyväksyvät korkeammat kertoimet. En tiedä onko Lifcojen, Lagercrantzien, Addlifejen sun muiden kanssa ollut tällaista ilmiötä, mutta ajatus olisi ainakin teoriassa järkeenkäypä. Alla Lifcon malliesimerkki siitä, miten satojen yritysostojen onnistunut hallinta on ihan mahdollinen saavutus (13x EBITA 15 vuodessa):

Mutta sarjayhdistelijän sijaan Embraceria hinnoitellaan kuten peliyhtiötä, jonka kasvunäkymille ei anneta kyllä minkäänlaista arvoa. Ymmärrän useamman pointin, miksi näin on: firmalla ei ole huippu-IP:tä videopelipuolella, konsernin osien tarkka seuraaminen on mahdottomuus, yritysostoriski on aina mielessä… bear caseja on helppo keksiä. Vaatii paljon Embracerilta pitää tuo paketti kasassa, vaikka tähän asti suoritus hipoo täydellisyyttä. Jokainen uusi ostos, uusi projekti ja uusi palkkaus pitää tukea olemassa olevaa systeemiä, ei heikentää sitä.

Mistään ei voi olla varma, mutta kun elokuussa Embracer raportoi ensimmäistä kertaa IFRS-kirjanpidolla tuloksensa, niin luulisin sen aiheuttavan hieman muutosta yhtiön arvostuksessa. Voin toki itse olla se väärässä oleva osapuoli, aika saa näyttää sen.

20 tykkäystä

Kerrankin itseä onnisti, firma laittoi isompaa pykälää tupaan. Jos nyt olisi vety hypen hiekat pesty pois rattaista ja alkaisi rahalle saamaan vastinetta!

Mielenkiintoinen alue valtaus tämä:

About Cryoshelter

Cryoshelter is a cryogenic storage technology company founded in 2008 in Austria by Dr. Matthias Rebernik (currently holds approximately 80% of the shares in the Company) whose PhD thesis was part of the LH2-tank project for the BMW Hydrogen 7.
The Company has developed and secured patented technology for heavy-duty trucks and buses using liquid storage solutions for natural gas and hydrogen based on the same technology platform.
Using proprietary designs, Cryoshelter’s commercialized liquid natural gas tanks allow for maximum utilization of frame rail space to give industry leading performance (e.g., 20-50% better fuel storage and 2-4x improved hold time versus competitors)
The company is headquartered in Graz, Austria

Huonoa tässä on se että positio oli 1/3 viime vuodesta

15 tykkäystä

Korjatkaa jos olen väärässä kirjoitan täältä töiden lomasta, mutta Stillfrontilla on tainnut useampi kvartaali perättäin olla jo negatiivista orgaanista kasvua kun taas Embracerilla tämä on ollut ainakin vielä terveellä tasolla eikä ole ollut vihjeitä sen kääntymisestä negatiiviseksi. Hetken aikoinaan Stillfrontia omistaneena pidän Embraceria valovuosia laadukkaampana ja paremmin johdettuna yhtiönä ja siksi pelimerkit on kohdistettu siihen eikä ensin mainittuun

4 tykkäystä

Mitäs se Qt tänään kyykkäilee? Indeksit Helsingissä prosentin plussalla ja sepen futuurit reippaasti vihreällä… Vielä hetki sitten Qt näytti olevan nätissä nousukanavassa ja vaikutti teknisesti vahvalta, joten siinä mielessä “epäloogista” laskemista :slight_smile: (tai sitten en vaan ymmärrä jotain/missasin jonkun uutisen)

image

5 tykkäystä

Pikaisella ja pintapuolisella katsauksella Stillfrontilla kvartaalit 2021 olivat käytännössä kannattavuusongelmien kanssa painimista (EBIT-% 37 → 33) ja ihan selvästi negatiivista orgaanista liikevaihdon kasvua (Q1 +9,5 % / Q2 -17 % / Q3 -11 % / Q4 -5 %). Siihen kun lisätään kasvanut velkataakka ja diluutio yritysjärjestelyistä, niin eipä tuo kurssilaskukaan ihmetytä. Nämä tiedot ovat saatu pelkästään tulosraporteista, eli mitään syväanalyysiä tässä ei ole.

Embracerilla vastaavien kvartaalien orgaaninen kasvu on ollut täysin eri planeetalta, vaikka heinä-syyskuun aikana jäätiin kovista vertailuluvuista (Q1 +85 % / Q2 +10 % / Q3 -9 % / Q4 +16 %). Embracerillakin on kannattavuus kärsinyt, mutta selvästi vähemmän ainakin juuri päättyneen tilikauden osalta (Q2-Q4 EBIT-% 30 → 29).

6 tykkäystä

Kiitokset vastauksista.

Haluan myös taivastella Redeyen tavoitehintojen vaikutusta kursseihin nykypäivänä. Muistini mukaan heidän tavoitehinnoilla oli joskus paljonkin merkitystä. Tänään laskivat 24%:lla Remedyn tavoitehintaa, mutta kurssi on plussalla. Joskus pari vuotta sitten tämä olisi varmasti näkynyt kurssissa edes jotenkin.

Uskoisin, että Stillfrontin, Embracerin, Smart Eyen ynnä muiden vastaavien yltiöpositiiviset tavoitehinnat ovat syöneet pakostakin uskottavuutta.

11 tykkäystä

Mielenkiinnosta poimin Redeyen sivuilta muutaman palstan suosikin. Useampi on alle bear casen.

Kurssi RE bear RE base Kurssi vs base, %
Hexatronic 449 210 330 136
Fortnox 53 26 55 96
Remedy 35,6 17 38 94
Evolution 945 1100 1600 59
Embracer 70 97 155 45
Stillfront 22,5 41 60 38
Smart Eye 123 160 330 37
9 tykkäystä

Tuo foorumin ex-suosikki smart eye on kyllä hauska… Kurssi liikkunut kohta vuoden päivät johdonmukaisesti vain yhteen suuntaan, mutta silti base case on ja pysyy todella korkealla. No ainakaan ei voi syyttää analyytikkoja tässä tapauksessa tavoitteiden päivittämisestä markkinan konsensuksen mukaan. :grinning:

Ps. omistan Smarttia itsekin edelleen seurantaposition

2 tykkäystä

Kokis puksuttaa

3 tykkäystä

Elämälle välttämättömien asioiden kanssa on sitä hinnoitteluvoimaa :smiley:

3 tykkäystä

Mukava päivänousu ja vaihto varmaan jo 100 kertaa normaali päivävaihto :slight_smile:


Tosin omaan ostohintaan on vielä matkaa…

5 tykkäystä

Plugia on mukavaa omistaa, kun eilisen ja tämän päivän aikana pistelty pian taas -15%. Walmartin uutinen pyyhittiin äkkiä pois.

Evoa unohtamatta. 5.4. jälkeen laskua kevyet 19%

Edit: päivitetty Plugin tilanne. Mikähän vetylaput ovat … päivä on taas menossa. Korot toki nousee ja Teslalta hyvä tulos, mutta nämä ihan omassa luokassaan tänään, varskin Plug -9,6%

13 tykkäystä

Base case Smartin kohdalla käsittääkseni katsoo tilannetta, jossa yhtiö alkaa oikeasti tuottamaan ja siitähän Smartin ketjussa on puhuttu satojen viestien ajan. Tuo ajankohta on siirtynyt, mutta on edelleen olemassa yhtä vahvana kuin aiemmin. Tästä syystä itsekin holdaan ihan luottavaisena, ei alun perinkään tähtäin ollut vuodessa 22.

Kokis on aika mielenkiintoinen. Kurssi nousee tasaisesti ja samalla arvostusta venytetään uusiin ennätyksiin. Alkaa olla aika kovat arvostuskertoimet tuolla kasvuvauhdilla.

OCO vaihto 30k kpl :face_with_hand_over_mouth::raised_hands:

10 tykkäystä

Plug -9%, Enphase -8%, Bloom -8%… onko vihreä siirtymä peruttu vai mistä on kyse, kun vihreään energiaan liittyvät osakkeet kautta linjan pahasti punaisella?

7 tykkäystä

Vaihtoehtoisesti kumulatiivinen +5% joka päivä, tästä ikuisuuteen, kuulostaa normaalilta yritystoimintaa seuraavalta pörssikurssilta :thinking:

3 tykkäystä