Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Duell laskee reippaasti, taas. Tällä kertaa negarin takia. Pitää tutkia firmaa tarkemmin. :slight_smile:

image
Best Motorcycle On Fire GIFs | Gfycat

:smiley:

Itse asiassa samaa ihmettelin, miksi tiputtelee. Vielä en ole ostanut Puuiloa, mutta se kiinnostaa esim. NoHon ohella. :slight_smile:

:smiley:

En vielä, harkinnassa on… mut on niitä muitakin mielessä. :slight_smile:

3 tykkäystä

Kesko kolkuttelee jo lokakuun 22 pohjia. Preemioarvostus verrokkeihin alkaa olla lähes kokonaan syöty pois. Onko yhtiö oikeasti näin huono? En usko pidemmän päälle mutta lyhyellä aikavälillä riskejä piisaa. Arveluttaa hieman Suomessa myös hyvin vihamielinen suhtautuminen ruokakaupassa voiton tekemiselle :thinking:

18 tykkäystä

Tunturisuden makrojärkeily…

Pitkän holdijakson jälkeen olen siirtymässä ostolaidalle.

Syyt: hgi-pörssin alavire ja arvostus.

Työllisyys jatkaa vahvana, sähkön hinta ja polttoaine tulleet alas, plus kesäaika… Sähkölämmitteisiin kotitalouksiin tulojen lisäys. Kauppa käy hyvin ruokapuolella: s-ryhmä/Kesko/lidl.
Terassit täynnä ihmisiä… Korona takana ja porukalla tarve nauttia sosiaalisista ympyröistä/Noho

Lyhennysvapaita ei ole haettu/käytetty… Ihmisillä pyyhkii edelleen kiitettävästi.

Palvelualoilla pyyhkii vahvasti.

Rakennussektoriin ja autokauppaan en sijoita. Korkeat lainakustannukset lykkäävät suuria investointeja. Halpakauppa vetää. Puuilo/Tokmanni.

Konepajoilla erittäin hyvä tilauskanta Konecranes/Cargotec/Wärtsilä.

Noista ajattelin aloittaa tankkaukset siis Kesko, Noho, Tokmanni, Puuilo, konepajat ja otetaan vielä Nordea mukaan. Saa nähdä tuleeko tunturisutta vai sekundaa​:+1::tulip:

25 tykkäystä

Lyhennysvapaahan ei suoranaisesti ole pankeille huono asia kunhan se johda luottotappiohin. Nyt kun uusien luottojen myöntäminen on ollut tahmaisempaa lyhennysvapaat vähentävät luottokannan supistumista. Itse näiden asioiden kanssa työskentelevänä, me olemme olleet ns. maksukykyisiin asiakkaisiin yhteydessä ja tarjottu lyhennysvapaata, jotta lainakannan supistumista voitaisiin hidastaa.
Siis ihan vaan sidenotena tää, muuten suunnitelmat kuulostaa hyvältä!

6 tykkäystä

Puuilon osinki irtosi tänään?

3 tykkäystä

Pistetään nyt toinen pohdinta vielä perään. Revenio alkaa hinnan puolesta varovaisesti kiinnostamaan, mutta hieman on epäselvää vielä miten yhtiö monetisoi uusia kasvualueita ohjelmistoissa ja tekoälyn saralla? Silmänpainemittarit ja kuvantamislaitteet eivät ikuisesti tarjoa kasvua ja tällä hinnallakin yhtiö sisältää suhteellisen korkeita kasvuodotuksia. Jos liikevaihdon vuosikasvu kiihtyisi taas 20% tuntumaan ja nykyinen kannattavuustaso pystytään pitämään niin tämä olisi selkeä oston paikka. Mutta onko se kasvu jatkossa n. 15% vai 10% vuodessa? Miten kannattavuus uusilla bisnesalueilla? Vaikuttaa siltä että markkina kipuilee samojen ajatusten kanssa ja taidan vielä pantata hetken josko kurssiin ilmestyisi vielä hitusen lisää turvamarginaalia.

Ei ole ei mutta kirjoitinkin siitä että lyhennysvapaita monesti käytetään silloin kun rahatilanne alkaa olemaan haasteellinen. Nyt niin ei ole käynyt vaan ihmisillä on varat riittäneet korkojen keulimisesta huolimatta niin kuin pääsääntöisesti. Heijastelin sitä suomalaisten ongelmiin/tai niiden puuttumiseen. En pankkisektoriin.

1 tykkäys

Eikös sen pitäny olla vasta 22.5? Vai onko Nordnetin systeemissä väärä tieto?

5 tykkäystä

Nordnet on paremmin kärryillä tässä tapauksessa, eli ei osinko tänään ole irronnut. Eilisen yhtiökokouksen jälkeisestä tiedotteesta:

Yhtiökokous päätti, että 31.1.2023 päättyneeltä tilikaudelta vahvistetun taseen perusteella jaetaan osinkoa yhteensä 0,34 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan kahdessa erässä. Osingonmaksun ensimmäinen erä 0,17 euroa osakkeelta maksetaan osakkeenomistajille, jotka ovat osingonmaksun ensimmäisen erän täsmäytyspäivänä 23.5.2023 rekisteröityinä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Ensimmäisen osinkoerän maksupäivä on 30.5.2023. Osingonmaksun toinen erä 0,17 euroa osakkeelta maksetaan osakkeenomistajille, jotka ovat osingonmaksun toisen erän täsmäytyspäivänä 19.10.2023

Monella tuntuu olevan fiksoitunut ajatus, että osinko irtoa aina heti yhtiökouksen jälkeen. Monella firmalla näin on historiassa ollutkin, mutta ei se mikään automaatio ole.

Niin, on mutta en nyt ihan saanut kiinni mitä ajoit takaa? Tuossahan Jarnis kertoi irtoamisen olevan 22.5. ja itse copy-pastetin vielä vahvistuksen tiedotteesta, jossa mainitaan täsmäytyspäivä (23.5.). Ei kait siinä mitään ristiriitaa ollut?

5 tykkäystä

Nanoform +23% Mikä juttu? Osavuosikatsaus ens viikolla, mutta ilmeisesti joku tietää jotain jo nyt.

Samoin Kempower lähti puolenpäivän aikaan +5% nousuun. Kukamitähä?

1 tykkäys

Katos vaan totta. ISn osinkokalenterissa oli tämä päivä. Täytynee jatkossa katsoa Nordnetin kautta.

Kempower yli 6 % nousussa. Onko kenelläkään tietoa mistään uutisista?

3 tykkäystä

Mitä täällä oikein tapahtuu? Tasan 37 käväisi, eli luonnollisestikin vaihteeksi uusi ATH.

10 tykkäystä

Osingon irtoamis- ja täsmäytydpäivä on eri asia.

Jep. Tässä on se maaginen T+2 pelissä joka on osakekauppojen selvitysaika. Ehkä jonain kauniina päivänä tästäkin muinaisjäänteestä päästään reaaliaikaiseen systeemiin, mutta epä ole vielä tapahtunut.

21.5 on pyhä, joten viimeinen päivä ostella on itseasiassa 19.5… Tuolloin jos shoppailet, olet 23.5 listoilla omistajana ja saat osingon.

22.5 jos ostat, osinko on jo irronnut (“irtoamispäivä”) ja olet listoilla omistajana T+2 eli 24.5.

Selvintä on että katsoo aina ilmoitettua irtoamispäivää, joka tarkoittaa että tuona päivänä ei osinko enää ole mukana kurssissa ja sen päivän aamuna mahdollinen osinkodippi käy kylässä.

2 tykkäystä

Ei kai @Sijoittaja-alokas vielä Puuiloa ehtinyt ostaa? On tänään lasketellut jo varmuuden vuoksi kun ostoa on harkittu.

2 tykkäystä

Ei käy järkeen nämä kahden kansanosakkeen viimeviikkojen poikkeavat suunnat; Finnair on noussut, kun Nordea on laskenut. Finnair tuottaa vuositasolla n. 10% turskaa ja Nordea 40% profittia.

Screenshot_102

Finnair on varmaan huinoimpia sijoituksia, mitä voi Helsingin pörssissä tehdä, mutta näköjään tunne ohjaa kurssia vahvasti. Omassa salkussa on myös Finskiä, mutta juurikin lähinnä goodwill-sijoituksena sekä henkilökohtaisesta ilmailukiinnostuksesta johtuen. Hyvää sijoitusta siitä ei saa kirveelläkään. Tällä menolla taas osakeantia pukkaa, ja osakekohtainen arvostus on jossain 20 sentin pinnassa :smile:

22 tykkäystä

Nanoform mainittu taas Kauppalehdessä.

Joo on. Kasvu ja kehitys lienee paljolti syystä, että muita säästöpankkeja on liittynyt OmaSp:iin. Odotin kyllä enemmän Liedon Sp:n ostosta.

2 tykkäystä

Tuntuu että lähes joka päivä saa kauhistella päivän kursseja omissa osakkeissa ja aurinkoisina harvoina päivinä plussankin puolella, niin silti kun katsoo YTD tilannetta niin kyllä suurin osa (minun listalla olevista) osakkeista silti -23 aikana nousussa päin :+1: mutta kyllä joukosta löytyy myös muutamia jotka pahastikkin pulkkamäessä. Silti onneksi tullut vain holdailtua, vaikka kokonaisuutena ei salkku hyvältä näytä mutta eihän sitä tarvi miettiä, vai mitä…? :rofl:

2 tykkäystä