Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

  • The upcoming 20:1 split could send shares higher, even if it doesn’t have an impact on the business or its valuation.

Hieman erikoista, että tuollainen pointti oli heti artikkelin alussa mainittu. Teslan splitti sai vuonna 2020 aikaan yhden päivän pompun, jonka jälkeen tultiin sitten alas reilusti seuraavan viikon aikana. Mahtaisiko tuo toistua taas?

CNBC:lla kerrottiin: “Distributions from the stock split will be made to Amazon shareholders at the close of business on June 3, and trading will begin on a split-adjusted basis on June 6.”

Ei mennyt ihan nappiin tällä kertaa meikäläisen treidi. :face_with_spiral_eyes:

21 tykkäystä

En ole Upstarttia seurannut, että osaako joku tiivistää, mikä tuloksissa oli niin pahasti päin prinkkalaa, että se oikeuttaa -60% laskun? Onko kyseessä vain peruspaniikki ja siitä seuraava ketjureaktio?

3 tykkäystä

Q1 tulos oli ennusteiden yli, Ohjeistus vain petti. Ilmeisesti sekä liikevaihdon, että kannattavuuden osalta. Ei kuitenkaan mielestäni -60% arvoisesti. Tosin yhtiön liiketoiminta vissiin liittyy lainoitukseen, mikä ehkä hieman riskialtis ala tällä hetkellä. Tosin itse en ole varma hoitaako yhtiö vain AI/teknologia puolen vai toimiiko myös itse finanssiyhtiönä, jolloin suora riski.

1 tykkäys

Pahoittelut jos menee ohi aiheen…
Mutta toivottavasti tämä ei ole kenenkään teidän salkku :see_no_evil: :face_with_peeking_eye:

41 tykkäystä

Onneksi -50% lasku ei tässä tuntuisi enää hirveästi keskihinnan ollessa ~2$ :grin:


P/S:n huitoessa jo 0,1 lukemaa.

1 tykkäys

Jos haluaa oppitunnin perspektiivistä, niin tässä on kyllä erinomainen tapaustutkimus. Upstartin IPO oli joulukuussa 2020, hintaan 20 dollaria osake. Pre-marketissa käydään kauppaa 34 dollarilla osakkeelta. ATH oli viime vuoden lokakuussa 401 dollarissa.

Jossain päin Amerikkaa on siis sijoittaja, joka on osallistunut IPOon ja katselee nyt 18 kuukautta myöhemmin saamaansa 70 prosentin arvonnousua. Tietämätön holdaaja ei välttämättä ymmärtäisi lainkaan sitä, että saatavilla oli hyvän aikaa kymmenkertaistuminen ja enemmänkin - tai sitä, että jonkun positiosta katosi 80 prosenttia yhtä nopeasti kuin mitä kurssinousukin tuli läpi. Jos seurasi vain yhtiön kehitystä, niin tuskin olisi osannut aavistaa tälläistä. Mutta kaikki on mahdollista.

10 tykkäystä

Öljy kantanut Norjan indeksiä viimeiset 6kk. Pinnan alla kaikkea jännää mitä muuallakin…

Joo, ohjeistusta laskettiin hieman 1.4b → 1.2b tämänhetkisestä korko- ja markkinatilanteesta johtuen.
LV ja EP/S ennusteet ylitettiin.

Ilmeisesti osasyy myyntipaineeseen - yleisen paniikin lisäksi - on se, että yhtiö on ottanut lainoja omaan taseeseensa joka lisää riskiä jos ko. lainat defaulttaa. Yhtiön toimintamalli on ollut se, että se myy lainoja kumppaneilleen jolloin riskit eivät ole Upstartin taseessa. Conference Callissa nähdäkseni kuitenkin mainittiin, että taseessa olevat lainat ovat R&D:tä tulevan auto(vai automaatio?)lainajärjestelmän “opettamista” varten, eli noista kerätyllä datalla koulitaan AI:ta toimimaan paremmin. Tiedä sitten onko todella näin vai eikö ko. lainoja ole syystä tai toisesta myytyä kumppaneille. Lukemieni kommenttien perusteella kyseessä ei ole kuitenkaan merkittävä summa ja ko. R&D:n tekeminen on ollut osa suunnitelmaa :man_shrugging:

Kohtuun kookkaasta positiosta sekä aika rajusta markkinareaktiosta johtuen hieman oksua paidalla ja kakkaa housussa, mutta jätän nämä toistaiseksi kuitenkin salkkuihin.

6 tykkäystä

Hiukkasen vielä tänään sijoittelin pennosia,lisää entisten pudonneitten päälle mausteeksi.Huomenna työhyvinvointipäivä,tulee tarpeeseen,pitäisi malttaa olla muutama hetki ettei seuraile kursseja ollenkaan,ei vain tahdo millään pystyä,sen verta mielenkiintoista seurailtavaa kuitenkin.

1 tykkäys

Taitaa olla taseessa kuraa

Toi Upstart sitten pistikin kapulota rattaisiin kunnolla, vaikka en itse omistakaan. Kaikki finntecit tulee nyt kivenä alas vaikka osareista ei ole tietoakaan.

Payshit piirtää uutta ATL 5 min välein ja osari on vasta huomenna. Nyt vaikuttaa siltä, että ihan sama mitä sieltä tulee ulos, huominen tiputus on jossain -20-50% välillä. Shortit ja karhut ovat voittanut tämän pelin.

Edit: Sofi on näemmä jo -15% ja osari on vasta markkinan sulkeuduttua tänään. Vaikuttaisi siltä, että Sofia taitaa saada -30-50% alennuksella huomenna

5 tykkäystä

Ihan mielenkiintoinen markkinareaktio jälleen kerran Hyzoniin…

5 tykkäystä

Unity ihan mielenkiintoista et kohtuu aloituksen jälkeen -10,7% taulussa.

Laskua avauksesta -15,38%… paljonko tulee markkinoiden suljettua tuloksesta. Ke sulusta jo -35%

UpStart jossain omassa luokassaan -61%

Oma jenkkisalkku vedellyt rapiat -20% 4pv

3 tykkäystä

Näkyykö tämä ketju muilla normaalisti? Joudun aina hakemaan ketjun 1-version, sieltä lopusta klikkaamaan auki.

Valitse “Seurannassa” ?

1 tykkäys

Näkyy ilman kikkailua.
iOS Safari

2 tykkäystä

Eilen tuli Jenkklästä ostotarjous tästä syljetystä yhtiöstä. Voi kumpa oisin ollut mukana…

Ilta Indereksen seurassa haukuin kovaan ääneen Unityä ylihintaiseksi ja kasvumahdollisuuksia kehnoksi. Oli siinä vaiheessa laskenut huipuista 50%. No nyt kuukautta myöhemmin laskenut vielä melkein 60% lisää. Olisi pitänyt shortata koko matka.

2 tykkäystä

Kanadassa sirkushuveja ja volaa riittää, tänään luonnollisesti noustaan, kun tuli ilmoitus lappujen määrän tuplaantumisesta:

2 tykkäystä