Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Alkaa Plugi lähennellä sitä tasoa, että vois alkaa miettimään myydyn possarin takaisin ostoa ja lisäystä. En siis ostanut jyrkkään kurssinousuun vaan maltoin mieleni. Ja maltetaan vielä hetki, sillä rahat on sidottu nassen, sepen ja teslan shortteihin.

Tällä hetkellä Plug 25,9 usd.

Nassella, sepellä ja teslalla 3:s laskuviikko päättymässä. Sysimurhaava syyskuu edessä.

8 tykkäystä

Joo täällä kans odotellaan laskua. Mutta itse en ole vielä ostoliipasimella, RSI:n perusteella vara laskea vielä reippaasti.

Edit: toki mielenkiintoista että onko tämä $26-31 uusi vaihteluväli ja tason nosto aiemmasta olis seurausta IRA:sta. Mutta siitä huolimatta jos indeksit jatkaa laskua, ei Plugi tule tuolla välillä pysymään. Don’t fight the Fed.

4 tykkäystä

Oli sitten plussa- tai miinuspäivä, niin Stokkan uusi suunta jatkuu. :sunglasses:

image

image

38 tykkäystä

Hyzon nollille päivän päätteeksi tämmöisenä päivänä, todistaa että on hyvin resilientti osake vaikeina aikoina. Arvo-osakkeen ominaisuuksia.

giphy-40

24 tykkäystä

On hyvä nyrkkisääntö, että osakkeet ennakoivat ”asioita” 6-18kk eteenpäin. Tai tarkemmin: asioita jotka vaikuttavat näiden yhtiöiden kassavirtoihin. Teoriassa markkina hinnoittelee koko ajan yhtiöiden koko tulevaa kassavirtaa eli katsoo kymmenien vuosien päähän. :sweat_smile:

Pörssikurssien linkki talouteen, esim. BKT-dataan on hähmäinen. Pitkässä juoksussa tulokset eivät voi kasvaa ainakaan yli BKT:n mutta osakekurssit voivat erota talouskasvusta paljonkin.

Kts. esim. tämä https://www.msci.com/documents/10199/a134c5d5-dca0-420d-875d-06adb948f578

10 tykkäystä

Toisaalta se ei ole juurikaan enempää kuin viime perjantain +3.3% nousu. Vain yksi päivä pyyhitty pois.

4 tykkäystä

ja toisaalta tuolla tasolla oltiin jo jenkkipäätöksessä perjantaina. Nyt sitten joko kovaa alas tai jonkin verran ylös, riippuen siitä miten paljon markkina uskoo EU:n kykyyn toimia tässä kriisissä yhtenäisesti ja nopeasti.

Eipä tuossa tosiaan taideta ottaa, kuin tuo hullu pe pomppu pois. Hexissä varmaan sama juttu. Jos suljetaan jonnekin -5% molemmissa, niin sitten alkaa vähän jo kylmäämään :sweat_smile:

1 tykkäys

Olen kyllä aidosti yllättynyt jos kaasuhanan sulkua talveksi ei oltu hinnoiteltu valmiiksi. Tuntuu että kaikki ja kaikkien mummotkin sen tiesi jo aikapäiviä sitten että näin tulee käymään. Paljon uutisiakin ollut aiheesta…

18 tykkäystä

Ei asiat ole binäärisesti hinnoiteltuja vaan painotettu todennäköisyyksien mukaan. Olihan varmasti pieni mahdollisuus että kaasua tulisi jonkun verran läpi talven.

14 tykkäystä

Jep saapa nähdä miten kurssit nyt elää ja kuinka paljon painotusta ollut, voihan se olla että lopetetaan vaikka plussalle päivän päätteeksi :melting_face:

Paljos hexissä oli se hurja perjantaipomppu? Täällä pomput jää vähiin mutta alas sukelletaan aina vauhdilla…

3 tykkäystä

tais olla jotai 1.8%

Nyt se on saavutettu: Stockan YTD valunut miinukselle. Ensin noustiin 8 kuukautta ja sitten se pyyhittiin kolmessa viikossa pois :smile:

45 tykkäystä

Ja taas mennään! Never stop the madness.

8 tykkäystä

Dipididapididip! :grimacing:

31 tykkäystä

Ihan kuten Harviallakin, Stockalla on erittäin ikävän näköinen gappi tuolla 1.762-1.904 välillä odottelemassa täyttämistä:

Jos pulkkapäivät jatkuvat tällä vauhdilla, niin saattaa tuo gappi täyttyä vielä tässä syyskuun aikana.

Edit: @Aloittelija ei ihan noin alhaalla ole Harvian gappi sentään :sweat_smile: mutta siellä se ikävästi odottelee 11.75-12.85 siepatakseen viattomia sijoittajia, kuin musta-aukko konsanaan :slight_smile:

16 tykkäystä

Pakko myöntää että nyt on hankaluuksia pitää katse positiivisena. Parin vuoden säästöt kadonneet aikalailla nyt 4-5kk sisään… No katsellaan miten tässä käy, nyt jo liian myöhäistä nostella osakkeita pois. Eiköhän ne ennen eläkepäiviä pääse takaisin nollille :smiley:

34 tykkäystä

n. 11,70€-12,80€ löytyy seuraava gäppi alaspäin mennessä. Tästä on foorumillakin ollut puhetta viime aikoina.

9 tykkäystä

Laitoinkin pilkin 11,72 :wink:
Kamuxia jo tuli pikku erä lisää 5,8…5,46 siellä pilkki, qt en ole vielä päättänyt milloin paluu…

7 tykkäystä