Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Sama ukko on puhunut ja töhöillyt kursseja myös toiseen suuntaan saman verran. Ihan suotavaa hoitaa taksvärkkinsä molempiin suuntiin.

5 tykkäystä

Kiitos tämä oli hyvä rautalankaesimerkki. Kysyn kuitenkin vielä varmuuden vuoksi. Jos haluan varmistaa että osakkeeni varmasti liikkuu huutarissa niin kannattaako silloin laittaa joku ihan överi hinta? Siis esim reilusti alempi tai reilusti ylempi? Jos ymmärsin esimerkkisi oikein niin silloinhan varmistaa etusijan muihin verrattuna :thinking:

Edit: oletuksenani on siis että se mun toimeksianto on niin pieni ettei vaikuta hinnan asettumiseen juuri ollenkaan. Pienivaihtoisissa osakkeissa asia erikseen.

1 tykkäys

Mitä?! Tästähän olisi saanut ne kuuluisat pika voitot?! :sweat_smile: IPO-hinta 6,14€

15 tykkäystä


Tällä kertaa näkemyksen otto kannatti, meno on melkein kun ennen vanhaan 2021. Sit vaan Stokkalle hakemaan joululahjoja.

39 tykkäystä

Åålanti pankki myös heiluu taas mukavasti ylöspäin, muutaman sadan lapun vaihdolla.

Edittiä. Yhtä nopeesti tuli alaskin.:grin:
Edittiä 2. Tais olla alle sata lappua kun teki piikin.

Helppo paperi holdata.

2 tykkäystä

Eilen markkinan closessa tosiaan ainakin MSCI:n Small Cap- ja Micro Cap -indeksejä päivitettiin näiden lainatussa viestissäni olevien kotimaisten lappujen osalta. Kempower on jo keväällä nostettu MSCI Small Capiin, joten saattaa olla että rahastoissa/ETF:ssä on balansoitu omistuksia indeksin mukaiseksi, eli Kempowerin kohdalla logiikkani mukaan ostettu lisää markkina-arvon kasvaessa kuluneen vuoden nousun myötä, joka selittää isojen ulkomaisten talojen ostot lopussa.
Myös monissa muissa oli eilen markkinan closessa isoa moninkertaista liikettä.

2 tykkäystä

-Kyllä, pääsee jonossa etusijalle.

2 tykkäystä

Välittäjätiedot eivät tästä päivästä lähtien ole näkyvissä, kun isot investointipankit asian niin halusivat. Nasdaq puolestaan on tainnut perustella asiaa että näiden pienyhtiöiden likviditeetti paranee muutoksen myötä. Muahh… :rofl:

Käytän nyt esimerkkinä Telesteä kun sen nostin eilen esille. Likvideetti parantui heti huimasti… :see_no_evil:

Citigroupin näppiksiä tänään odotellessa.

12 tykkäystä

Nyt näyttää oikealta.
image
Foorumi on nyt tyytyväinen:
The-heart-of-democracy-requires-consensus GIFs - Get the best GIF on GIPHY

12 tykkäystä

Ei indeksi toimi noin.
Ajattele näin: Salkussasi on Sampoa ja Kempoweria tasapainoin. Kempower tuplaa ja Sampo mörnii. Nyt Kempoweria on jo 2/3 painolla.

Eli osakekurssin nousu nostaa automaattisesti painoa indeksirahastoissa. Sen takia niitä sanotaan passiiviksi rahastoiksi kun markkinaliikkeet tasapainottuvat automaattisesti.

6 tykkäystä

Juuri näin, kiitos tarkennuksesta.
Passiivisen rahaston osalta balansointi ja päivittäminen ei ole jatkuvaa, joten mahdollista myös ettei toukokuun lopussa tehdyt muutokset/lisäykset välttämättä ole vielä tehty joihinkin tuotteisiin. Tuo vain omaa mutuilua, mutta faktaa että indeksipäivityksiä tehtiin eilen closessa mikä poikkeuksellisen suuren ulkomaisen intressin selittäisi, kun tämä tapahtui useammalla lapulla.

Joo just näin eli ihan pienivaihtoisissa on köpelösti käymisen riski. Samoin eilisen kaltaisina päivinä. Aamuhuutokaupat ovat turvallisempia hetkiä käyttää tätä taktiikkaa.

1 tykkäys

Jaksaa ihmetyttää tuo Media and Games Investin mörniminen. Tulos on kunnossa, sisäpiiri ostaa, tavoitehinnat olleet jo kaukana kurssista jo pitkään jne.

Jotain on sellaista mitä minä en ymmärrä, noilla spekseillä pitäisi olla ostohuosut jalassa.
Joskus vaan kun joku näyttää lian hyvältä ollakseen totta, niin se ei sitä myöskään ole.

Nyt itselläni on vain pieni seurantapositio. Pitäisi jatkossa päästä eroon näistä pikkupositioista ja keskittää panokset pienempään määrään osakkeita, tämä on siihen yksi ehdokas.

Auttakaa tietämätöntä, jos teillä on parempaa tietoa, kiitos!

3 tykkäystä

Päivän top5:ssä oli tällaisia nousijoita:
image
Minä ja muut pitkäjänteisesti sijoittavat foorumilaiset:
Dancing party crazy GIF - Find on GIFER

35 tykkäystä

image

:face_with_peeking_eye:

7 tykkäystä

Keskolla kauppa käy ja joulu vielä ovella. Inflaation nostamat hinnat on hyvin saatu siirrettyä hintoihin. Pakko ihmisen on syödä :smiley:

image
Grocery Store Reaction GIF by Laff

15 tykkäystä

Onneks ruokaa saa muistakin kaupoista kuin ylikalliilta keskolta :rofl:

Aiheeseen F secure painaa +6% :relaxed:

11 tykkäystä

Nyt on vielä kunnollisempaa, Seppokin sen tietää:
image

2 tykkäystä

Huhtamäki vaihtokärjessä ja kurssi tukevasti pakkasella - iso blokkikauppa vai mistä on kyse?

4 tykkäystä

Äkkiseltään voisi kuvitella liittyvän tähän uutiseen. EU-komissio siis haluaisi, että luovuttaisiin pahvisista kertakäyttöastioista ja tilalle tulisi joku uudelleen käytettävä ja pestävä tuotos. En tarkistanut, mitä esityksessä todellisuudessa oli. Komission piti julkistaa eilen esitys tästä. Ei vaikuta ainakaan allekirjoittaneen suhtautumiseen Huhtamäkeä kohtaan, tankkaillaan laadukasta liiketoimintaa lisää kun hinta laskee joskus alle 30€ :slight_smile:

Edit. Käsittääkseni ei maksumuuria, olen tilaaja.

2 tykkäystä