Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Ja Coinbase perässä kirimässä hyvin. Coinbasen IPOhan tehtiin vaatimattomaan 328.28 taalan hintaan viime vuonna.

kuva

kuva

Nyt alkaa olemaan suuren urheilujuhlan tuntua näissä pudotuksissa :partying_face:

Edit: @Hades olihan tämä ihan jäätävän ylihinnoiteltu viime vuoden jenkki-ipojen tyyliin, eli varaakin oli tippua. Olikohan tämäkin lähes 100 miljardia parhaimmillaan. Tällä hetkellä myöskään markkinalla ole näiden kanssa fundalla tai vaikka parin vuoden näkymillä mitään väliä, vaikka firma tekisikin voittoa. Ainoa mikä merkitsee on se, että jos missataan ennuste tai sitten lasketaan tyyliin parin seuraavan kvartaalin näkymää vähän, niin hups -50% lasissa. Nyt jos koskaan on shorttien ja karhujen markkina.

Edit2: no nyt kun näki tuon @TJT postauksen, niin ihme ettei mennä vielä Upstartia kovemmassa alamäessä. Onhan nuo kaksi viimeistä riviä ruman näköisiä :grimacing:

9 tykkäystä

Joku Coinbasea paremmin ymmärtävä voisi selittää, että onko fundassa tapahtunut jotain muutosta viimeisen vuoden aikana. Toisin kuin niin moni hypefirma, niin Coinbase on kuitenkin ollut tukevasti voitollinen ja kannattava. Silti pörssikohtelu on ollut samaa kuin muillakin, joiden kannattavuudesta voi vain esittää arvauksia.


LV laskee ja tulos pakkaselle niin on siinä fundakin muuttunut matkan varrella.

8 tykkäystä

Kylmää kyytiä tällekin hienolle firmalle. Konffapuhelussa viitattiin ”one time eventtiin” operate-tuotteessa, jonkun asiakkaan kohdalla oli tapahtunut joku kämmi datan kanssa josta oli tullut ”pieni” 110m$ lovi tulokseen. Sehän rokottaa tulosta abt tuon missin verran. No, pääsen ostamaan halvemmalla. Unity on ainutlaatuinen tuote (jota myös itse käytän) ja näen tässä kyllä huikeesti potentiaalia pitkässä juoksussa. Kilpailua lähinnä UE:n kanssa, mutta varsinkin mobiilimarkkina taitaa aika pitkälti olla Unityn hallussa.

16 tykkäystä

kuva

Joo o, elikkä päätin lisäillä Tecnotreetä sopivasti ennen osaria, kun piti saada vähän niitä kovasti kaivattuja tuottoja. Ei päässyt ronttu spurttaamaan 75 %:n haamurajaa puhki.

NN:n salkun suurimmat ovat järjestyksessä Käteinen, Sampo, Sprutti ja STNG. Rahaa on menetetty tyhmässä EVO veivissä ja em. Tecnotree osarilotossa. Muuten aika levollisesti istuttu käsien päällä pl. sotadippi ja parin prossan voitolliset veivit. AOT on varmaankin sulanut jotain 25 %, en ole viitsinyt katsoa tarkemmin, kun kruununjalokivinä on Neste ja Forza.

Ostohousut on kaivettu kaapista ja odottelee prässäystä. Karhut on taas niin itsevarmoja, että kontraajaluonteena olen tietysti ultrabull.

16 tykkäystä

Hmm, joku bugi?

Hyvät laidat Pihlajalinnalla. Kurssi tipahti 25 kpl kaupalla :face_with_hand_over_mouth:.

2 tykkäystä

Nyt kelpaa. Enää +337.5% ja olen omillani.

46 tykkäystä

59 tykkäystä


Todellisuus on aina hieman monimutkaisempi mutta ei yhtään sen tylsempi.

13 tykkäystä

Meinasin samaa meemiä väkertää mutta olisin laittanut “I’m goen to Disneeland”

1 tykkäys

Taas toistuu sama meininki kuin eilen. Salkku on iltapäivään asti tukevasti vihreällä, mutta viimeistään jenkkien avautuessa palataan maan pinnalle. Nyt meno hyytyi jo ennen jenkkiavausta. Tuntuu, että samaa on näkynyt viime aikoina enemmänkin. Välillä ponnahdetaan, kunnes mennään taas entistö enemmän alaviistoon.

AMD:n premarket näytti pitkään +2% tienoilla ja nyt mennään jo -2,5%.

Ilmeisesti nuo inflaatioluvut yllättää joka kerta negatiivisesti. :slight_smile:

5 tykkäystä

Hyvänä uutisena se että joo, inflaation nousu hidastuu, mutta valitettavasti huonona uutisena vähemmän kuin ennustettiin, joten markkina tuosta vähän köhii. Saa sitten nähdä kuinka iso asia tuo on kunhan jenkkimarkkina aukeaa. Suunta on oikea, huippu on ohitettu, mutta kaipa tässä on pelkona että inflaatio jää “mörnimään” koholle pidemmäksi aikaa jonka seurauksena Fed kaivaa työkalupakista isompaa korkonuijaa…

3 tykkäystä

Alkaa kyllä vähän moti loppua ja ketutus ottaa vallan. Yrittäs edes yhden päivän markkina jaksaa iltaan asti.

11 tykkäystä

Kyllä vanhaa miestä jaksaa ihmetyttää toi EVOn ja Embracerin meno :thinking:.
Olisi varmaan pitänyt pysyä erossa noista nuorten hömpötyksistä :sweat_smile:.

9 tykkäystä

Kyllä tuosta 4000pts rajasta ainakin kova taistelu käydään, kohta on jo inflaatiodippi kurottu umpeen.

3 tykkäystä

Nyt ei enää edes pettymykset näytä olevan huonoja uutisia. Alkaako pohjat olemaan lähellä?

1 tykkäys

Joo, taisi pelurit ja botit ylireagoida ja markkina sanoo että tämä on oikeaan suuntaan menossa oleva lukema ja pieni huti ennusteen kanssa ohitetaan. Klassinen esimerkki tilanteesta jossa premarket voi sanoa yhtä ja varsinaisen avauksen jälkeen markkina toista. Tai sitten paperikäsiltä on myytävä tavara loppu ja pelureiden käsi alkaa hamuta shorttien purkamisnapille :smiley:

Tuon pitkän laskettelun seurauksena markkinalla on tavallista enemmän porukkaa shorttina ja heti jos haiskahtaa siltä että tuuli kääntyy niin voi tulla voimalla vastapalloon jonkin matkaa kun shortteja suljetaan. Fedin korkopäätöksen jälkeen tullut hetkellinen raketointi oli todennäköisesti merkittävässä määrin saman syyn aiheuttamaa. Jos nyt tuosta neljän tonnin pinnasta lähdetään ylämäkeen voimalla niin siinä kohtaa epäilisin samaa syytä.

11 tykkäystä

Kyllä näiden kanssa on tosiaan usko koetuksella. Ovat muka halpoja, mutta eipä nämä ole tässä vuoden ajalla muuta kuin halventuneet entisestään, vaikka kuinka kehutaan ja sama missä ne tavoitehinnat pyörii. Jos nämä olisivat oikeasti halpoja niin eiköhän markkinalle kelpaisi ja kurssit olisivat laskemisen sijaan nousseet. Evollakin on ihan sama mitä lukemia se takoo osareissa niin vielä paremmat lukemat on leivottu kurssiin sisään ja nähdään yleensä vain laskua kehuista huolimatta.