Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Elämäni helposti kallein harrastus lähteä vetylappuihin mukaan. About vuosi sitten Inderesin keskustelupalstaa aloin seuraamaan ja on kyllä tullut kalliiksi :joy:

Noh mikään kiire ei ole myydä mitään pois niin ei vaikuta elämänlaatuun millään tavalla.

33 tykkäystä

Oli pakko ostaa yks parin tonnin nasseshortti tähän pulkkamäkeen. Ihan yhtä myyntiä koko päivä. Viimeksi kun tälläsellä dropilla tultiin alaspäin niin mentiin vuosen pohjiin että helähti. Ompahan ainakin joku ”mukamas hedge” :sweat_smile:

1 tykkäys

Itsellä osakkeisiin mukaan lähtö on kokonaisuudessaan kallein harrastus mitä koskaan on tai tulee mulla olemaan :joy:

22 tykkäystä

image
“Mitäs tässä enää sitten rapsaa viittii kirjoitella? t. analyytikko”
Computer And Office Rage (Reloaded!) on Make a GIF

57 tykkäystä

“Kyllä se tuo Tesla on vaan tosi kallis, ihan älytön arvostus”

“Mutta tänään lisäsin Kempoweria”

22 tykkäystä

Arvoin taas kahvihuoneen, meemiketjun ja tämän välillä, mutta päädyin tähän.

@Mikael_Rautanen ja Inderesin johto kyllästyivät sijoittajien spekuloinnista johtuvaan kurssilaskuun, joten päättivät antaa sijoittajille jatkossa reaaliaikaisempaa dataa laskun tueksi, kjeh kjeh >_>

Mutta kiva saada salkkuun taas “kuukausijulkaisia” kun tällä hetkellä ei salkusta sellaista löydy.

9 tykkäystä

Hinta tuolloin muistin mukaan 156$. Kyllä se on kuulkaa pojat niin, että kun fundamentit puhuu niin tekninen analyysi vikisee. Note to self. hyödynnä teknistä analyysia mieluiten firmaan missä myös fundamentit natsaa omaan näkemykseen.

Ja sitten niille ketkä sanoo et vaan osaa tehdä teknistä analyysiä riittävän hyvin niin nyt sellaiset terveiset että…. Kiitos. Olette oikeassa

Onneksi huono itsetunto ja -luottamus omaan tekemiseen tarkoitti että kys osto oli 2x Teslaa, eli vain ns. proof-of-concept omalle käppyränlukutaidolle. Voimme todeta, että proof-of-concept olikin spoof.

“Back to drawing board”

11 tykkäystä

Ylen uutisissakin sanottiin että joulupukki lähti juuri matkaan, siksi punaista kautta rantain…

24 tykkäystä

Joo Teslan sukellus jatkuu, tai sanotaanko kurssin normalisoituminen.
Tässä syntyy turskaa, onneksi ei ole itsellä ole paljoa, taitaa valua loppuvuoden.

Amazon pakitellut vuoden 2018 lukemiin. Melkoista on meno eikä loppua näy. Onneksi olen iloinen netto-ostaja!

6 tykkäystä

Mitäs MPW:lle tapahtuu?

6 tykkäystä

Stewardin rahoitus hoidettu

6 tykkäystä

Englanninkielinen termi “moat” on ehkä tutumpi. Kuvaa sitä kuinka vaikeaa on tuottaa kilpaileva tuote/palvelu/alusta. iOS:n tapauksessa aika helevetin syvä vallihauta ja krokotiilit louskuttaa leukoja pohjalla.

1 tykkäys

Ne jotka rakastuu tiettyihin firmoihin niin kannattaa lukea historiaa. Nokiakin oli brändi.
Sitä en sano etteikö joku käyttöliittymä tai palvelut yms… voisi tehdä vallihautaa ympärille mutta sen 50vuoden aikana mitä tallustanu niin nähnyt tarpeeksi monta kertaa että Brändejä tulee ja menee. Isojakin.

Jos nyt noista kahdesta pitää poimia niin uskon että applen brandi tulee säilymään kauemmin kuin Teslan.

8 tykkäystä

“I’m not selling any stock for 18-24 months. I needed to sell some to make sure there was dry powder for a worst case scenario. You have my commitment that I won’t sell any stock till at least two years from now. I won’t sell stock next year under any circumstances.” -

Saa nähdä piristyykö Teslan osake tästä.

2 tykkäystä

Sähköautomarkkina tulee mullistumaan vielä muutamien vuosien kuluttua. Teslalla on omat etunsa mutta oma villi veikkaukseni on että sieltä tulee muutama muu brändi rinnalle ja ohi.

1 tykkäys

2024 tulos on selvillä reilu kahden vuoden päästä. Eteenpäin katsominen on kasvuyhtiöissä yleensä ihan fiksu mutta ei se kuitenkaan tee niistä tulevaisuuden tuotoista yhtään vähemmän epävarmempia.

3 tykkäystä

Pariin vuoteen silmämäärisesti eniten väkeä Stockalla ja ainakin siinä Aleksin Lindexillä, mutta osake tulee vaan alas. Viime vuonna epäilin tappiomyyntejä ennen vuodenvaihdetta, mutta kyllähän ihmisillä miinuksella olevia papereita pitäisi tällä hetkellä riittää?

"Tunnin aikana pudottiin >9% "

-Itse kyllä suosin dipeistä ostamista, 9% on kuitenkin pörssin todellinen keskimääräinen vuosituotto(todellinen on noin 4,5%!) lähes tuplana. Siihen päälle korkoa korolle tekijän vaikutus pitkässä juoksussa iso lisätuotto.

10 tykkäystä

Niin mutta kun 3 päivää aiemmin sai lähes samaan hintaan kun siitä dipistä, mutta en muista silloin kovinkaan monen tuplanneen positiota tai ostaneen “dipistä”, vaikka hinta oli lähes sama… Pointti edelleen se, että hidas valuminen ei ilmeisesti laukaise yhtäkkistä halua ostaa osaketta, mutta äkillinen dippi näemmä laukaisee, vaikka hinta oli lähes sama aivan hetki sitten, ja tämä oli minusta mielenkiintoista.

23 tykkäystä