Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Historiassa nämä hardiksen kautta softa intensiivisen alan menestyjäksi transformaatiot on menneet hyvin huonosti. Nokia, Digital, Sun Microsystems, Cisco jne.

Maybe this time it is different?

11 tykkäystä

Joo helpompaahan se on oikeastaan siirtyä softasta hardikseen, esim. Revenio :smiley:
Nyt meinaa mennä muuten keskustelu pahasti pois ketjun aiheesta, joten jatketaan tästä jossain muualla ja tehdään tilaa huomisen kurssilaskuvalittelijoille :wink:

12 tykkäystä

Sitä vaan rikastutaan ja rikastutaan. :sunglasses:
image
Rich Man GIFs | Tenor

31 tykkäystä

Aijuu, sit olihan mulla tuota KH Grouppia ja Quuttia myös.

image
Just Awful GIFs | Tenor

16 tykkäystä

Se siitä kymmenen pinnan noususta.

12 tykkäystä

Kyllä indeksisijoittaminen kannattaa… Paitsi tietenkin jos sijoittaa pölhexiin eli pörssimaailman märkään lapaseen.

Aika hyvän näköinen tuottokäyrä tuossa viimeisen 5v aikana, kun vertailee vaikka jenkkilään tai vaikka ihan länsinaapuriin.

Viime vuoden pohjista on kirkkaasti jyrätty jo läpi ja seuraavaksi edessä syksyn 2020 pohjat, minne on n. 1% matkaa, eli olisiko tällä/ensi viikolla tuokin rikki. Karhumarkkina ei näytä täällä loppuvan koskaan ja kohta ollaan menty alas 2v putkeen, eli viimeisen 40v aikana ainoastaan -90 lamassa ja it-kuplassa ollaan laskettu pidempään. No ennätyksethän on tehty rikottavaksi eli yes we can!

98 tykkäystä

Löytyykö näkemystä mikä ajaa Evon laskutrendiä? Normaalia heiluntaa?

4 tykkäystä

Menikö Lars taas möläyttämään jotain uutta webcastissä ? Kannattavuudessahan olisi paljon parannettavaa, mutta siihen ollaan puuttumassa ja muutoinhan rapsa oli odotuksien mukainen ja luvut ok.

5 tykkäystä


Ostajat taas loppuneet ja hinta valuu. Osari ensi viikolla.

9 tykkäystä

Himputti kun olisi taas ollut sijoittaminen helppoa. Tuli vain valittua vääriä hevosia taas. Suunnitelmani sijoitella pikkuhiljaa rakennuspuolelle olisi toiminut huomattavasti paremmin kunhan vain poiminnaksi olisi valikoitunut laatuyhtiö LEHTO. YTD mukavasti +10 %. Tämän sijaan korini on täyttynyt kaiken maailman roskalla, on Sitowise, Admicom jne.

20 tykkäystä

Tuli luovuttua maailman halvimmista Nokian osakkeista kun hermo ei enää kestä tätä jännitysnäytelmää minä vuonna osake alkaa tuottamaan voittoa. Tilalle ostin riskikertomilla aivan eri luokkaa olevia Ruotsalaisia firmoja joista toinen liittyy videopelaamiseen ja toinen valmistaa kaapeleita joka mahdollistaa singnaalien avulla tapahtuvaa viestintää. Embracher tarttui hintaan 25, jotakin sek ja Hexatronic 62,70 sek.

11 tykkäystä

Samoja lappuja on tarttunut itsellekin tänään, mutta sinä näytät saaneen vielä halvemmalla.

Nokiat ymmärsin myydä jo aiemmin… :grin:

Jottei olisi off topic, niin lähtihän se emppu viimein nousuun.

Edit. Hienosti tässä kyllä käytiin ostopaikka tarjoamassa. Hyvän osarin jälkeen +10% → -4% → +9%

16 tykkäystä

No niin, nyt vois vähän rauhoittuu, kyl sitä rahaa alkaa jo olemaan iha hyvin. :slight_smile:
image
Optomed kans rulaa.
image

9 tykkäystä

Vanheni niin kuin maito

4 tykkäystä

Lempilapseni kävi hurvittelemassa maailmalla ja viikon jälkeen ymmärsi palata takaisin neljänkympinkerhoon. Onneksi kerkesin rankaista tuota syntistä tekoa ja ostin muutaman lipun. Oppiipahan olemaan, mokoma säikyttelijä!

4 tykkäystä

Ei tässä taida enää jaksaa katsella Oriolan laskua. Vuoden aikana -50% ja viimeisen kolmen kuukauden aikana -30% :cold_face:

Omistus on tappiolla -40% ja tulee mietittyä kuinkahan alas se oikein vajoaa. Ei näy valoa tunnelin päässä. Ehkä se on sama myydä pois ja saada edes osa pääomasta takaisin. Ei kauheasti ole enää uskoa kyseiseen firmaan.

5 tykkäystä

Mihinkäs suuntaan ko puljun liiketoiminta kehittyy?

2 tykkäystä

Isharesin global clean energy etf se vain sukeltaa kuukaudesta toiseen. Kohta on kurssi puolittunut tammikuun 2021 huipuista. Yksittäisten yritysten lappujen kohdalla tää on aika tuttua, mutta ensimmäinen omalle kohdalle osunut etf, joka kyykkää näin komeasti.

11 tykkäystä

Marimekko sekos… koska ollaan Helsingin bördes, ni huomenna ehkä laskee -30%.

image
Yin-yang GIFs - Get the best GIF on GIPHY

28 tykkäystä

Ja minä kun luulin olevani oiva osakepoimija. Edes semisti. No en edes semisti. Hajautin Sievi/KH ostot 05/2022 - 08/2023 ja eipä ole hyvä heilunut. Tällaista suoritusta 20 vuoden sijoituskokemuksella tällä kertaa :grinning:

15 tykkäystä