Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Jotenkin tästä tuli mieleen googleen hakusanaksi baby seals clubbing. En taida kehtailla laittaa muita kuvia kuin tämän, muuten tulloo ehkä bänniä…
image

6 tykkäystä

Kyllähän tämä alkaa olla melkoinen kusetusmarkkinat ja kriisit saatana.

Noo eläkesalkkuahan tässä koitetaan kasata ja ikää 35 :smile:

78 tykkäystä

Ennustan että aiemmat ATHt rikkoontuvat uudestaan ennenkuin jäät vanhuuseläkkeelle…

Tosin tällä tahdilla vähän kyllä huolestuttaa että tapahtuuko tällä vuosikymmenellä.

24 tykkäystä

Didnt hear no bell ja ranta på ranta raikaa

Pakkanen pureva -4,53% salkussa tänään ja eilen lisätyistä kolmannes suli siinä

#tehokasmarkkina

21 tykkäystä

Kapitulaation makua, tai sitten markkina yrittää hinnoitella pientä maailmansotaa?

18 tykkäystä

Ostin Tokmannia dipistä viime vuonna.


Tämän meeminkin olisi pitänyt laittaa vasta tänään:

Tai huomenna …

60 tykkäystä

Tuntuu, että markkinat ei tarvinnut kun pienen sytykkeen jotta päästään myymään urakalla. No ehkä tästä pikku hiljaa päästään “kusetusmarkkinoista” pois nopeammin tätä menoa :smiley:

4 tykkäystä

Vaikka saattaa tuntua, että tässä mennään koko ajan huonompaan suuntaan niin kyllähän moni jenkeissä otti sen pohjakosketuksen kesäkuussa, ja aika paljon saisi vielä tapahtua, että sinne mentäisiin uudestaan?

Esimerkiksi; kesän pohjat / loppukesän huippu / kurssi nyt

Crocs 46,08 / 83,59 / 70,94
InMode 20,60 / 38,40 / 28,24
Plug 12,70 / 30,03 / 20,90

7 tykkäystä


Ei tämä perspektiivi anna kyllä ainakaan itselle hirveästi uskoa, että inflaatio ei vaikuta tuloksentekoon. Eiköhän sielläkin kamppailla samojen asioiden kanssa - ihmisillä on houkutus ostaa kopiotuotteita halvemmalla?

6 tykkäystä

Varmasti vaikuttaa ja mukavastihan tuostakin on jo ilmoja puhalleltu ja jotakin on jo kurssiin hinnoiteltu - mitä kaikkea, sen näemme sitten tuonnempana. Koronapohjat 17 taalassa…

4 tykkäystä

Tässähän alkaa Lehto group näyttää ihan vahvalta osakkeelta, laski tänään vain 2% :joy: Huoh, aika tosi punaista on….:confused: Pulkkakin on vielä varastossa, täytyy varmaan käydä hakemassa :sled:

Edit: juup ja selvyydeksi huumorilla tuo Lehto. Punaisuus johtuu PLUG ja ADN, mutta näihin uskon edelleen….Lehdon osuus salkusta tosi minimaalinen ja ostettu arpalapuksi…jos vaikka onnistuisi tekemään käännöksen, johon minusta voi olla pieni omistukseen suhteutettu mahdollisuus…

5 tykkäystä

Applen omenan kuorilla slaidaa alas kans hyvin! Kohta vissiin ollaan Buffetin jäljissä Mäkkärillä burgereita vetämässä.

6 tykkäystä

Lehto ottanut sen verran reippaat laskut jo tälle vuodelle, niin voi olla vain pari prosenttia tänään.
Nyt pitäisi tehdä noin pari miljoonaa euroa voittoa loppuvuonna, jos ohjeistukseen meinataan päästä. Viimeksi voittoa tehtiin YHDEKSÄN KVARTAALIA? sitten. Siinä on haastetta kerrakseen ja hyvä olla jo pulkka valmiina, vaikka taisi tämä olla vain huumoria :joy: terveisin ex-omistaja.

5 tykkäystä

Oroco vetää taas semmosta rallia, että ihan päätä huimaa! Eihän tässä vuoristoradassa meinaa lainkaan pysyä mukana.

5 tykkäystä

Jaahas, Alokas on taas käynyt ostoksilla:

Huomenna voipi olla myös pohjolassa halpuutuspäivä. FAANGit ei enää jaksa ja näyttäisi kyllä siltä, että ne vuoden suurimmat pudottajat pudottaa painoaan reippaasti myös kovina laskupäivinä.

35 tykkäystä

Näkyy olevan satavarmaa, että jos ostat vähänkään päälle vuoden ajan alimman kurssin jotain lappua (aivan sama mitä ), niin voit olla huoleti, se tulee takuulla tonttiin (vuoden pohjiin) välittömästi ostosi jälkeen :face_vomiting: Testattu on aikas monta kertaa ja nyt uskon sen :face_with_peeking_eye:

19 tykkäystä

Miten eroaa käytännössä tilanteesta jossa ostat lappua joka on jo vuoden pohjilla? :joy: Esimerkkinä $SHOP.

1 tykkäys

On melkoinen yllätys jos tappiot jää tuohon 20 miljoonaan. Eikö nollatulos kuitenkin riitä loppuvuodesta, koska tappiota on noin 20M ja ohjeistuksen alalaita -20M? Ei sillä, että tuo mitään merkitsee. Eiköhän takkiin tule H2:lla reilusti yli pari miljoonaa.

1 tykkäys

Tuo näytti jo kyllä tosi pahalta. Minulla on pahimmat turskalaput jo -20%:n paikkeilla ja koko salkku about -10%, mutta salkun lappujen turskalla myynnit tuloksessa huomioiden kokonaistuotto on jo reilut -15%. Odotan ja todella toivon, että tämä alamäki vähintään loivenee ennen kuin salkun kokonaistuotto putoaa -30 %:iin. se tarkoittaisi salkun jo laskeneestakin nykyarvosta (155 k€) vielä yli 20 k€:n verran sulamista.

Yhden rivarinpätkän myin n. kk. sitten ja siitä lainojen lyhennysten jälkeen jääneet varat sijoitin tähän turskasalkkuun (60 t€) viimeisten viikkojen aikana. Eipä olisi kannattanut, nyt on hyvä todeta jälkiviisaana. Mutta minkäs teet, kokematta on sijoittajana tällaiset isommat pulkkamäet ja turskamarkkinat. Kokeneempana olisin oletettavasti istunut niidenk(-kin) varojen päällä ja ihastellut pörssin sukeltamista ja alkanut vasta nyt pienin murusin sijoittamaan vähän lisää suoriin osakkeisiin.

Ikää jo on ja yrittäjänä olen kokenut 90-luvun laman, mutten sijoittajana. Enkä ole ollut ennen mukana isommin tässä osakesijoittajien “maailmassa” kuin nyt vasta näin eläkeiän kynnyksellä. :thinking:

Ei auta kuin pitää vain pää kylmänä ja uskoa omaan strategiaan, eli salkussa vihreän vedyn yhtiöihin pääpainon laittamiseen. Nekin laputhan ovat nyt luistetelleet alas oikein tosissaan, viimeksi Ballard Power eilen -10% :sob:

Mutta ei voi mitään, ken leikkiin alkaa se leikin kestäköön :face_with_raised_eyebrow:. Kyllä minä vielä näistäkin markkinoista pystyin päin selviän, kun selvisin jotakuinkin ehjin “nahoin” 90- luvun lamastakin, vieläpä yrittäjänä, lamasta jonka veroista ei kotimaassa ole sen jälkeen nähty lähellekään :+1:. Tuohon aikaan olin jo perustanut perheenkin, oli lapsia ja kaikki suli alta, ihan kaikki. Moni teki itsemurhan, kavereilta meni yrityksiä nurin, perheitä hajosi kuin sieniä sateella ja pankkien toimeen panemat pakkomyynnit oli jokapäiväisiä :grimacing:

Päähuomioni kiinnittyy nyt tuohon Ukrainan tilanteeseen. Siitähän voi kehkeytyä lähikuukausina mitä vain. Ääripäinä joko täysi katastrooffi ja pörssin syöksy -50% nykyisestä, tai toisena ääripäänä helpotuksen huokaus + Ukrainan uudelleen rakentaminen ja kova pörssinousu. Ja kaikki muu siltä väliltäkin on mahdollista! :thinking:

Mitä voin itse vaikuttaa tuohon, mitä tulevina kuukausina tulee tapahtumaan -no en mitään! Siis ei muuta kuin täysillä vain eteen päin, on sitä ennenkin eletty päivä kerrallaan. Pitää vain uskoa siihen, että jossain vaiheessa kaikki näyttää lopulta paremmalta kuin mitä näytti kaikkein kurjimmillaan. :+1: :+1: :slightly_smiling_face:

30 tykkäystä

Ah Nimbus, kyseinen osake ei koskaan petä. Päivittäinen lasku jatkuu yhä, vaikka muu pörssi masentavasti jälleen raketoi (-> “oliko pohjat tässä, enkö pääsekkään tankkailemaan haluamiani osakkeita halvemmalla, SP500:kin näyttää uhkaavasti tekevän jonkinlaista tuplapohjaa :scream:”) :smiley:

@Sijoittaja-alokas voisitko käydä ostamassa jotain, jotta saadaan pörssit taas laskuun ettei tarvitse yhden päivän nousun vuoksi pelätä onko ostohinnat nyt ohi :joy:

9 tykkäystä