Powerband solutions - Autokaupan digitalisointia Amerikassa

Meno alkaa muistuttaa erästä toista foorumille tuttua Kanadan TSX:stä löytyvää yritystä…

4 tykkäystä

Samat vibat itelläkin, onneksi siitä sentään tuli luovuttua hyvän sään aikana. Mutta vakavasti puhuen en nyt tiedä itkiskö vai nauraisko… Discordissa firman puolelta on puhuttu jo viikkoja että hyviä uutisia on tulossa, tässäkö nämä hyvät uutiset? Voi härregyyd… ja itsekin sinisilmäisenä uskonut ja tankkaillut lisää sen mukaan. Nykyinen positio niin pahasti tappiolla että ei jäis kun murusia käteen jos nyt luopuis positiosta eli pakko nyt kattoo tämä kortti loppuun, mutta kyllä alkaa usko olemaan loppu tämän yhtiön kanssa. Taitaa tukka lähtä kun haltti loppuu.

2 tykkäystä

Tuo on kyllä aika saavutus :joy: . Vaikea nähdä miten tuosta enää hyvää saadaan, mutta samapa tuo melkein seurata mukana näillä hinnoilla. Toimitusjohtaja vahingossa kauppaa jollekin pankille suurimman osan firmasta lainaa vastaan :smiley: .

1 tykkäys

Ymmärsinkö oikein että CEO oli pantannut osakkeita lainaa vastaan ja nyt ihmettelee että panttauksen johdosta myös osakkeiden äänioikeus siirtyy pantin vastaanottaneelle pankille (kuulostaa oudolta jos näin on?) ?

Luulisi, että hallitus olisi tietoinen tälläisestä vakuuspanttauksen CEO:n omille lainoille. Kuitenkin melko oleellinen asia myös yhtiön toimintaa ajatellen. Mitähän bisneksiä tuolla lainalla on rahoitettu?

taas saadaan jännittää toimarin seikkaluja. Mitähän nyt on menty tekemään? löytyisikö vielä jokin kiva ässä hihasta :D. Luulisi, että johtohenkilöilläkin olisi vähän kuumottava tunnelma kun omistukset oli kuitenkin 37% firmasta. Toivottavasti heidänkin kassansa palaa samalla, ettei tarvitse yksin niellä näitä tappioita :smiley:

2 tykkäystä
3 tykkäystä

On tämä kyllä kunnon sirkus. Viihdettä piisaa. CEO varmaan nyt savustettu ainakin ulos tai jotain. Hyvä lueskelle alkuvuodesta ettei dilluutiota tule ja hupsistakeikkaa nyt onkin tulossa 50% dilluutio :joy:. Meno on kyllä kunnon sirkuksessa. Eipähän ainakaan konkurssiin mene varmaan kuin vuoden lopusta, jos menee. Ei tässä nyt osaa sanoa ottasko exitin jossain vaiheessa vai mitä tekee. Ihmettelen ainakin jos Q1 ei olisi täyttä kuraa, mutta tuleeko tästä sitten oikeasti jotain jossain vaiheessa…epäilen, mutta ollaan nyt viihdearvon mukana jonkin aikaa ainakin.

3 tykkäystä

Number of issued
and outstanding
shares

Balance, December 31, 2021 198,227,060

→ annilla muuttuu n. 286 227 000 osaketta + warrantit = markkina arvo 0,3 kurssilla n. 85m (ei tarkka laskelma)

Yritetäänpäs sitten hahmotella taas mitä tässä kannattaisi tehdä. Tuo palkkakulut on kyllä aika jäätävä. Kiva olisi kuulla muutenkin miten nämä kulut saataisiin aisoihin, mutta tuotahan joutuu varmaan Q3 asti odottamaan. Q4 Taisi itsessään olla -9m, joka on kyllä aivan jäätävä tulos yhdelle kvartaalille, vieläkään en ole kyllä hahmottanut mihin hittoon rahat menivät :joy:.

Hankala arvioida miten bisnekset ovat sujuneet, vaikea nähdä että kulut olisivat minnekkään hävinneet. Nyt ollaan tosin pimennossa onko firman muut palvelut tuottaneet mitään vaik flopanneet täysin. Eli nyt voisi olla hyvä exit point…en oikein vielä ole vakuuttunut että firma tavoitteisiin pääsee (olikohan lupailtu jotain 70-100m liikevaihtoa 2022), mutta kaikki lupauksethan on jo roskiin muutenkin heitetty.

Melkein kyllä joutuu katsomaan tuonne Q3 asti muuttuuko tässä mikään.

Lambo kertoi, että ollut tiukka kulukuuri puolen vuoden ajan ja sen tulokset alkavat näkyä Q2-Q3:lla.

Tuo -9 millin nettotulos sisälsi mm. 4 millin alaskirjauksen DXC:n arvon uudelleentarkastelun myötä ja jonkun 1,5 millin alaskirjauksen, en muista tarkaksi enää edes. Eli oikaistuna nettotappio ei ihan noin järkyttävä ollut.

Q1-osarin jälkeen tulee päivitetty ohjeistus tälle vuodelle. Laskenee jonnekin Ho’n päivitettyihin laskelmiin, eli 40-60 millin lv-ennuste. Plussatuloksista voi vain haaveilla.

Siellä hallitus pistettiin jo uusiksi ja mitä ilmeisimmin myös Jon vaihtaa tehtävää talon sisällä. Uudet sikariportaan janarit vaikuttavat liiankin hyvältä tällaiselle paskaiselle start-upille.

Q4-tuloksesta ja diluutiosta samaa mieltä. Järkyttävää. Eritoten, kun 2.5. Lambo sanoi ettei diluutiota tule. Mutta olen nyt yrittänyt miettiä positiivisemmin, että pitkällä tähtäimellä noiden sankareiden mukaantulo on äärimmäisen kova asia. Ehkä, EHKÄ, heihin voi jopa luottaa - se olisikin ensimmäinen kerta tämän firman kanssa.

Ja joo, arvioisin että Q1 tullee olemaan niin sysipaska, että heikoimpia hirvittää.

6 tykkäystä

Yhtiön mukaan lainoittaja ei ole myynyt Jenningsin lappuja markkinalle ainakaan suuremmissa määrin :smiley:

jaa-a vaikea sanoa “Title to the shares was transferred by Mr. Jennings to the Lender in a number of tranches, and then appear to have been sold by the Lender on the open market, over time.”

aikamoiselta huijaukselta koko kuvio vaikuttaa. Ensin hinta poljetaan alas ja sitten vielä anti siihen perään. Mutta tällaista tämä mikrokappien elämä. Aika hurjasti nuo isommatkin puljut heiluneet.

image

  • liikevaihto kasvoi 144% verrattuna Q1 2021, mutta se kuitenkin laski Q4 2021 verrattuna.
  • Liikevaihdon lasku verrattuna viimeiseen neljännekseen johtui yhtiön mukaan:
    • varastotasojen ollessa ennätysmatalia
    • sirupula
    • teollisuuden alempi myyntiaktiviteetti
    • kilpailupaine käytettyjen autojen leasing ja vähittäislainojen kesken, koska autojen jäännösarvoja ei ole oikaistu inflaatiohinnoittelulla (<-- tarkoittaako tämä, että olemassa olevien autolainojen loppumaksu on edullisempi lainanottajalle kuin ennen)
  • käyttökate laski 59% → 47% (muutos ~ -20%)
  • käteistä yhtiöllä oli CAD $4,171,805, ja surullisen kuuluisa 25 milj. private placement -sijoitus pitäisi korjata käyttökatteen alijäämä

Seuraavaksi uuden tj:n mukaan keskitytään kustannuspuolen tehostamiseen ja sitä kautta kannattavuuden saavuttamiseen ja uskovat että makronäkymät normalisoituvat seuraavan 1-1,5 vuoden aikana.

Lisäksi uusi strategia julkaistaan Q3 2022 lopussa.

EDIT: Myyntikate plussalla mutta nettotappio enemmän kuin liikevaihto. Eipä tässä nyt voi oikein muuta kuin odotella ja katsoa, että mihin suuntaan kehittyy.

6 tykkäystä

Wolf of Oakville kiteytti omat ajatukset: Powerband Solutions $PBX.V (Unrated) (wolfofoakville.com)

Mutta tämä on marathon, ei pikajuoksu jne.

6 tykkäystä

Niin eiköhän tässä tosiaan kaikilla ole jo johtoon mennyt luotto. Aika törkeää kusetusta ollut, kun ei tosiaan ole mitään ilmoitusta annettu muuttuvista ohjeistuksista ja hehkutettiin voitollisuutta ja sitten vaan läiskäistään -9m kvartaaleja kouraan. Uusi johto on tosiaan hyvä asia, mutta eihän tähän enää ole yhtään luottamusta. Pitkää peliä tässä tosiaan tarvitaan. Mielenkiintoista tässä nyt olisi nähdä, jos markkina tosiaan 12-18 kuukauden sisään normalisoituisi ja firma ei ole konkursissa, saadaanko silloin jonkinlaista tulosta tehtyä.

4 tykkäystä

Lambo ja Jennings lähtevät…

6 tykkäystä

Mitähän tuon jälkeen tappio sitten näyttää :thinking:. -6m per kvartaali?

3 tykkäystä

18% nousua tänään :thinking: en tosin löytänyt mitään uutista yhtiöstä

kuva

  • Revenue for the three months ended June 30, 2022, was 6% lower than the same comparable three months period last year and 32% lower than Q1/2022. The new leadership team has been reviewing the lease origination operations at DrivrzFinancial and decided to reposition the sales team, restructure dealer participation fees, and implement controls to focus on higher-quality credit profiles. While these measures have resulted in business disruption in the short-term, the Company anticipates that the benefits will be realized in subsequent periods.
  • Gross margins for the three months ended June 30, 2022, were 43% compared to gross margin of 53% for the comparable three months last year. The lower gross margin is a consequence of higher deal incentives in a competitive environment, given ongoing depressed inventory levels.
  • Net loss and EBITDA for the three months ended June 30, 2022, were higher compared to the three months ended last year due to a non-cash impairment charge on intangible assets and goodwill of $6,562,088, resulting from the comprehensive review by the new management team of the existing business units. More detailed information regarding the restructuring changes can be found in the Company’s Management’s Discussion and Analysis report for the three-month period ended June 30, 2022, filed on Sedar.
  • Adjusted EBITDA loss has improved from $2.8M in Q1/2022 to $1.7M in Q2/2022. On June 29, 2022, Powerband announced that significant progress has been achieved in rationalizing its cost structure, thereby improving the long-term sustainability of the business model.”

Taitaa break eveni olla vielä kaukana horisontissa. Mädäntyköön salkun pohjalla. :poop:

7 tykkäystä

PBX leikkaa lisää, fokustaa DF:ään ja muuttaa Texasiin

TORONTO, ON / ACCESSWIRE / February 9, 2023 / PowerBand Solutions (TSXV:PBX)(OTCQB:PWWBF)(Frankfurt:1ZVA) (“PowerBand” "PBX"or the “Company”), a comprehensive e-commerce solution transforming the online experience to lease and finance vehicles, announces it has implemented additional cost restructuring measures to better align its operations to support changes in the automotive lease management industry.

As previously announced (see September 29, 2022, press release “Update to Strategic Plan”), the Company is allocating all growth capital and resources to its used and new vehicle leasing platform, DrivrzFinancial, as management believes it represents the highest return to shareholders. While the Company continues to work on increasing profitable lease originations and to raise additional funding lines to generate lease originations in other automotive segments, such as commercial and fleet, it has further optimized its cost structure through the reduction of personnel across all of its business units. The Company will also be implementing additional cost-saving initiatives, including moving its head office operations from Burlington, Ontario to its DrivrzFinancial office in Addison, Texas. The annualized reduction in expenses from today’s announcement is expected to be approximately CAD $3 million. This is in addition to previously disclosed annualized expense reductions of approximately CAD $8 million.

Darrin Swenson, CEO and Director of PowerBand Solutions states, “These difficult decisions regarding reductions in personnel have been necessary in order to allow PowerBand’s management team, Board and strategic shareholders to focus all their efforts on the significant opportunity of our used and new vehicle leasing platform, DrivrzFinancial.”

5 tykkäystä