Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Ilman muuta Inderesin vuosien 2021-2022 suosituksia on syytä kritisoida liiallisesta optimistisuudesta. Veljeni teki sitä aika paljon viime vuonna kun se ei ollut vielä muodikasta ja kaikki näytti loistavalta :grinning:

Jos kuitenkin mietitään nimenomaan Mallisalkkua, sen keskimääräinen vuosituotto 11 vuoden aikana taitaa edelleen olla yli 20%, mikä on loistava tulos jo ihan merkittävän pituisella tarkastelujaksolla. Tuskin samanlaisiin tuottoihin seuraavalla vuosikymmenellä päästään; pörssi luultavasti tuottaa heikommin kuin 10-luvulla, suomalaisten pienyhtiöiden markkina on tehostunut voimakkasti jne. Mutta Mallisalkku ansaitsee edelleen kunnioitusta. On kiinnostava havainto jos salkun viimeisen vuoden heikko performanssi riittää poistamaan sen ostojen pomppuefektit miltei kokonaan. Tällöin piensijoittajat joko…

  • ajattelevat että Mallisalkun prosessi on voimakkaasti heikentynyt, tai…
  • kiinnittävät hirveästi huomiota viimeiseen vuoteen, vaikka niin lyhyellä tähtäimellä satunnaisuuden rooli on aika iso.
24 tykkäystä

@Kale-possu Mallisalkun 20% vuodessa 10 vuoden ajalta on kyllä ilmiömäinen suoritus. Onhan sekin hyvä muistaa että mallisalkku on enimmäkseen sijoittanut pienyhtiöihin ja että ruotsalaisia pienyhtiöihin sijoittavia rahastoja löytyy useita, jotka ovat tuottaneet mallisalkkuakin paremmin mallisalkun olemassaolon ajan.
Tahtoohan se niin olla että pienyhtiöiden hinnoittelu on aina syklin alussa tehotonta ja lopussa “tehokasta” kun pienyhtiöt ylireagoivat suuntaan ja toiseen.

5 tykkäystä

Suurimmat flopit ovat olleet kyllä joidenkin mallisalkkuyhtiöiden johtoportaat. Joku Sievi on ollut ihan kuutamolla tuon säällittävän ja häpeällisen ryöstöyrityksen jälkeen.

Jälkiviisaana hypelappuja olisi pitänyt myydä enemmän. Kun Merja Mähkä puhkuu Hesarissa tuulareille Qt:n olevan “must have”- osake siinä osakekurssin ollessa 160 eukkii, nii myy-napin olisi pitänyt laulaa.

36 tykkäystä

Eiköhän näkemys ole käynyt selväksi kun osakkeella on ollut jo pitkään Osta-suositus päällä. Nousuefekti oli ymmärrettävästikin mitätön ja nopeasti ohi. Jonkinlaista pientä nousuefektiä nämä kaikki osarin jälkeiset suositukset varmaankin aiheuttavat. Tai pitävät ainakin laskun kurissa. Jännä nähdä sitten Kamuxin suoritusten perusteella uppoaako kaikki analyytikot saman laivan mukana. Oma tuntuma on vahvasti siihen suuntaan, että kyntäminen jatkuu. Jännä nähdä kauanko menee ennen kuin näkyy merkkejä paremmasta.

Pelkkä mallisalkkuosto ei riitä kääntämään Kamuxia eikä varmasti olisi sen kummempaa efektiä aiheuttanut Harviankaan kohdalla, koska suunta on ollut pitkään alaspäin ja merkit saman suunnan jatkumiseen on sielläkin olemassa.

Jos osto olisi kohdistunut Kempoweriin niin efekti olisi ollut toista luokkaa. :smiley:

5 tykkäystä

Kuka Sievissä tai mikä on ollut kuutamolla? Pikkusen voisi perustella näkökulmaansa?

Vai onko kenties eniten kuutamolla piensijoittaja joka ostaa kurssihuipusta ja purnaa foorumilla kuinka paska joku firma on?

1 tykkäys

Tää meni kyllä mukavasti varsinkin kun ostot auton ratista ja myynnit kaupan jonossa

Ja kaikki vain siksi että huomasin vähän nysen avaamisen jälkeen tämän twiitin:

https://twitter.com/CassavaSciences/status/1559639736234512385?t=dv0GDacRX4-98Od_GIfoDQ&s=08

25 tykkäystä

Heräsin aamulla edelleen tyytyväisenä eilisen päivän Hyzon lisäyksistä. Sitten luin Hyzonin tiedotteen jossa kerrottiin johdon muutoksista ja Knightin lähdöstä. Ja reaktioni välittömästi.

Tuohtuneena lähdin tekemään 40km pyörälenkin. Siellä ehdin miettimään mahdollisia syitä tälle synkälle käänteelle. Pidin todennäköisimpänä vaihtoehtona että @Sijoittaja-alokas on tehnyt paluun Hyzoniin ja kaikki tämä johtuu pelkästään siitä. Lenkiltä palatessa katsoin pre-markettia varmana siitä että tonttiin tullaan taas ja lujaa.

Ei sittenkään. Kurssi sama kuin pörssin eilen sulkeutuessa. Jos tämä uutinen ei tiputa kurssia niin tiputtaako enää mikään muukaan. Olisiko tämä sittenkin hyvä asia.
Rupesin vakavasti harkitsemaan että pitäisiköhän sitä lisätä Hyzonia taas tänään.

130 tykkäystä

Ostaakohan osa näistä Mind medicine jahtaajista vahingossa MIND Technologiesin lappuja :face_with_raised_eyebrow:

Mut eipä haittaa…elleivät sitten myy yhtä nopeasti kuin ostivat.

Mut eipä sillä mindi ku mindi…

E. pistetään nyt varuiksi joku levoton myyntitoimeksianto
E2. Jaa, Nordnetissä on joku typerä esto tällaiselle kalastelulle “Toimeksiannon muokkaus epäonnistui
Virheellinen hinta, hinta ei ole sallitussa hinnanmuutosvälissä”

6 tykkäystä

vaihdon perusteella niinkin voi olla, mutta techissä average volyymi triplattu, ;Medissä 30-kertainen. Huom, MNMD nousuprosentti tuossa ylisuuri, Seeking alpha bugittaa.

image

2 tykkäystä

Ihme ettei tuo ole MINDP:hen tarttunut ollenkaan. Onko hinta liian kaukana MNMD:stä ja paljastaisi “huijauksen”

image

6 tykkäystä

Tuliko ostotarjous vai mikäs grilliä näin kuumentaa?

2 tykkäystä

BBBY-meemeilijöille potentiaalinen jatko :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Jälleen epämääräinen kiinalaisyritys $GSUN, joka on vain noussut ja noussut IPOstaan lähtien. Pari viikkoa sitten kiinalainen $HKD nousi top 15 markkina-arvoltaan suurimmaksi yritykseksi vastaavanlaisella epämääräisellä ”nostelulla”. Ihme peliä markkinoilla… Äärimmäisen riskinen sijoitus :triangular_flag_on_post:

4 tykkäystä

Porukka ei osaa päättää oliko toimarin lähtö hyvä vai huono :wink:

10 tykkäystä

Cohen myi pois koko omistuksensa bbby:stä. Afterissa mennään tällä hetkellä -35% :sweat_smile:

Edit: -43%

5 tykkäystä

Twitterissä kuultuna: “they are grilling shorts”.

9 tykkäystä

Kiintoisa pörssipäivä tulossa. Puhkaiseeko Cohenin rahastus myös muita short squeezejä? Tänään vanhenee syyskuun optiot eli gamma squeezen pitäisi helpottaa, kun market makerit pääsevät dumppaaman ison kasan lappuja.

Hupsista

51 tykkäystä

Harvia se painaa alaspäin :joy: Mistähän lie pohja löytyy…

13 tykkäystä