Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Embracer -11,4% yeah…

6 tykkäystä

Harvialta perus -4% tältä ehtoolta. Päästäänkö vuoden loppuun mennessä -90% lukemiin?

23 tykkäystä

Markkina ei tykännyt, kun selvisi, että hallituksen jäsen Erik Stenberg myynyt 4,5 miljoonaa B-osaketta. Osakkeet myytiin hintaan 63,05 kruunua osakkeelta, kauppa 283,7 milj. kruunua. Kauppa tehtiin kauppapaikan ulkopuolella eikä tarina toistaiseksi kerro kenelle nämä myytiin.

5 tykkäystä

3 tykkäystä

kuva

Ja nauru jatkuu, kun näemmä kerätään talteen paniikkimyynnit paperikäsiltä. On nämä kyllä kusetusmarkkinat, saatana :lying_face:

Tänään sulku plussalle ja loppuviikosta -5% työttömyysdataan.

Edit: no onneksi salkussa on tällainen ihme kaikkien -3-6% lappujen seassa :smiley:

26 tykkäystä

Kertokaas nyt joku fiksumpi joku rationaalinen syy jenkki-reit MPW älyttömälle laskulle että malttaisin mahdollisesti olla ostamatta lisää jos on ansa…

Kiinteistömarkkina on kyllä älyttömän volatiili tällä hetkellä. Itse seuraan useiden Reittien lisäksi pohjoismaisista lähinnä Kojamoa, Cibusta ja Cityconia, ja tuntuu että jatkuvasti +5 % tai -5 % taulussa.

Tuntuu että en kyllä tajua indeksitason markkinasta mitään. SP500 ennen koronaa jossain 3300 tasoilla ja nyt 3800. En ymmärrä miten tämä on mahdollista, kun mielestäni maailmantalous näyttää huomattavasti synkemmältä tällä hetkellä, jonka lisäksi tuottovaatimukset on ihan eri tasolla. Jenkkiyhtiöt toki kovassa vedossa, mutta Daxikin on käsittämättömän lähellä tasoa, jolla se oli ennen koronaa.

Toki synkät näkymät eivät ole tainneet reaalitaloudessa näkyä vielä about missään, mutta luulisi että päitä alkaa tippumaan jossain vaiheessa.

15 tykkäystä

Juuri näin. Viime vuoden lopussa oli kasassa minun ymmärryksen mukaan melko iso kupla arvostuksissa, mistä nyt sitten on pihissyt pois aika tavalla. Ihmettelenkin miksi sijoittajat “parkuvat” kun näin kävi, eihän arvostuksissa ollut mitään järkeä. Käppyrät korjaavat itseään järkevämmäksi. Olen sitä mieltä että ei ole korjannut vielä tarpeeksi, mutta niin kauan kun rahalla ei ole muuta järkevää paikkaa se valuu edelleen osakkeisiin. Kun tulee muuta tuottavaa tarjolle kuplan pihinä jatkuu. Koska näin käy…?

1 tykkäys

Pitäisi katsoa arvostustasoja eri mittareilla eikä indeksin pistelukua. Jälkimmäinenhän nyt nousee jo ihan inflaationkin vaikutuksesta. Arvostuskertoimet alkavat olla jo kohtuullisia pitkänkin aikavälin kuten 10 vuoden keskiarvoihin verrattuna

6 tykkäystä

@Pohtija Usein lasku on indeksitasolla kiihtynyt siinä vaiheessa, kun koronnostot lopetettu ja ohjauskorkoa lähdetty laskemaan. Tämä koronnostojen lopettaminen ja ohjauskoron mahdollinen laskeminen saattaa mahdollisesti olla edessä seuraavan 6-12kk aikana.

Huhtamäestä irtosi osinko mutta kurssi laski yli tuplat. Laskupäivänä olisin ymmärtänyt mut nyt kun muuten ainakin orastavaa viherrystä ni korjaiskohan nopeestikin :thinking:

1 tykkäys

Yritin myös etsiä selitystä Huhtiksen tippumiselle, mutta eikös osinko irtoillut viime perjantaina?

2 tykkäystä

OP: Laskee Huhtamäen tavoitehinnan 37,00 euroon aiemmasta 41,00 eurosta – toistaa lisää-suosituksen

2 tykkäystä

No aika paljo on suomenniemellä OP:ssä voimaa jos vaan toi saa -4% tauluun. Ja joo taisi tosiaan olla että osinkokin on jo irronnut…no sitä suuremmalla syyllä omituinen kuoppa.

Kaipa se tällä sitten selittyy. Jännä tosiaan, että tuon kokoista lafkaa voi heilauttaa 4 % yhdellä analyysillä, jossa vielä toistetaan suositus olla lisäyspuolella. Kai joku itseä älykkäämpi näkisi tämän ostotilaisuutena, mutta harmikseni en ole itseäni älykkäämpi ja viikon päästä mietin, että miksi en ostanut. Tai mahdollisesti jo iltapäivästä. Mutta voin toki todeta sitten, että tiesin osakkeen nousevan. Jos taas ei nouse, niin tein järkevän päätöksen olla ostamatta. Ei voi hävitä tässä pelissä.

Hehkutuksena Tecnotree, joka on +5% vielä näin aamuna. Tämäkin varmaan korjaantuu jo iltapäivästä, joten pitää hehkutella nyt. YTD:stä tai muista ei sitten puhutakaan. Tai osakkeen kehityksestä salkussa.

3 tykkäystä

Eikös osinko irronnut jo alkuviikosta?

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/porssi-helsingin-porssi-nousee-torstaiaamuna/1491b450-1100-4421-ba55-33f6874bb9b9

Tuokin oli pohjilla: " Finanssiyhtiö Berenberg laski Huhtamäen tavoitehintaa 50,00 eurosta 40,00 euroon tiistaina ja toisti osta-suosituksen. Aiempi päivitys oli viime vuoden lopulta."

Saattaa vaikuttaa, kun useammat talot alentavat tuota tavoitehintaa…

Nykyistä vastaavaa tilannetta ei itse asiassa ole tapahtunut lainkaan viimeisen 40 vuoden aikana, eli fed on alkanut kunnolla nostamaan korkoja siinä vaiheessa, kun kunnon laskumarkkina on jo ollut päällä jonkin aikaa. Teknokuplassa ja finanssikriisissä sepe lähti laskuun siinä kohtaa, kun fed oli jo jonkin aikaa kunnolla kiristänyt rahapolitiikkaansa ja nostanut korkoja. Luonnollisesti indeksi laski edelleen korkojen laskun myötäkin, koska näissä kohdissa korkojen huippu osui myöskin indeksin huippuun.

Nythän ehdittiin jo pitkään lasketella huipusta ennen kuin fed alkoi korkoja nostamaan ja suurin osa laskusta on juuri aiheutunut sepessä fedin toimien ansiosta ja niiden jatkumisen pelosta. Jos fed alkaisi nyt laskemaan korkoja äkisti, lähtisivät indeksit todennäköisesti kunnolla ylämäkeen vrt. vuosi 2019. Jos taas fedin salainen agenda toteutuu ja jenkkilä saadaan runnottua taantumaan, niin varmasti sepekin seuraa koronlaskuja vielä jonkin aikaa alamäkeen ennen kuin taantuma ollaan firmojen osalta taputeltu.

9 tykkäystä

Sieltä se Huhtamäki puskee takaisinpäin. Kohta plussalla.

Näissä on jännä tunne kun etsii uutisia ja kyselee palstalta tai mitä vaan niin jää helposti vaan katselemaan. Onkohan sellaisissa treidaushuoneissa tässä vertaistukea? Siis että “sermin” yli voi kysellä mitä muut on mieltä tai löytääkö joku uutisia.

1 tykkäys

Mikä juttu tämä 6,29 NoHolle on? Eilen nousi ensin ja sitten laski 6,29:n ja sama juttu tänään???

Joo, ja vaihto on huimat 829€ (ei puutu nollia :joy: )

Edit. Kuukausisäästäjä kiittää :wink:

1 tykkäys