Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Kun sä omistat Wärreä, ja viis veisaat muista!

11 tykkäystä

Portaita alas, hissillä ylös?

33 tykkäystä

Pitäiskö tuota taas vähän sipaista. Salkku olisi viimein toipunut edellisestä kerrasta ja nyt olisi ”halpaa” lappua kun käänne on taas ihan kulman takana. :thinking:

8 tykkäystä

Tässä seurannut kun Teleste kärsii myös heikosta kysynnästä ja uuden teknologiansa hitaasta matkaanpääsystä. Kurssihan on ATL-asennossa…
Mutta on niin kovaa omistajakaartia ettei taida huimata.
On Herlinit, Mandatum ja “isännätön” eläkerahakasa monella nimellä…
Kyllä moni pienyhtiö saa kadehtia omistajaluetteloa, en tiedä mistä tämä oikein kumpuaa…
Toki Teleste on vanha ja kunniakas teknologiayhtiö, mutta pieni nykymenoon…

4 tykkäystä

Wärre on ollut salkussa jo pitkään. Kävi toki myös alamaissa mutta nyt on nousussa mukavasti.

5 tykkäystä

Hei Mattig,

Yhtiöketjuihin kirjoitetaan asiaa yhtiöistä ja niiden arvostuksesta, näkymistä jne. mistä on iloa ja oppia muillekin sijoittajille. Tai voi kysyä muilta apua ymmärtämään yhtiötä paremmin. :slight_smile:

19 tykkäystä

Sieltä se vaan tämäkin sai polttoainetta tankkiin. Vaihto tosin olematonta.

Entäs tämä alla oleva helmi? +40% montusta betsaajille ja holdaajilta kuivuu tuskanhiki?

19 tykkäystä

Lajin helppous viehättää.

E:
Enää ei tarvitse kuin onnistua myymään huipulla…

Ee:
Jottei kenellekään jää kuva, että osaisin myydä huipulla, niin lisätään tähän yksi saksalaisen laatuauton verran maksanut veivi… tai ei se mitään maksanut, jäi vain kauppaan :smiling_face_with_tear::melting_face:

60 tykkäystä

Järkyttävää tyrimistä :grimacing:

Ja ohessa oma taidonnäyte:

Jos nyt ei ihan mercedeksen, niin ooppelin verran jäi saamatta tuolla myynnillä :billed_cap:

54 tykkäystä

Tämä pompowerin nousu ei taida perustua taaskaan mihinkään uutiseen tai faktaan, vaan on sijoittajien mielialojen aikaan saama?

Päiväheilunta 10% luokaa punaista tai vihreää. Veivaajat veivaa ja napsii pikavoittoja ja -tappioita. Porukat miettii, että mitä tästä kannataisi maksaa ja saako Lahti ison siivun megatrendistä vai ei.

Eipä mulla muuta. Ihmettelen ja kyselen vaan, kuten ketjun otsikossa seisoo :face_with_raised_eyebrow: Maltillisempikin meno riittäisi, sillä alapäinkin voidaan tulla kovaa, kuten nähtiin. Näköjään.

12 tykkäystä

Paniikki se pörssilaivoja keinuttaa enemmän kuin mikään muu. Itselläni olisi toiveissa todella raivokkaat paniikit tuonne viiden euron kieppeille että voisi tankata kunnolla :money_mouth_face:

2 tykkäystä

Ei Kemppi ole kovin hyvä treidauslappu ollut sillä sehän on käytännössä noussut kokoajan pl. isompi lasku joilloin sulateltiin 50% pois.
Sykliset vaikutti olevan jossain kohtaa hyviä treidaaamiseen kun seurailin päivämuutoksia. Esim Cargotec veteli useinkin monien prosenttien (5-9) laskuja punaisena päivänä joka ostettiin heti kiinni päivässä kahdessa.

Alkaa näyttämään äkkiä vähän huonolta touhu, kun mag7 tykittää mutta pienemmillä alkaa puhti loppua kesken. :us: kymppivuotinen kävi jo +1,5%

Edit
Saksan kymppi tänään +3% ja rapiat, siksi dax yskii

Ja editin edittiä; niin laitetaans vähän isommaksi tuo russelin chartti

13 tykkäystä

Onkohan itseltä mennyt jokin uutinen ohi vai nouseeko tämäkin ihan vain nousemisen ilosta :thinking:

En toki valita, tämä on omassa salkussa lasketellutkin ihan kiitettävästi.

4 tykkäystä


Aika vaatimattomalla vaihdolla noustiin päivän lopuksi. Ei välttämättä meinaa mitään.

3 tykkäystä

MSP teki hyvät recoveryt.

20 tykkäystä

image

Tonttiin tultiin takaisin. Alkaa olemaan ostohinnoissa, en saanut enää pidettyä näppejä kurissa niin tämä taas isoimpana salkussa. Nyt keskihinnalla n. 6,50. Sillä mennään kohti osaria ja seuraavia ostoja jos vielä laskee. Onhan tässä paljon toivomisen varaa ja hermoja koettelee niin kurssi kuin johtokin.

Välillä on usko horjunut tämän kanssa isostikin, mutta kun aletaan olemaan jo tosi koukuttavalla tasolla ja tämä on niin monessa mukana että näistä vihreän vedyn yhtiöistä uskon tämän menestymiseen tulevaisuudessa eniten -kaikkine puutteineenkin… :zipper_mouth_face:

13 tykkäystä

Juuri näin. Yhtiön “oikean” valuaation määrittäminen on enemmän taidetta kuin tiedettä, joten hinta on äärimmäisen volatiili. Kannattaa tottua jos aikoo tällaisia osakkeita holdata. Siksi on tärkeää ymmärtää mitä omistaa ja miksi omistaa - kun pitäytyy näissä fundamentaalisissa asioissa ja seuraa vain näiden kannalta relevantteja asioita, niin pystyy ohittamaan kaiken kohinan.

Jos esim. oma sijoitusteesi on narratiivi, jossa firma on top.3 DC-laturin toimittaja 2030 vuonna markkinalla, jonka TAM on 15 mrd USD, niin ei paljon kiinnosta lyhyen aikavälin kohina. Tämän narratiivin kannalta taas äärimmäisen olennaista on kaikki merkit jotka kertovat yhtiön kilpailueduista suhteessa verrokkeihin, kasvustrategian ja uusien asiakkaiden voittaminen jne.

40 tykkäystä


Oh no, Tesla bulls :cold_face:

38 tykkäystä

Huomisesta on paljon kiinni, mutta hourly chart enteilee pahasti roll overia… seuraan sivusta kunnes saadaan indikaatio suunnasta.

2 tykkäystä