Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

CVNA: CNBC:ssä joku analyytikko antoi bear case valuen 0.10cnt

6 tykkäystä


TSN: CFO on pidätetty luvattomasta tunkeutumisesta (liekö liikaa Batteria nautittuna).

3 tykkäystä

TPL - murheenkryyni, aina kun tätä haaveilee isommin ostavansa niin se vaan karkaa käsistä. Miten kauan tämä voi jatkuakaan…

Ytd 115%
5v 551%

Liian helppoa?

12 tykkäystä


Are you ready for Mr. Trump? +57%

12 tykkäystä

Jotkut osaa, ehkä. Lajin helppous viehättänee?

11 tykkäystä

Siinä alkaa olemaan menoa ja meininkiä, jos 2 miljoonan diilillä, josta jää ehkä 10% viivan alle, nousee markkina-arvo 100m€:lla.

63 tykkäystä

Tulen olemaan pettynyt, jos vuoden päästä 900 euron Kempparisijoitukseni ei ole saavuttanut 9000 euron arvoa.

18 tykkäystä

Just heräsin. Vai näenkö edelleen unta? Kemppi 8% nousussa… Eilenkin nousi. Kuten myös koko viime viikon. Mikähän juttu tämä nyt oikein on? Mitä täällä oikein tapahtuu?

3 tykkäystä

Kempowerista: Vähän näyttää kuplalta mun mielestä :wink: Ainakin on kovat odotukset ladattu ja tällaisissa on aina lässähdyksen vaara. Tästä syystä meitsi passaa. Fomoa ilmassa?

Sitten toinen ihmettelyn aihe. En itse omista Mustia, mutta hieman ihmetettää näinkin laimea reaktio mielestäni melko surkeaan tulokseen. Tällä hetkellä -9,5%. Kauppalehden datan mukaan eilen Mustin P/E oli 27,8 ja nyt sitten tuosta ollaan jossain 25 kieppeillä. Tuollaisilla kertoimilla odottaisi aikamoista kasvua.

Oikaistu EBITA oli 10,2 (11,2) miljoonaa euroa ja se laski 9,2 prosenttia.
Toki liikevaihto kasvoi:
Konsernin liikevaihto oli 101,8 (91,5) miljoonaa euroa ja se kasvoi 11,3 prosenttia.

Edit: Alkaahan sitä reaktiota jo näkymään -13,1%, mutta eihän tämä vielä halpaa ole ja aika helpolla pääsisi jos tähän jäisi imo. Toki jos katsoo hyvin pitkälle niin voi lopulta vaikka ollakin halpaa, mut mut…

21 tykkäystä

Samanlaisia tuntemuksia. Jos olisi tullut ilmoitus, että saivat diilin Amerikkaan ja joka ikisen Wallmartin pihaan tulee latauspömpelit, niin sitten ymmärtäisin.

14 tykkäystä


Jokohan Incap pääsisi ikuisesta 16 vastuksesta läpi :grinning:

12 tykkäystä

En ymmärrä reaktiota NoHon osariin. Kuinka kovat luvut pitäisi muka lyödä pöytään, että markkinalle kelpaa? Jo kaksi timanttista osaria putkeen, ja kurssi vain valuu.

5 tykkäystä

1kk noussut jotain 25%… En ole seurannut yhtiötä ollenkaan, mutta tällainen mielessä. Kun ihmisiltä on rahat loppumassa, niin mennäänkö ravintolaan → Ei.

14 tykkäystä

Täytyy joskus palautua, että jaksaa taas nousta. :thinking:
image
Ja sitten välillä pitää mörniä:
Funny Gifs : peppa pig GIF - VSGIF.com

13 tykkäystä

Aina oppii uutta markkinoista, Kempowerin osakkeessa alkaa olla vähän samaa fiilistä kun vuonna 2021 QT:n kanssa, homma näyttää liikkuvan fundapohjalta ihan oikeaan suuntaan mutta kurssi se vaan tykkää keulia moninkertaisella vauhdilla eteenpäin suhteessa siihen fundan kehitykseen. Näin ne markkinan lellikit vaihtuvat. Listataan Kempoweriin sijoittamattomuus omiin sijotusvirheiden listaan, katselin osaketta ~13 hinnoissa ja vaikka yhtiön tulevaisuus näytti loistavalta tuolloin ja näyttää edelleen, totesin liian kalliiksi. Olisihan se pitänyt ostaa vaan, ajattelin että nykyinen makroympäristö vaikuttaa hillitsevästi markkinoiden keulimishaluihin lupaavien kasvulappujen kanssa mutta näköjään markkinatilanteesta riippumatta kaikissa tilanteissa löytyy niitä markkinan lellikkejä jotka nousevat ylemmäs kuin itse uskoisi. Nykyinen arvostus alkaa kyllä olla sellainen ettei tarina hirveästi kestä pientäkään säröä tai tiputaan kuin kivi alas. Ihan hyvää tiliä tekisi jos onnistuisi aina löytämään ne markkinan tulevat lellikit ennen muita, eikös muuan Soros ollut ekspertti näkemään kuplien muodostumisia ennalta ja teki niillä valtavaa tiliä.

26 tykkäystä

Olen taas ymmärtänyt, että tietyt sektorit omalla tavallaan hyötyvät lamoista. Eikös elokuvissakin käydä paljon huonoina aikoina, koska on tavallaan halpa viihdemuoto? Kalliimmat elämykset korvataan halvemmilla. Ymmärtääkseni pikaruokaketjuissa ja halvemmissa ravintoloissa on vähän samaa. Vähemmän rahaa, joten kun mennään ulos syömään niin mennään halvempiin ravintoloihin. Jotkut kalliimmat varmasti kärsii, mutta NoHon suht halvat ketjuravintolat tuskin samalla tavalla. Tätä on jenkeissä muistaakseni tutkittukin, että ns limited service -ravintolat (käytännössä pikaruoka) eivät pahemmin lamoista kärsi ja saattavat kasvaa jopa nopeammin laman aikana, kun taas sitten täyden palvelun ravintolat kärsivät senkin edestä. Tutkimus taisi tosin käsittää vain 2000-lukua, mutta kuitenkin ihan huomioonotettava asia.

1 tykkäys

Kempowerin kursskehityksessä ei kyllä ole tällä hetkellä järjen hiventäkään. Nyt olisi @Pauli_Lohi hieno mahdollisuus päräyttää se MYY-suositus ja KUN tuo hinta tulee tuolta laskemaan ennemmin tai myöhemmin, niin näyttäis hyvältä teidän trackissa kun osattiin ennakoida tämä nousu ja sitten lasku. Jos nyt jatketaan vaan tällä lisää-suosituksella, niin pahalta se taas näyttää kun hinta tulee romahtamaan.

Ja ei, en väitä että tietäisin että tuo hinta romahtaa tuolta älyttömän alas. Vähintäänkin rekyyliä tulee tai jossain vaiheessa on yksi pehmeämpi kvartaali jota markkinat lähtee ekstrapoloimaan taas negatiiviseen suuntaan ja sitten meno on ainakin hetken kovaa alas. Nyt olisi suosituksessa 10p mahdollisuus kääntyä oikea-aikaisesti negapuolelle .

44 tykkäystä

Quutti on myös yhä lellikkimme ja pysyy sellaisena. :smiling_face_with_three_hearts:

image

27 tykkäystä

Tässä näkyy yksi OMXH:n markkinatoimijoiden heikkous - esim. Nordnetillä ei ole tarjota osakkeita shortiksi. En tiedä, löytyisikö tiskiltä soittamalta. Yksi shorttaamisen hyödyistä on juurikin tasoittaa ylikuumenemistilanteita älyttömien kurssinousujen kohdalla.

  • edit: näissä tilanteissa tulee aina mieleen, että jollain on omat tarkoitusperänsä nostattaa kurssia. Sitten kun kurssi romahtaa, niin jää taas monta bag holderia, koska monesti voi kestää pitkään ennenkuin tämän kaltaisia huippuja nähdään
23 tykkäystä

Lujaahan se osake menee. Jos Kempower on jossain vaiheessa tuhannessa eurossa, niin alan varmaan siinä kohtaa harkita ostoa ennen kuin alamäki alkaa. :thinking: Sitä ennen päivittelen osakkeen nousua.
image

9 tykkäystä