Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Kysytääs viisaammilta kun ei oma pohdiskelu nyt tuota tulosta mihinkään suuntaan; Tukholman pörssissä oleva Intrum AB laskettelee ihan huolella muiden mukana vanavedessä. Miksi näin? Eikös kuluttajien maksuhäiriöiden ym pitäisi loppuviimein sataa tällaisten maksumuistutusperijöiden ym laariin koska on enemmän perijöitä jotka ulkoistaa maksurästit jollekin siihen erikoistuneelle toimijalle kuten Intrum? Maksaa nykykurssilla hulppeaa n 7,5% osinkoakin kaiken lisäksi…

5 tykkäystä

Ruotsin pörssissä näkee jatkuvasti noita 1-2 kpl ostoja jopa alle 1 kruunun osakkeissa :smiley:

Ruotsin Nordnetissä voi ostaa papereita hintaan 10 eurosenttiä / tapahtuma, niin se varmaan selittää osan pienistä ostoista. Jossain muistan nähneeni myös kuukausimaksulla meneviä tarjouksia, eli tyyliin 9,95 € / kk ja voit ostaa pohjoismaiden pörsseistä niin paljon kuin sielu sietää.

6 tykkäystä

Eikö yksi selitys ole myös se, että jos ostotoimeksiantona on esimerkiksi 200kpl ja myyntipuolella on 199 kappaleen toimeksianto ekana listalla niin sitten se 1 osake ostetaan seuraavana vuorossa olevalta toimeksiannolta. Jos siis nämä myyntitoimeksiannot ovat samalla rajahinnalla.

3 tykkäystä

Eikö siellä ole peruspiensijoittajat. Nordeassa on kaupankäyntikulut 1% ostoista, esim ostat 1kpl Konetta 39e kurssilla, niin kulut on 0.39e.

6 tykkäystä

Hyvä nosto tämä intrum. Eihän näissä isoissa bull tai bear markkinoissa ole mitään järkeä mukana, joten siksi tapahtuu isoja ylilyöntejä.

Tämä saattaa olla yksi sellainen, varsinkin tuolla osingolla. Pitää tutustua tarkemmin.

6 tykkäystä

Olkaapa hyvä. Oi jospa oisin saanut olla mukaaaana.

Ja tähän liitteenä siis luonnollisesti newcastle futut.

8 tykkäystä

Vähän valoa tähän viikkoon. :smiling_face_with_tear:

image

6 tykkäystä

Elähän mittään, tällä riittää polttoainetta myöskin :slightly_smiling_face:

23% syyskuussa noustu. Osta ja unohda, vuoden alun kurssitasoon vähän vielä matkaa :joy:

5 tykkäystä

Maha Energy tänään -8,00 % ja yhteensä 3 kk -49,54 %

Ilmeisesti hieman sakkausta tuotannossa, mutta ei nyt ihan näin pahasti pitäisi vaikuttaa arvoon :roll_eyes:

Mielenkiintoista nähdä täyttyykö osto ja myynti ketju joksikin aikaa Tecnotree tapahtumista, kun Padman tiedote antoi taas polttoaineen veivimoottorille.

2 tykkäystä

HydrogenPro alkaa olemaan kohta tilipäivä tämänkohdalla :slightly_smiling_face:.
Tuossa yksi syy nousuun…
https://www.rechargenews.com/energy-transition/delta-places-huge-order-for-sustainable-aviation-fuel-made-with-839mw-of-green-hydrogen/2-1-1291711

5 tykkäystä


Dollari-indeksi lähestyy vuoden 2001 huippua, silloin tapahtui jotain erikoista. Tämännäköinen kehitys ei ole osakkeille se paras sentimentti, mutta voihan nousu tietysti pysähtyäkin…

12 tykkäystä

En tiedä onko Maha energia myynyt tuotantonsa pörssissä etukäteen, nyt sitten jos ovat eivätkä pystykään tuottamaan, niin joutuvat ostamaan saman tuotannon 10x kalliimmalla hinnalla markkinalta. Kuitenkin saavat saman hinnan kuin ovat sopineet jo aiemmin, eli esim. 1/10 nykytasosta…

Tämä on se riski minkä takia rahoituslaitokset ovat haluttomia rahoittamaan sähköntuottajien kasvaneita vakuuksia, ne voivat myös realisoitua jos oma tuotanto tökkii.

Siis esimerkkinä vain, ei välttämättä koske mahaa.

Eli jos sähköntuotannon kate on normaalisti vaikka 30% katteella ja teet 100 miljoonaa voittoa, niin nyt joudutkin ostamaan tuon kuluosan 70%, hintaan 700%, teetkin yli 2 mrd tappiota.

E: jaa luulin että tämä oli kahvihuone, saa siirtää jos siltä tuntuu, myös ö-mappiin

2 tykkäystä

Puuilon posari ostetttiin heti :grinning_face_with_smiling_eyes: Ei edes kyytiin ehtinyt…

image

20 tykkäystä

Sinne meni mun toiveikas 4€ pilkki romukoppaan. Ei olisi enää ollut, kuin 10% siihen matkaa.

Jenkkilässä 2021 hype-ipot jatkavat tipustusta samalla linjalla, mitä pahimmat spacit. UiPath julkaisi eilen osarin ja vaikka ennusteet ylitetiin (ei tosin ihan vielä voitolliseksi päästy), niin markkinat ei näissä kovin hyvin vastaan ota ohjeistuksen laskua.

kuva

9 tykkäystä

Markkinan tehokkuus vastaavissa tilanteissa kyllä häikäsevää… vaikka olisi osto-nappi liipasimella niin näihin ei vain voi ehtiä :smiley:

1 tykkäys

Eeevooooooooooo! Ja YTD takas yli +20% hairahdusten jälkeen

8 tykkäystä

Mukava juttu, että Evolution (EVO) noussut melkein 5% tänään. Kyllä! Maistuu itsellekin.

Kauppalehti kyllä näyttää vaikutusvaltaansa, vai mikä tähän iski?

ESG päättänyt lieventää vaatimustasoaan energiakriisissä, vai

Ei kait se voi olla pelkästään, me, tuularit, nonnerot tai muut pienet nynneröt joka osakekurssin näin äkkiseltään ylös potkii??!
:man_dancing:t3::dash::dash:

5 tykkäystä

Fortum on kyllä muuttunut melkoiseksi pelilapuksi. Lähes joka päivä saisi nyt tehtyä 8-10% swingejä sen kanssa, kun volaa riittää.

6 tykkäystä

Ilmeisesti Fed alkaa myös huolestumaan vai miten tuo pitäisi tulkita?

edit: lisätään nyt nämäkin

6 tykkäystä