Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

BORRilla hyvä päivä, toki heiluu paljon, mutta usein jos tulee tälläinen piikki pienellä öljynhinnan muutoksella niin uutista tulossa.

Ainakin pitäisi tulla lähiaikoina sopimusuutiset kahdesta vapaanaolevasta RIGistä. Hinta tietysti kiinnostaa, jos se on yhtä hyvä kuin edellinen niin pitääkin nousta.

image

Juuri näin, eli markkina arvottaa Capin nykyiseen hintaan tällä hetkellä. Tällä hetkellä ei yksittäisin analyytikon laskelmat ja mielipide paljoa paina, varsinkin nykytilanteessa, jossa on nähty näiden laskelmien ja mielipiteiden pettäneen tänä vuonna oikein kunnolla.

Nyt ei olla 2021 hulluilla päivillä enää, jossa raketit lensi ja niitä ihailtiin tulevaisuuskiikareilla vuoteen 2030, vaan ollaan lähempänä sitä kuuluisaa reaalitaloutta ja realismi on muuttunut kunnon inhorealismiksi :slight_smile:

3 tykkäystä

Niinpä, TWLO pääsee minun kasvuyhtiöiden listalla lähinnä kilpailemaan häntäpään voittajasta. Sai korona-ajasta suhteettoman paljon huomioita, 8500 työntekijää on iso menoerä, kun myynti ei vaan kasvakaan riittävällä vauhdilla, kun Profit Margin on -31% luokkaa. Kurssi tullut melkein 600% huipuista ja treidaa vuoden 2018 tasolla, eikä ilman syytä.

4 tykkäystä

Twilio on SaaS yritys joka on investoinut massiiviset kassavirtansa kasvuun kannattavuuden kustannuksella. Tämä on järkevää koska alla oleva markkina on vielä pirstaloitunut ja tulee kasvamaan todella kovaa seuraavat vuodet.

Twilion markkinaosuus koko CPaaS (Communication Platform as a Service) on 38%. Markkinan ennustetaan kasvavan seuraavasti (lähde: Communications Platform as a Service (CPaaS) Market – 2032): The global communications platform as a service (CPaaS) market revenue totaled ~US$ 5,296.6 Mn in 2021. The communications platform as a service (CPaaS) market is expected to reach ~US$ 59,362.1 Mn by 2032, growing at a CAGR of 25.0% during 2022 – 32.

SaaS yrityksenä Twilio laskuttaa rajapintojen käytöstä etupeltoon ja jaksottaa tämän tasaisesti liikevaihtoon vuoden eteenpäin. Myynti on kasvanut hyvin. Markkinaosuutta on voitettu.

Ohessa Twilion gross profitit kvartaaleittain:

Fantastinen firma!

4 tykkäystä

Mutta mitä hyötyä tällaista on tuoda esiin vertailukohteena Nvidialle tai jokaiselle muulle, jonka arvostusta kritisoit? Tai miksi verrata jotain Stockmannia ja Nvidiaa? Tuskin kukaan jättää Nvidiaa ostamatta sen takia, että Stockmann on edullisempi.

Miksi kurssi näyttää lähes 45 asteen kulmaa alaspäin vuoden ajalta jos kyseessä on fantastinen firma? Asiat eivät voi edetä kovin fantastisesti jos käyrä näyttää tuolta.

14 tykkäystä

Jännä, EVO tippunut 1 kk aikana -15,11%, vaikka tähän ei mitään varsinaista syytä ole :thinking: tai itse en ainakaan keksi. Tuo yllä mainitti rahastohomma varmaan vaikuttaa kurssiin, mutta ei se yhtiöstä yhtään huonompaa tee.

Jännää olisi, jos ei olisi tippunut tässä markkinatilanteessa. Osakkeiden arvostus on yleisesti pudonnut vähintään tuon verran ja Evo siinä mukana. Mielestäni Evo on itse asiassa suoriutunut mainiosti.

17 tykkäystä

Jos isot Indeksit kautta maailman ovat tulleet elokuun puolesta välistä sen 7-8 % tonttiin ja kaikkialla huudetaan taantumaa ja muuta mörköä tulevaksi, niin kannattaa miettiä, miksi Evo olisi tälle immuuni, eikä olisi laskenut? Vain -15% korkeiden kerrointen kasvufirmalle on hyvä saavutus.

5 tykkäystä

Onko tuo Evo nyt enää niin korkeinten kerrointen kasvufirma. P/E luokkaa 20 ja firma jatkaa kovaa kasvuaan. Ja kuten tuonne Evo-ketjuun laitoin kuvan niin gambling market is resilient to crisis, joten uskoisin Evonkin olevan huomattavasti keskimääräistä yhtiötä paremmin suojassa sama miltä kriisiltä.

Korkojen nousulta tosin Evokaan ei taida olla suojassa :thinking:

11 tykkäystä

Evollahan ei ole nettovelkaa laisinkaan, joten korkojen nousu taitanee vaikuttaa vain arvostustasoon (/-kertoimiin), joka mielestäni on kuitenkin jo noin kovaa defensiivisellä toimialalla kasvavalle yhtiölle varsin kohtuullinen.

3 tykkäystä

Näin varmasti. Huomannut vain, että kun us10y korko nousee niin Evon kurssi poikkeuksetta laskee.

2 tykkäystä

Arvostus karkasi lapasesta kuten monilla muillakin nasdaq firmoilla. Olen itse hypännyt vasta hiljattain kyytiin (keskihinta 72$). Älä tuijota historiaa vaan hyppää mukaan salonkivaunuun!

Laitoin pari päivää sitten discordin puolelle sen päivän EVOn päätöskurssilla ja 2022e EPS 3,91€ P/E 20,5. Tuossa mitä pystyit ostamaan suht vastaavalla ennusteella hesan pörssistä

18 tykkäystä

Kurssin käyttäytymisellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa on kyseessä fantastinen firma vai ei.

Buffett: “All the ticker tells me is the price and I can look at the price occasionally to see whether the price is outlandishly cheap or outlandishly high. But prices don’t tell me anything about the business. Business figures themselves tell me something about a business but the price of a stock doesn’t tell me anything about a business.”

Applekin oli varmaan 2009 alussa ihan karmea yritys, kun kurssi oli dyykannut 53 % viiden kuukauden aikana.

17 tykkäystä

Minulla on jäänyt jostain mieleen, että korrelaatio lyhyen aikavälin (pörssiindeksin) kurssiliikkeillä taitaa historiassa olla ollut juuri tuon aikavälin todellisiin tapahtuneisiin datapisteisiin korkein, mutta se ei olisi silti ollut absoluuttisesti kovinkaan korkea. Eli arvaus suurin piirtein sinne päin ~20% tarkkuudella, mutta tämän hetkisiin talouden datapisteiisin korrelaatio on usein jopa negatiivinen. @Verneri_Pulkkinen :lla on varmaan jotain kovaa dataa arkistoissa. Jos lähtisin itse arvaamaan tulevaisuutta niin tarkkuus olisi varmaan luokkaa noin 0,5% niin, siihen verrattuna markkinan tarjoamat pörssi-indeksien tai korkokäyrien antamat ennustukset ovat hyviä työkaluja.

2 tykkäystä

Ja jenkeiltä näemmä taas vakio kusetus. Ensin hämättiin pölhölä kauheaan nousuralliin ja nyt sitten pitkää viikonloppua vastaan myydään pää märkänä :smiley:

kuva

Edit: @Jammer asia mikä oli 100% varma jo etukäteen, yllätti markkinan jälleen täysin :smiley:

12 tykkäystä

Labor Day Monday, September 5

4 tykkäystä

Kyllä tämän päivän kaikki nousut taisi tyssätä hetkeen, kun naapuri päätti ettei kaasua tarvitse lirutella ollenkaan ainakaan hetkeen Eurooppaan.

7 tykkäystä

Alkaa Plugi lähennellä sitä tasoa, että vois alkaa miettimään myydyn possarin takaisin ostoa ja lisäystä. En siis ostanut jyrkkään kurssinousuun vaan maltoin mieleni. Ja maltetaan vielä hetki, sillä rahat on sidottu nassen, sepen ja teslan shortteihin.

Tällä hetkellä Plug 25,9 usd.

Nassella, sepellä ja teslalla 3:s laskuviikko päättymässä. Sysimurhaava syyskuu edessä.

8 tykkäystä

Joo täällä kans odotellaan laskua. Mutta itse en ole vielä ostoliipasimella, RSI:n perusteella vara laskea vielä reippaasti.

Edit: toki mielenkiintoista että onko tämä $26-31 uusi vaihteluväli ja tason nosto aiemmasta olis seurausta IRA:sta. Mutta siitä huolimatta jos indeksit jatkaa laskua, ei Plugi tule tuolla välillä pysymään. Don’t fight the Fed.

4 tykkäystä