Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Todella harvinaisia päiviä, että salkku +5%. Nyt vaan nautitaan – ei tätä kauaa kestä. :smiley:

5 tykkäystä

Se on vähintään yhtä hankalaa olla myymättä nousun alussa kuin olla ostamatta putoajia puukkoja. Kun tekee osto/myynti aikeissa tarkastelua vaikka vain kerran kuukaudessa, niin pysyy päätöksen teko rationaalisempana.

6 tykkäystä

Itse tein ennen paljon tätä reagointia alussa ja laskeskelin päivä kohtaisia “voittoja” ja “häviötä” kun menikin vituiksi pohjien arviointi. Nykyään pyrin asettamaan arvoja mihin asti pyrin osaketta pitämään jos mtn isompaa muutosta ei tapahdu ja sitten alan katsomaan uskonko saavani jostain rahalle parempaa tuottoa. Parempi katsoa edes vähän pidemmällä jänteellä, myönnettäköön että itselläkin esim nokia niin menee q4 tuloksen jälkeen laitaan jos kurssikehitystä ei ala tapahtua vaikka kuinka pidän sitä alihintaisena muualla olisi saanu ± 0 sijaan jo ihan kunnon tuottoa. Nyt vielä toivotaan että caverion tarjousta jouduttaisiin vähän parantamaan muuten sekin vienyt jo hyvän nousun aikana turhaan 15% salkusta… Ja putoavat maistuvat edelleen siitä on vaikea päästä kokonaan eroon

2 tykkäystä

Makes Sense GIFs | Tenor image

5 tykkäystä

Jos osake on analyysisi perusteella selkeästi alihinnoiteltu, niin kyllä se sieltä aikanaan realisoituu ja se voi tapahtua nopeasti. Helposti tulee myytyä voittajat juuri ”leimahduksen” kynnyksellä jos vain kurssia tuijottelee. Jos liiketoiminta kehittyy odotetusti tai paremmin, niin itse en lähtisi pikaisten tuottojen perässä muualle. Toki analyysisi voi olla väärä ja sitä tulee aika ajoin tarkastella. :blush:

11 tykkäystä

Lehto +90% YTD. Vuoden Flop 3- veikkauksen varmin valinta yrittää hangata vastaan, mutta eiköhän karu todellisuus iske silmille vuoden edetessä.

Tuskin pelkkä hallin myyminen tai veromyyntien jälkeiset ostot tällaista aiheuttaa.

Sama halli on kyseessä. Kirjoitin oman viestin monta tuntia ennen tiedotetta vaan jäi lähettämättä. Asia on ollut tiedossa jo useita päiviä, mutta näköjään virallisella tiedotteella ei ollut kiirusta.

13 tykkäystä

Jokohan sitä uskaltaisi vähän Payshitiäkin hehkuttaa, kun ytd alkaa lähestymään +30%. Meni rivi jo vihreälle salkussa. Vielä n. +115% niin oon omillani kokonaisuudessaan :grin:

29 tykkäystä

Yleisesti nousuralli päällä, niin lääkeyhtiöt sakkaa ja joskus toisin päin? En löydä Pfizeristä negatiivisia uutisia mutta kohta -5% taulussa tänään.

6 tykkäystä

Ehkä nyt on rotaatio käynnistynyt ja pohjat nähty. Lääkefirmat, sotateollisuus jne. oli turvasatamana myrskyvuotena 2022, joten niissä on myös vähiten nousuvaraa sitten kun momentum kääntyy tosissaan koilliseen.

6 tykkäystä

image
Leo Asks Mounties "What's Your Business In Canada?" - Imgflip

Kanada ei petä koskaan. :sunglasses:

24 tykkäystä

Kyllähän sen arvasi mitä käy, kun tänne uskalsi hehkuttaa. Aika tarkkaan näkyy oikea hetki päivän kurssikäyrässä :joy:

21 tykkäystä

On tää sijoittaminen jännä laji :grin:… omassa salkussa esim TECO 2030 Asa on mörninyt parikuukautta ja noussut sinä aikana +170%… niin samaan aikaan kolikko salkun toiseksi suurin sijoitus GALA tekee saman nousun neljässä päivässä :money_mouth_face: :partying_face: :grin:.

18 tykkäystä

Huomenta, olen seurannut NRE:n kurssikehitystä pidempään. Huomioni on kiinnittynyt erityisesti vuoden alusta alkaneeseen kurssinousuun. Osake on noussut useina päivinä 3-4% ilman uutisia. Ymmärrän, että kurssia moukaroitiin erityisesti joulukuussa, jonka luonnollinen selitys voinee olla ns. veromyynnit. Mutta jotenkin hurjalle tuntuu YTD yhteensä yli 14% nousu, varsinkin ilman mitään uutisia :thinking: Onko foorumilaisilla ajatuksia nousun suhteen? Onko osake jo niin pahasti ”pahoinpidelty”, että se on jo muuttunut liiankin edulliseksi?

P.S. Ajattelin postata tänne, mutta jos tämä on enemmän NRE:n ketjuun sopivaa, niin voi tämän siirtää sinnekin :slight_smile:

P.S.S. typon korjaus.

https://www.kauppalehti.fi/porssi/porssikurssit/osake/TYRES

3 tykkäystä

Vaikka Kempower arvostus on aika korkea niin en oikein jaksa uskoa että korkea arvostus pysyy kuukausia ilman jotain järkevää syytä. Ehkä sijoittajat eivät osaa hahmottaa sitä kuinka isosta asiasta on kyse kun autokanta pitää täysin sähköistää ja latauslaitteita täytyy olla käytännössä joka mutkan takana.

3 tykkäystä

Ei kuukausien kurssikehitys kerro yhtään mitään. Jos katsotaan pörssihistoriaa viimeisen vuosisadan ajalta tai edes viimeisen 2v ajalta, niin monet väärinhinnoittelut ovat kestäneet paljon kauemmin kuin “kuukausia”. Eli ei kannata antaa kyllä yhtään painoarvoa sille että markkinat nyt varmaan hinnoittelee Kempowerin oikein koska hinta on ollut kireä “jo” kuukausia.

23 tykkäystä

Kyllähän nuo isot pelurit aiheuttavat jo yksistään heiluntaa, kun säätelevät 5% positioitaan edestakaisin. Varmaan juurikin tuo ylimyyty-tila vuoden lopussa aikaansai nyt vuorostaan nousutrendin, aika sitkeästihän osake on treidannut 10-11.50 euron haarukassa viimeiset kuukaudet, poikkeuksena tosiaan tuo vuodenvaihde, jolloin mentiin poikkeuksellisen alas. Lähestytään myös tilinpäätöstä ja Q4-kvartaali ollut perinteisesti paras Nokian rinkuloille. Kaikenlaisia huhuja markkinoille toki myös kulkee, emmekä me tuulipuvut niistä ole tietoisia. Taitaa Inderesin lisää 11.50 e osua varsin hyvin kohdilleen tässä.

2 tykkäystä

Kannatti näemmä holdata caverion is paremman hinnan perässä mukavat 82% plussaa jo taulussa

10 tykkäystä

Joku dumppaa Uponoria. Uutiset?

Uutisia: Tänään Helsingin pörssissä joku dumppaa Uponoria ja kehotammekin kaikkia asianomistajia pakenemaan vuorille…pelastautukoon ken voi! :stuck_out_tongue:

16 tykkäystä

Lama iskee eikä kukaan enää rakenna mitään minnekäään.

5 tykkäystä