REIT - osinkotuottoa kiinteistöistä

Ymmärsin edellisestä viestistäsi että ei ollut mennyt yhtään pidätyksiä, mikä pitäisi ollakin noin kun pääomanpalautusta. Muistaakseini Suomi kuitenkin tulkitsee pääomanpalautuksen osingon kaltaiseksi, joten Suomeen tuosta pitää ilmoittaa ja maksaa koko osinkovero.

Hmm, joku isompi taho tainnut luopua “kaikista” mREITeistä, kun näyttää tältä :smiley:

9 tykkäystä

Melkoista teurastusta ollut omassa REIT-salkussa! Viimeisen viikon aikana tultu alas yli 10% SPG:n, WPC:n ja OHI:n osalta. Pitkään himoitsemani O alkaa myös hätyyttelemään 60 taalan rajapyykkiä.

Kovasti alkaa ostohousut kiristämään, mutta putoavia puukkoja on ollut vähän liikaa omaan makuun :stuck_out_tongue:

14 tykkäystä

On todella eläväiset markkinat - yhteen suuntaan. REIT-karkkikaupassa punaisia ale-tarroja rupeaa näkymään joka puolella. Loput STORet pihalle ja tankattu Vonoviaa, Cibusta, SPG:tä ja OWLia.

Salkun markkina-arvo (YTD) pakkastelee kylmän talvipäivän lämpötiloja, mutta kuun pimeältä puolelta pois siirryttäessä on mukava huomata, että salkun tuottama kassavirta tulee pesemään viime vuoden lukemat kepeästi. Tätä taustaa vasten pystyy jälleen (punaisesta ilmapiiristä huolimatta) hymyssä suin ostamaan SPG:tä 8 % osinkotuotolla.

12 tykkäystä

Hmm, mennyt ohi tuossa aiemmin: Vaikka PennyMacia (PMT) on lyöty kuin märkää rättiä, niin hallituksen johtaja & toimitusjohtaja David Spector on ostanut 274 kUSD edestä osakkeita syyskuun alussa.

https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1275713/000112760222022212/xslF345X03/form4.xml

12 % entisten päälle eli ei ihan merkityksetön lisäys.

3 tykkäystä

Ehkä täältä Reit- ketjusta voisi löytyä viisautta, koska itsekin sellaista kaipailen?
Olen itse nyt funtsinut, että MPW:n omien, mediassakin paisuteltujen vuokralaisriskien lisäksi koko sektori kärsii ns. TIAA- vaikutuksesta (There Is An Alternative).
Elikkäs reitithän on kaiketi ennen kaikkea osinko/income- metsästäjien riistaa, ja nyt jos koroista saa riskitöntä tuottoa monen monta prosenttia, niin lamaa kohti menevässä inflaation kurissa kärvistelevässä maailmassa kiinteistölapuille lyödään jonkin 4% riskittömän tuoton päälle helposti monta pinnaa tuottovaadetta ja tämähän sitten tarkoittelee äkkiä 10% osinkotuottoa huippukunnossakin olevista reit- lapuista. Onkohan tässä mitään järkeä?

2 tykkäystä

Tälläinen tuli itselläni vastaan;

Mobiililla huono kopsata; Mutta yhtiön suurimmalla vuokralaisella, Stewardilla näyttänee olevan hankaluuksia ja MPW on jopa lainannut heille rahaa.

7 tykkäystä

Pipeline Health hakeutui chapter 11 menettelyyn muutama päivä sitten. MPW:n vuokralainen, vaikkakin melko pieni. Jossain oli mainittu 7 sairaalaa. Vuokranmaksuhan jatkuu tuoltakin edelleen, enkä usko että nuo sairaalat käyttämättä jää vaikka ko. yritys menisi kokonaan nurin. Kiihdyttää tällaiset uutiset paniikkimyyntejä varmaan kuitenkin.

5 tykkäystä

Tämä olikin uusi tieto itselle, selittää osaltaan viime päivien lisälaskua.

Chapter 11 on vähintään suojaus konkurssia vastaan, joten operatiivinen toiminta jatkuu.
Toki riskitasot nousee vastaavien ilmoitusten myötä :thinking:

Nopealla googlauksella Pipelinesta artikkelia

“We intend for the restructuring process to allow our hospitals to remain open and operating in their communities, while putting the hospital system in a more secure and sustainable financial position going forward,” Pipeline CEO Andrei Soran said

MPW:n bull thesis on lyhyesti se, että sairaalat ovat kriittistä infrastruktuuria. Tämän voi todeta käymällä läpi edelliset 20 artikkelia MPW:stä Seeking Alphassa.

Yksikään näistä kirjoittajista ei kuitenkaan anna mitään painoarvoa sille mahdollisuudelle, että kriittisestäkin infrasta voi olla alueellista ylitarjontaa. Jos perustan jonkun 50000-neliömetrin sairaalakompleksin keskelle saharaa, niin samat veijarit ovat varmaan pää märkänä sijoittamassa siihen, koska sairaaloita tarvitaan aina.

Pointtinani ei ole esittää, että kaikki MPW:n kiinteistöt sijaitsisivat haasteellisilla markkinoilla, vaan että sijoituskeissin hienoutta historiallisilla AFFO-kertoimilla perustelevat kirjoittajat rakentavat bull casensa täysin merkityksettömän hokeman päälle. Sairaalakomplekseilla voi mennä bisnekset mönkään ja osa saattaa kärsiä liiallisesta kilpailusta, koska sairaalaprojekteja voi näköjään aina perustella sanomalla “sairaaloita tarvitaan aina”.

Sijoittajat tarvitsevat kiinteistöille luotettavaa ja korkeaa käyttöastetta, sekä vuokralaisia, jotka voivat maksaa vuokransa itse, eikä heille tarvitse lainata rahaa. Kiinteistöyritykset, jotka eivät näitä kriteereitä täytä, ovat luonteeltaan hyvin spekulatiivisia sijoituskohteita.

Jos joku uskoo että MPW:n vuokrat kerätään kyllä, niin toivoisin samalta henkilöltä jonkinlaisen selityksen että miksi nykyisillä arvostuskertoimilla ei ole valtavaa määrää ilmoitusta sisäpiirin ostoista? Onko jokin syy miksi sisäpiiri ei myy vaikka mummoaan voidakseen ostaa lisää tätä varmaksi ja kasvavaksi tituleerattua 10% osinkoa? hm?


Lähde: Nasdaq.com

13 tykkäystä

Osittain tähän liittyen törmäsin Seeking Alphan kommenteissa linkattuun sivustoon missä puhutaan etenkin maaseudulla olevien sairaaloiden mahdollisista sulkemisista tulevaisuudessa.

Sivuston/tekstin luotettavuudesta ei tietoa. Vaatinee hieman syvällisempää perehtymistä.

1 tykkäys

Laitetaas noi kohdat tähän niin ei tarvitse kaikkien niitä artikkelista metsästää. Jo otsikot kertovat aika paljon:

  • Mistake #1: Lacking Patience
  • Mistake #2: Going For Income First
  • Mistake #3: Wrong Sector At The Wrong Time
  • Mistake #4: Focusing Too Much on The Assets And Forgetting About The Management
  • Mistake #5: Being Overly Concentrated
8 tykkäystä

Tämä on monessakin mielessä hyvä nosto. Ensimmäisenä mieleen tulee SA:n artikkelit, joissa noin kahta poikkeusta lukuunottamatta kirjoitukset (tai oikeastaan kirjoittajat) MPW:stä ovat olleet hyvin positiivisia. Tässä tosin täytyy huomioida se, että monilla maksullista palvelua pyörittävillä kirjoittajilla tuntuu ainakin tekemieni koekäyttöjen perusteella olevan hyvin erilaiset viestit ja yksityiskohtien taso riippuen ollaanko palvelun sisällä, vai ulkona. Eli maksullisen palvelun puolella käsitellään yksityiskohtia, riskejä jne. huomattavasti syvemmällä tasolla ja julkiset artikkelit toimivat lähinnä klikkiotsikkoina ja ovat hyvin pintaraapaisuja itse aiheesta. Mutta joka tapauksessa, yksipuolinen suitsutus sijoitusfoorumilla ei missään nimessä ole tae menestykselle, vaan juuri silloin kannattaa herätellä kysymyksiä ja pohtia sijoitustaan kriittisesti.

Itse liiketoiminnan historiaan ja siihen liittyvistä riskeistä: MPW:llä on käsittääkseni aikaisempaakin kokemusta nurin menneistä tenanteista (ja siitä toipumisesta) eli tämän hetken tilanne parin toimijan vaikeuksista ei siinä mielessä ole täysin poikkeuksellinen - vaikkakaan sitä ei millään muotoa voi nähdä positiivisena asiana ja omissakin papereissani selkeästi nostanut MPW:n liittyvää sijoitusriskiä.

Tuosta tenanteille lainaamisesta / niihin sijoittamisesta myös sen verran, että siinäkään ei aina ole kyse viimeisestä epätoivoisesta yrityksestä pelastaa tilanne. Tämän Simon Property Group osoitti hienosti taannoin mm. Forever 21:n osalta, kun foorumeilla käytiin keskustelua, että SPG joutuu tukemaan vuokrausasteitaan sijoittamalla tenantteihinsa. Loppujen lopuksi liike osoittautui myös taloudellisesti oikein kannattavaksi. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että MPW onnistuisi asiassa yhtä hyvin, ainoastaan sitä, että vastaavaa on tapahtunut alalla aiemminkin ilman katastrofia.

Ja vaikka itsekin mielelläni näkisin sisäpiirin tankkaavan pää märkänä halpaa osaketta (uskoessaan “väärinhinnoitteluun”), niin jos nyt vaikkapa toimarin tämän hetken omistuspossa pyörii jossain 30 miljoonan taalan hujakoilla, niin ihan henkilökohtaisen riskienhallinnan osalta ymmärrän kyllä miksi välttämättä ei lisätankkauksia kuulu. Sama selitys on itselläni peilissä. Pidän MPW:n riskin ja tuottopotentiaalin suhdetta tällä hetkellä oikein hyvänä, mutta todennäköisesti en itse tule tekemään merkittäviä lisäsijoituksia, koska possani (30 % tappiolla tällä hetkellä) on jo riittävä ja omat riskienhallinnan rajani tulevat vastaan. Mutta mikäli en olisi omistaja, ottaisin varmasti näiltä tasoilta erän tai pari kyytiin (ja silloinkin tietysti ymmärtäen ja hyväksyen riskit).

12 tykkäystä

MPW pisti muuten tässä jutellessa kolme sairaalaa lihoiksi

11 tykkäystä

Liikettä Castellumissa.
image

Arnhultsin M2 rahasto myy alle pörssihinnan julmetusti. En saanut selville möikö takasin Castellumille omistetut osakkeet, minkä takia nousua. Ruotsia paremmin osaavat voi varmistaa.

Samaa katselin itsekin, mutta ei tuosta uutisesta ostaja selvinnyt. Ilmeisesti jokin painava syy oli, jotta M2 sai nuo laput myydä 20.10 mennessä hiljaisella kaudella.

Saaga jatkuu MPW:llä, ovat ilmeisesti omasta mielestään edullisia? Napakka 500M$ ohjelma käyntiin.

BIRMINGHAM, Ala.–(BUSINESS WIRE)-- Medical Properties Trust, Inc. (MPW) (the “Company” or “MPT”) (NYSE: MPW) today announced that its Board of Directors has authorized the repurchase of up to $500 million of MPT’s outstanding common stock before October 2023.

Any stock repurchases are expected to be materially neutral to the Company’s leverage ratio and will be funded primarily with cash on hand, operating cash flow, loan repayments, dispositions, and/or joint venture transactions. MPT is under no obligation to repurchase any stock and will evaluate any opportunities to do so in the context of the Company’s future liquidity profile, prevailing market conditions and regulatory considerations, as well as the potential marginal benefit of new investments and/or debt reduction
https://seekingalpha.com/pr/18969622-medical-properties-trust-announces-authorization-of-stock-repurchase-program

17 tykkäystä

Nyt onkin mielenkiintoista sitten seurata käytetäänkö tuota hyödyksi. Urstadt Biddle (UBA/UBP) ilmoitti myös viikko takaperin päivittäneensä edellisen takaisinosto-ohjelman (https://investors.ubproperties.com/news-events/press-releases/news-details/2022/Urstadt-Biddle-Properties-Inc.-Announces-2000000-Share-Repurchase-Program/default.aspx)

Lääketeollisuudessa taitaa olla vanha sananlasku: “Vain otettu lääke auttaa” tjsp. Nyt samaa voi soveltaa REITteihin: “Vain alihinnoittelutilanteessa suoritettu takaisinosto auttaa”. :slight_smile:

5 tykkäystä

Onko muille tullut STOR-osingot? Nordnet näyttää menneissä tapahtumissa että eilen olisi pitänyt kilahtaa tilille mutta hiljaista on ollut ainakin itselläni…

Nordnetillä menee jenkkiosingot pääsääntöisesti näin:

Maksupäivä x
x + 1 pankkipäivä: ei tapahdu mitään eikä näy mitään
x + 2 pankkipäivää: yöllä on kilahtanut ilmoitus saapuneista osingoista ja ne on merkitty ilmestyneen tilille päivänä x + 1 pankkipäivä.

5 tykkäystä