Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Sen lisäksi että Tiedosta on nyt viikon irronnut melkein joka päivä 100% osinko, niin se virallinen 50% eli 0.7€ osinkokin näytti lähtevän tänään melkein täysimääräisenä:

On kyllä hirveä markkina tämä. Kunnon simulattori niille, jotka missasivat 2020 laskut :sweat_smile:

Menee kyllä ihan käsikirjotuksen mukaan tämäkin karhumarkkina, eli ensin kasvut ja pienet sen -60-80% tonttiin ja sitten sama isoille arvo-osakkeille.

Edit: jaahas Tieto sitten onnistui tekemään sen, eli kurssilasku yli x2 osingon irtoamiseen ja eiköhän tästä vielä jatketa pitkälle alas.

kuva

-17% viikossa, -22e p/e 9 pintaan jne, eli kyllähän tällainen hypehintainen roska ansaitseekin tulla runnotuksia alas. Kaikki yli p/e 5 on ylihinnoiteltua :bear:

54 tykkäystä

Onko pikkukasvuvekkulit jo tapettu? Vissiin on siirrytty jo sinne isojen yhtiöiden puolelle.

Jos joku osaa tehdä kyselyn niin olisi kiva nähdä missä kohtaa ollaan menossa.
OIP

Oma veikkaus, että tuolla pessimismin kohalla. Täysin paskat osakkeet ja kusetus markkinat etc.

42 tykkäystä

Pitäisikö Harviat vaihtaa päitteen Fortumiin, maksavat nyt SAMAN VERRAN KPL ?
Olisiko parempi sijoitus tulevaisuudessa?

1 tykkäys

Oma arvioni on että “kusetusmarkkinat saatana” oli denial-pessimismivaihetta.

Se oli silloin hauskaa se. Siitä on edetty mielestäni selkeästi.

Nyt voisi kysyä että mikä on seuraava hokema kun paniikki-vaihe iskee. Veikkaanpa että sellaista ei tule, vaan foorumi vain alkaa hiljentyä. Ehkä jotkin yhtiöketjut pysyvät elossa, mutta huulenheitto vähenee.

Pohjilla sitten foorumilla tuuli huutaa tyhjyyttään, satunnainen arokierijä eksyneenä siellä täällä.

28 tykkäystä

Jahas. Se on tänään näköjään taas kusetusmarkkinat saatana. En kyllä silti vielä ostanut quuttia :smiley:

1 tykkäys

QT on tällä hetkellä tänään vähemmän miinuksella kuin indeksi, lohduttaa ihan hirveesti. :smiley:

Mun salkussa on tosin ollut kusetus_markkinat ja kriisti saatana jo pitkään, jo aikana jolloin indeksit nautiskelivat.

Verneri osasi tämän(kin) suunnan ennustaa ja kyllä me muutkin, koska tykkäiltiin tästä hänen analyysistaan. Verneri ois kelpo analyytikkokin. :sunglasses:

33 tykkäystä

Tervetuloa joukkoon. Viimeksi kun katsoin viime viikolla, salkun kaikki osakkeet punersivat. Kaikki rahasto -osuudet Nonnero superrahastoa lukuunottamatta punersivat. Noh. Jatketaan laiskanpulskeaa kuukausisäästämistä kolmeen eri indeksirahastoon (kaikki eri maantieteellisiltå alueilta) ja otetaan rennosti. Kyllä ne sieltä vielä joskus vihertävät.

11 tykkäystä

Jos ollaan aiemman kuvan mukaisessa pessimism-vaiheessa, niin S&P500 tulee vielä toiset 20% alas.

Kunnon paniikkivaiheessa foorumilla on hengissä enää Meemiketju, jossa laitetaan kuvia jyrkästä pudotuksesta ja hokemaa “Nyt meni kalsarit vaihtoon :poop:

24 tykkäystä

Inderes kohta valunut jo antihintaan asti :fearful:

image

11 tykkäystä

Eiköhän täältä foorumin loputtomasta pessimismipoolista löydy vielä aika monta, joiden mielestä ollaan vasta euforia-vaiheessa :rofl:

20 tykkäystä

Kummastelen tällä kertaa Valmetin kurssia. Eilen yli -5% tauluun, tänään mennään näköjään -3,4% tasolla. Kuukaudessa -12% ja YTD -45%. Kyseessä nyt ei kuitenkaan ole (minun ymmärtääkseni) mikään bumtsibumi, vaan helvetin tylsä paperikoneiden valmistaja, jolla tilauskirja pullottaa edelleen.

Kusetusmarkkinat ja kriisit saatana :face_with_spiral_eyes:

35 tykkäystä

Jospa toi EVO:n lasku ottaa vähän taukoa sitten kun alkaa lähentelemään osinkoprosentti 5:ttä…

2 tykkäystä

Konecranes, Wärtsilä, Metso Outotec jne. samaa luiskaa menee suuunnilleen kaikki konepajat, vaikka käytännössä pelkkiä hyviä uutisia on tullut, Koneen Kiinan tilanne on ehkä poikkeuksena.

5 tykkäystä

Niin tällä hetkellä pullistelee tilauskannat, mutta eikö pörssi ennakoi tulevaa…

1 tykkäys

kuva

Hex 10k poks :partying_face: Seuraavaksi maaliskuun sotapohjat ja sitten 2020 syysrommin pohjat testiin. Sen jälkeen onkin sitten hiukan synkempi tiputus koronapohjiin :grimacing: Ainakin hexissä aletaan hinnoittelemaan nyt kunnon taantumaa tänne.

27 tykkäystä

Kyllä nyt lähti, sanoi Annikki Tähti. Nyt vain odotellaan seuraavat puoli vuotta ja sitten varovaisesti ostoksille.

Lähdin tähän vuoteen kahdenkärjen taktiikalla Sampo 60% salkusta Nokia 20 % ja käteistä loput.
Puolitoista viikkoa sitten pidin itseäni vielä lähes nerona, en enää. Varsinkin Nokian pudotus vastaa kohta puolta vuoden nettopalkasta, enkä olisi todellakaan viikko sitten uskonut firman fundamentit huomioonottaen että rivi on kohta punaisella.
Silti jännän turvallinen olo, kun ainakin vielä luulee tietävänsä nämä kaksi firmaa, ja että lasku ei johdu niistä. Vähän jopa naurattaa tämä markkina🙄

14 tykkäystä

Isot indeksi vetäneet yli -10% n. viikossa ja arvolaput kolisee tonttiin, kuten vety-laput konsanaan, eli eiköhän olla tässä laskun osiossa paniikki/kapitulaatio vaiheessa ennen välipohjia. Isomassa kuvassa veikkaisin myöskin paniikin olevan jo alkanut.

Kunnon rieha alkaa sitten loka/marraskuussa, jos inflaatio ei ole vieläkään rauhoittunut ja JPow iskee 1.0% korotuksella käkättimeen sekä Q3 tuloksissa nähdään heikkoutta. Lopullinen pohja voisi olla jossain Q1/2023 paikkeilla, sillä oletuksella, että on tehokkaat 12kk eteenpäin katsovat markkinat, eikä kusetusmarkkinat saatana :smiley:

Edit: ainakin heksissä haiskahtaa nyt välipohjien haku, jonnekin tuonne maaliskuun sotapohjien kieppeille. Nähdäänkö tänään/maanantaina sellainen -5% oksennus vielä:

18 tykkäystä

Saa tulla vaikka mitä välipohjaa. osakkeet vaihtuivat tällä viikolla käteiseen. Nyt vain odotellaan.

4 tykkäystä

Kellä muulla ollut ikävä?

27 tykkäystä