Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Sulkeeko Duell tänään sentti-kategoriaan?

image

17 tykkäystä

Mihin perustuu tieto siitä, että eQ ostaa harva se päivä asuntokohteen?

2 tykkäystä

Itse en tunnusluvuista niin tarkaan tiedä, varsinkaan kun en ole tutkinutkaan. Yllättävän rajuna jatkuu Duellin myynti vaikka bisnes on olemassa eikä se perustu mihinkään tulevaisuuden “lääkelupiin” tms. Ostovoima on alhaalla, mutta kai sen joskus on tervehdyttävä jos ylipäätään kukaan aikoo sijoittaa tai olla töissä kuluttajatuotealalla? Milloin Duellia ostetaan jos ei eurosta? :grin:
Fair value, tasearvo ja mitä näitä oli…

4 tykkäystä

Pääosin omaan fiilikseen mikä on jäänyt Rakennuslehden ym. median uutisoinnista :smiley:

Tuolta

https://www.eq.fi/fi/funds/news/2022-12-08

näkyy aiempi toiminta ja sitten tämän vuoden puolella ainakin tuollaista shoppailua:

https://www.srv.fi/tiedotteet/srv-myy-asuntoportfolion-eqlle-kauppaan-kuuluu-kaksi-asuinkerrostaloa-tampereelta-ja-espoosta/

En osaa sanoa eroaako määrällisesti mitenkään edellisvuosista vai erottuuko nämä nyt vaan uutisvirrasta aiempaa herkemmin, kun alalla on nihkeämpi meno. Mutta ei kovin paljon muuta ostelua ole silmiin osunut, kun näitä EQ:n uutisia.

edit. Iso osa mieleen jääneistä kohteista olikin viime vuodelta, joten en niitä laittanut. Mutta mielestäni markkinatilanteeseen nähden varsin aktiivinen toimija.

5 tykkäystä

Moni kehotti ostamaa 6eurossa, ja 2 eurossa, ja 1.5eurossakin koska “bisnes” olemassa, nyt “Milloin Duellia ostetaan jos ei eurosta?”

Rahat loppumassa ja annin kautta mennään, ja silloin lähes aina käy osake alta 0.1euron.
Kaiken kaikkiaan tämä firma käy mainioksi esimerkiksi miten epäpätevä johto voi tuhota sinänsä menestyspotentiaalisen liiketoiminnan hetkessä.

8 tykkäystä

Kiitos kysymästä. Piti ihan Duell-sijoittajien iloksi vilkaista fundat, vaikkei firma ole Juurikkia koskaan kiinnostanut.

Tunnusluvuista eniten silmään pistää nettovelkaisuusaste 211,9 %. Kohonneiden korkojen aikana se lienee ihan huomioon otettava kiviriippa.

Osakekohtainen tulos EPS näyttää KL:n mukaan, että voittoa tehdään kesällä ja tappiota talvella. EPS 3-8/21: 0,10 €, 9/21 - 2/22: -0,02 €, 3-8/22: 0,10 € ja 9/22 - 2/23: -0,10 €. Näiden neljän H:n nettotulos on ollut 2,44 M€, -0,512 M€, 2,44 M€ ja -1,8 M€.

P/E-lukuna tämä tekee 32,0 eli noin tuplat Helsingin pörssin keskiarvoon verrattuna.

Liikevaihdon kasvu on ollut hyvää ihan viimeistä raporttia lukuun ottamatta. P/B-luku eli osakkeen arvo per osakkeen kirjanpidollinen arvo on ihan siedettävä 0,88, mutta Juurikilla ei nyt ole aikaa penkoa tarkemmin, mitä tase on syönyt. Erityisesti liikearvon määrä olisi hyvä selvittää.

Sijoituksia miettiessä olisi varmaan suht varhaisessa vaiheessa kysyttävä, että tekeekö firma voittoa. Duellin oman pääoman tuotto ROE on vaatimaton 2,8 %. Sijoitetun pääoman tuotto ROI on 0,3 %, joka lienee enemmän, kuin veloista maksettava korko.

Yhteenvetona voitaneen päätellä, että Duelliin sijoittavat vaikuttavat pitävän firmaa käänneyhtiönä ja viime vuosien vaisuus johtuu nopeasta laajentumisesta yrityskaupoin. Ei sovi Juurikin reppuun, koska Juurikin käänneyhtiökiintiö on jo täynnä Nokiaa ja vaikkei olisikaan, käänteen todennäköisyys saisi olla suurempi. Duell - moottoriurheilua osakemarkkinoille

Tämä ei ole sijoitusohje eikä sijoitusvaroitus.

41 tykkäystä

image
Sauna GIFs | Tenor
Tänään on myös kivassa nousussa Valoe, Robit, Kempower ja OmaSP. :rocket:

13 tykkäystä

Poks!

54 tykkäystä

Ten Score GIF - Ten Score Perfect GIFs|262.5x147.95454545454544

65 tykkäystä

Myös yleisindeksin 10k poksahti, jeij! Hyvät viikonloput kaikille :smiling_face_with_three_hearts:

26 tykkäystä

Easy come, easy go. Nyt kympin saavutettua voidaan taas mennä seuraavaksi kahdeksi viikoksi pyörimään sitä 9,3€-9,7€ väliä.

26 tykkäystä


Joko hän pohjalta ponnistaa

11 tykkäystä

Mitäs siellä yhtiökokouksessa on oikein höpisty kun nyt mennään 12,8% ja kyllä etumerkki on plussa. Huutokaupassa jälleen.

5 tykkäystä

Omasp kerkeää kyllä laskemaan. Hyvät uutiset plussaa 3.5% ja ne tuttuun tyyliin pyyhitään seuraavalla viikolla

4 tykkäystä

Suomalaiset cyberturvakiskat ovat about ATL tai vähintään 52W-pohjissa kun jenkkilässä nakuttavat ATH:ta (mm. Fortinet ja Palo Alto). Winners take it all…losers standing small. Liekö sitten niin, että Stadin pörssi tullaan sulauttamaan isompaan kokonaisuuteen kun isommat korjaa potin ja täällä jää luu käteen kun yritysten resurssit ja rahoitus loppuu? Harmin paikka! :face_with_peeking_eye:

9 tykkäystä

Ha! Ei kerkee enää Plugi kesäkuussa miinukselle. +20.4% nousua kesäkuussa. Sitä ennen tulikin vuosi turpaan.

Let’s fucking goo, sillein lievästi.

29 tykkäystä

Ja seuraava IPO/spac hypefirma kuoli… Kestävän kehityksen vegaaninen jäädytetty pakastemateriaali ei jotenkin ollut kai enää sitä kuuminta hottia, kun kassa paloi alta. :grin:

Tattooed Chef files Chapter 11

image

17 tykkäystä

Aikas mielenkiintoisia prosentteja, mitään näistä en valitettavasti omista. :slight_smile:

14 tykkäystä

Vaihtasin tuohon Netflixin tilalle Broadcomin. Sopii paremmin joukkoon, myös tuottojenkin(+57%) osalta. :wink:

1 tykkäys

Indeksien viiden tuottoja:

8 tykkäystä