Inderesin kahvihuone (Osa 5)

:heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
:heart: On hyvä, että osakkeiden hinta laskeen, näin niitä voi ostaa lisää entistä edullisemmin. :heart:
:heart: Jos käteistä ei satu salkun pohjalla olemaan, on silti hyvä että osakkeiden hinta laskee. :heart:
:heart: Jos osakkeiden hinta ei laskisi koskaan, olisivat ne tosi kalliita, eikä niistä saisi tuottoa. :heart:
:heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

36 tykkäystä

On tuolla vielä toistaiseksi käteistä. Taitaa mennä vain pankeille ja vesivoiman tuottajille hiluja myöten tulevien kuukausien aikana :smile:

Niin eihän tämä kovin ruusuista kuvaa anna valtiontalouden kannalta. Ajan myötä tulee kyllä siihen johtopäätökseen, ettei jatkuvaa velkaantumista tai menojen kasvua saada mitenkään pysäytettyä puoluepolitiikan keinoin. Niillä ei yksinkertaisesti ole siihen mitään insentiivejä, kun jokainen kannustin suosii mahdollisimman lyhytnäköistä kulutusta velaksi niin kauan kuin kukin puolue sattuu olemaan hallituksessa. Tarvitaan melkein jokin systeeminen kriisi tyyliin 90-luvun lama, että mitään merkittäviä muutoksia saadaan aikaan. Silloin esim. verotukseenkin tehtiin paljon uudistuksia (lue: alennuksia).

Muuten on vaikeaa nähdä, miten julkisen sektorin velkaantumista saataisiin mitenkään pysäytettyä. Toisaalta keskuspankitkaan tuskin päästävät korkoja nousemaan kovin paljon, koska velanottoon perustuva julkinen talous ei kestä sitä kovin kauan. Inflaatio voisi tässä kuitenkin pakottaa tekemään joitain vaikeita ratkaisuja.

3 tykkäystä

Mitä ne jäljellä olevat lääkkeet on?
Korkoja ainakaan ei voi nostaa kovin paljoa, euro ei vain kestä sitä.
Velkaa ei (ymmärtääkseni) kannata tässä tilanteessa enää ottaa.

Korot ovat vielä todella alhaalla. Ysärillä korot olivat jopa 15–20 prosenttia ja siitäkin yhteiskunta selvisi vaikka moni menetti omaisuutensa ja sen seurauksena jopa henkensä. Euromaailmassa korot eivät voi missään tapauksessa nousta vastaaville tasoille.

Sähkön ja muun energian hinta rauhoittuu välittömästi kun talous alkaa hidastua. Samalla sähkön tuotantokapasiteettia lisätään, koska se on kannattavaa. Löytyy uusi tasapaino. Sama pätee inflaatioon. Kun hinnat nousevat tarpeeksi, kysyntä loppuu ja hintojen nousu loppuu myös.

Varmasti jonkinasteinen taantuma saadaan Eurooppaan ja mahdollisesti koko maailmaan seuraavan vuoden sisään. Mihinkään maailmanlopun skenaarioihin en usko. Elämä jatkuu ja markkinatalous hoitaa pienen kipuilun jälkeen ongelmat. Yksittäisten ihmisten kohtalot voivat tietysti olla kovia, kuten jo korona-aikana huomattiin. Kriisit koettelevat meitä hyvin eri tavoin riippuen esim työpaikasta, asuinpaikasta ja tällä kertaa vaikka asunnon lämmitysmuodosta.

Jos ennustaa pitää, Venäjän ja Ukrainan konflikti hyytyy ja jäätyy samanlaiseksi nyhjäämiseksi, mitä se on ollut viimeiset kahdeksan vuotta. Kummankaan osapuolen voimat eivät riitä voittoon. Venäjän raaka-aineet kiertävät jalostettuna kolmansien maiden kautta Eurooppaan, kuten nyt jo tapahtuu.

37 tykkäystä

Käy sääliksi QT:n tuotekehitysjohtaja Tuukka Turusta, kun hän ostelee Qt:n osakkeita (neljännesmiljoonalla jo tänä vuonna).

Hän ei selkeästi ole lukenut foorumin Qt-ketjua eikä tiedä, että osake menee alle 30 euroon, Qt:lla ei ole kilpailuetuja, kaikki asiakkaat tekevät oman softansa ja kehittäjäyhteisö on romahtanut. Yhtiö tekee myös liian kalliita yrityskauppoja ja jotenkin nimikin on alkanut ärsyttämään.

245 tykkäystä

Käske hyvä mies sitä tulemaan Inden foorumille hakemaan viisautta, kun ei poloinen moisesta selvästikään tiedä. Kyllä me siitä nonnero tehdään, bullero jo taitaa olla. :wink:

25 tykkäystä

Siirrän parempaan paikkaan. :smiley: Olisihan tuo jotain jos Marvelin jengiltä olisi jäänyt vahingossa kassi tien viereen…

33 tykkäystä

Jätettinhän se kuuluisa lääkarinlaukkukin Ala-Tikkurilan Shellille.
Jos tuonnekkin ois “unohtunu” jotakin…

12 tykkäystä

Mikäli ymmärsin yhden tiedotteen oikein niin eräässä suomalaisessa yhtiössä johto ja samalla suurimmat omistajat sai ison kasan osakkeita käytännössä ilmaiseksi. Tätä aloin pohtimaan, että suojaako sijoittajia mikään jos päätetään alkaa viilaamaan linssiin? Voiko suurimmat omistajat päättää yhtiökokouksessa, että johto eli he itse palkitaan jättikokoisilla bonuksilla, joka on sama kuin koko tulevan vuoden tulos tai että ostetaan omia osakkeita kaikilla rahoilla ja laitetaan ne suurimpien omistajien taskuun? Suojeleeko mikään tällaiselta?

3 tykkäystä

Twitterissä eräs iäkkäämpi ex-meklari jo nimesi osan Mallisalkun yhtiöistä sisältävän salkun paskasalkuksi.
IPO-ikkuna on kiinni ja talvesta tulee kylmä.
Lohtua syksyyn tuo pörssin roskistulipalojen eli Savo-Solarin ja Sopranon kokemukset: jos yhtiön markkina-arvo valuu oikeasti roskakoriin, on jäljellä kuitenkin halpa listautumiskeino pörssin ulkopuolisille.
Kamuxin omistaja saattaakin jo nyt omistaa tulevaa Sakan osaketta, aika näyttää.

3 % diskonttokorko ei ole kyllä erityisen maltillinen, sillä tämä on siis se sijoittajan tuottovaatimus. Eli diskonttokorossa suuri lukema on maltillinen, ei pieni. :slight_smile:

3 tykkäystä

Jep mutta en jaksanut kirjoittaa kahta eri adjektiivia :smile:

Viihan sen mieltää erittäin maltillisena tai nöyränä tuottovaateena :thinking:

Tarkoitin siis sitä että se ei ole maltillinen siinä mielessä että matala diskonttokorko nostaa osakkeen arvoa ja korkea laskee. Tuottovaateena se on toki maltillinen.

2 tykkäystä

Huomenna Omnicarin Q2 :grimacing:. Murtuukohan viimeinenkin salkun linnake (kasvuosake, jonka YTD plussalla o_O), vai tulisiko pitkästä aikaan salkkuun jotain positiivistakin liikettä (tämän päivän 10% diluution annin aiheuttaman 10% kurssinousun lisäksi) :smiley:

2 tykkäystä

Anelevat/psyykkaavat Remedyä tarttumaan kevällä esille nousseeseen Dr strange huhuun :sweat_smile:

3 tykkäystä

Kiitos tiedosta!

Odotan siis vielä. :face_with_monocle:

t. Alokas, joka ei koskaan tee väärintulkintoja

17 tykkäystä

I’m interested. Qt 30 eur! Ehkäpä!

10 tykkäystä

Nevö sei nevö :slightly_smiling_face:

3 tykkäystä

Me tiedämme, mistä turska tulee.

Tässä virkistävänä muistutuksena, että on turskalle olemassa vastaparikin; harvemmin nähty, mutta kaiketi olemassaoleva…

#turska
#tuotto

:fish:
:moneybag:

4 tykkäystä