Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Näin otsikon eilen, olikohan HS vai Iltalehti: “Keskon myynti laski, asiakkaat ovat siirtyneet halvempiin kauppoihin.”
Mitkä kaupat on noita halpoja, en osaa ottaa kantaa.

2 tykkäystä

Tokmannin lukujen kasvu ostovoiman laskun takia kuulostaa kuin venäläisen yhteiskunnan elintason nousulta. “kun me nyt kestämme ja kärsimme niin sitten myöhemmin asiat on hyvin” :smiley:

1 tykkäys

Olin itsekin aivan äimän käkenä tuosta, jutussa ei taidettu kertoa mikä se halpa kauppa on josta saat esim. kalaa ja lihaa halvalla.

2 tykkäystä

Ehkä parempi kysymys olisi, että mistä saat tavaraa Keskon kauppoja kalliimmalla, jos toreja ja kauppa-halleja ei oteta huomioon :grin:

21 tykkäystä

Ja vaikka muilla ei aina olisikaan halvempaa, niin hintamielikuvalla on tällaisissa asioissa iso merkitys. Väitän, että K-Supermarket mielletään kalliimmaksi kaupaksi kuin S-Market. Ja LIDL mielletään sekä S-Ryhmää että Keskoa halvemmaksi toimijaksi.

9 tykkäystä

Keskot on kalliita mutta jos haluaa lähtee ostamaan herkkujuustoja, erilaisia sooseja, oluita jne spesiaali juttuja nii kyllä ite ainaki cittarista/k-kaupasta lähen ekana kattomaa… välillä myös hyviä plussa tarjouksia. Mutta hullu/rikas se on kuka päivittäiset ostokset keskolla hoitaa

20 tykkäystä

Tuo hintamielikuva on ihan totta.

Kukaan ei pysty sanomaan mikä kauppa on loppujen lopuksi se halvin. Jokainen kuitenkin yrittää tuoda sitä esille kaikennäköisillä sloganeilla ja vertailuillaan. Aina voi sanoa että olemme suomin halvin, suomen suurin jne. mutta ne perustuvat harvemmin minkäännäköiseen reaaliaikaiseen faktaan. Aikoinaan omankin yritykseni yleinen sanonta markkinoinnissa oli “olemme suomen suurin…” vaikka todellisuus oli jotain muuta.

5 tykkäystä

Juu, ja juuri kuvaat hintamielikuvaan liittyviä asioita. Supermarketista saa vähän parempaa, löytyy herkkuja ja palvelutiskit on kunnossa. Henkilökunta on tiskeillä osaavampaa jne. Olen samaa mieltä. Tämän taustalla on myös ajatus = Maksat hieman enemmän laajemmasta valikoimasta ja paremmasta palvelusta.

7 tykkäystä

Ja mikä Keskon liiketoiminta? Ei ole pelkkä Citymarket ja K-Rauta edellenkään.

Juurikin kommentin vuoksi pieni lisäys, kaikki Keskon liiketoiminnat huomioon ottaen kurssi on aika kohtuullisella tasolla ja osinkokin hyvällä n.5%:n tasolla, siihen nähden.
“kohtalaisen turvallinen” kohde sijoittaa.
En omista vielä.

13 tykkäystä

Lisäksi luot, ylläpidät ja vahvistat omaa sosiaalista statustasi. Tämä ulottuvuus oli aiemmin vahvasti esillä esimerkiksi Stockmanin osalla.

Ihan relevanttia pohdintaa tässä ketjussa. Lippu vaan saattaa heilua, kun tarkastellaan juurisyitä eikä lopputulemaa.

13 tykkäystä

Jatketaan kahvihuoneessa, tai perjantaipullossa vai mitä näitä oli :slight_smile:

8 tykkäystä

Hiiohoi!

Ankkurit irti ja suoraan plaaniin. Onko @AnttiM lisäksi muita kannella?

Vaihdettu määrä on melkoinen antikliimaksi

12 tykkäystä

Tästähän on kovaa vauhtia tulossa loistoalku viikonloppuun. AOT:llä salkun suurimpana Nimbus, ja seurana eilen illalla otettua DAX shorttia (puolet kevennelty jo). 12kk tuotto enää -30% :partying_face:

image

15 tykkäystä

Meillä on melkein samat riidit. Nimbus top2 omistus pl. Etf ja Dax shorttia vinopino :open_mouth:

8 tykkäystä

No ei vissiin oo ostanut. :frowning:
image
Buy GIFs | Tenor

11 tykkäystä


Minkä ihmeen takia ST näyttää tollasta jotain AH actionii OTC?

5 tykkäystä

Padma taisi iskeä laitaan vähän lappua🤣
downward_right_rocket

15 tykkäystä

Mitä täällä tapahtuu? Liikevaihto ja tulos odotukset viritetty tappiin ja tulppa auki? Harvemmin useamman miljardin kruunun firman arvosta katoaa 50 prosenttia kerralla ilman mitään syytä. :thinking:

5 tykkäystä

Tecnossa tosiaan jokainen pomppu on mahdollisuus tumpata lappua laitaan.

2 tykkäystä

Ei sentään ilman syytä. Cint raportoi odotuksia heikommat Q4- lukemat.

2 tykkäystä