Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Itse en ole seurannut CFD ja mietin, että onko käytännössä sama seurata US CFD kuin US futuureja… CFD tosiaan on ilman sitä 10 min viivettä… Ei sillä, että onko se sijoittaminen siitä 10 min kiinni, mutta välillä on kiva seurata täysin reaaliaikaista jos aikoo tehdä nopeita peliliikkeitä. Ja siis ongelma on, että CFD ei saa jostakin syystä streaming-kaavioon auki investingissä tai tradingviewsissä…

Siis? Itse seuraan DE30EUR, SPX500USD, NAS100USD ja joskus kurkkaan US2000USD (Russel 2000) Tradingviewissä ja ihan liveä on. Ja ymmärtääkseni ovat OANDAn CFD:tä. Ainoa mitä näistä ei oikeasti voi katsoa on volyymi koska tietenkään ei ole oikean markkinan volyymi.

1 tykkäys

Tuo SPX500USD on nimenomaan CFD

modet voi siirtää nämä muutamat viestit sinne toiseen ketjuun (jonka nimeä en nyt muista) jossa oli tähän sopivampi aihe.

Ehkä sinne taas ens viikolla ilmestyy myyntiäkin, kun ollaan nyt tukevasti tuon 20 euron komiammalla puolella. Yhtiö on toisaalta tuntunut tänä vuonna tylsemmältä kuin aiemmin, mikä voi johtaa entistä loivaliikkeisempään kaupankäyntiin, kun siitä tai sen tuotteista ei puhu enää ei omat eikä vieraat. Itte siis epäilen, että kuluttajasijoittajien kaupankäyntimäärät korreloi somenäkyvyyden kanssa, hyvässä ja pahassa.

2 tykkäystä

Häh, mikäs nyt on maailmassa mennyt mullin mallin? :smiley: Vihreätä kautta linjan

19 tykkäystä

Onhan tämä tervetullut näky jenkkilän kasvulappujen osalta :partying_face:

image

Vähän viiveellä, mutta siis Russell 2000 Mini futut, CFD
Maksullinen kurssidata TradingView’n kautta

2110$ taso näytti pitävän ainakin vielä, kuten tuossa pinnassa ollut useamman kerran.
Kun tuo rikotaan 2100$ alle, niin sitten voi alkaa ahdistamaan small cap ja growth sijoittajilla.

200MA ja aiemmat trendiviivat ainakin rikottu jo alaspäin päivätasoilla

8 tykkäystä

Aika öh dynaaminen firma tuo Peptonic Medical:

12 tykkäystä

Mitä minä en ymmärrä? Sievi painaa -7 % luisussa (2,27e) kun Boreon päiväkehitys 0,00 %. Näidenhän pitäisi olla juuri toisinpäin, kun Sievi oli jo valmiiksi huomattavasti halvempi ennen päivän liikkeitäkin.

EDIT: Näemmä ulkit lyö Sieviä laitaan ja kotimaa ostaa.

12 tykkäystä

Luultavasti uskotaan, että Boreon hinnassa on ilmaa ja ilmat puhisee ulos ennen kaupan toteutumista. Itse irrottauduin Sievistä juuri tämän takia.

1 tykkäys

Sievin ketjussa oli hyvää laskelmaa, että vaikka Boreo laskisi tuonne 70e tienoille, niin Sievi olisi edelleen näillä hinnoilla hyvä ostos.

12 tykkäystä

Odotetaanko BBS:n osarista isoakin positiivista ylläriä. Joko olisi hyväksynnät ja muut kunnossa +7% taulussa. Tosin hyviv hyvin pienellä vaihdolla

3 tykkäystä

Ehkä tässä lasketaan että Sievin ei kannata Boreon kanssa lähteä yhteen ollenkaan? Jospa löytyykin sen verran porukkkaa jotka katsoo että hinta on liian alhainen, epävarma, riski että kannattaa yhteen lyöttäytyä?

2 tykkäystä

Usko koetuksella XERIS Pharmaceuticalin kanssa ollut jo pitkään. Viime viikolla harkitsin jo tappioiden kotiuttamista. Preessä kivasti + 30% toki tulee taas varmasti alas, mutta eloa kuitenkin.

Yksi skenaario: siellä on nyt “isot pojat” BoA, Morgan Stanley, CITI laidoilla. Noilla resursseilla on laskelmat kunnossa. (Näkihän sen jo kuinka osakkeet kelpasivat ennen osaria. Todennäköisesti Preaton suunnitelmat Sievin tulevaisuudeksi olivat tiedossa/ vahva arvio tehtynä.)

Kurssia voidaan näiden toimesta painaa ylös ja alas miten haluavat. Irroitella pikku hiljaa piensijoittajien “paperikädet” osakkeista ja matkalla tehdään pientä profittia. Jossain vaiheessa tämä peli lopuu, kahmitaan halvat osakkeet itselle ja päästetään hinta kohamaan lähemmäksi yhdistymisen jälkeen hyväksyttävää arvoa.

Fundamenttien puolesta yhdistyminen käy monella tapaa järkeen. Keskustelua puolesta ja vastaan voi olla mikä on oikea hinta tai Sievin osuus. Itse luotan tässä Indresin ammattilaisten tekemään arvioon osakkeen arvosta (lähempänä kolmea euroa kuin kahta) ja istun vielä 0,97€ keskihinnalla vähän pidempään kyydissä. Katsotaan miten käy. Lopputulemana:

  1. isommin euroja myynneistä TAI
  2. väärän tulkinnan ja johtopäätöksien myötä pidempää holdausta sekä useita rivejä oppeja sijoituspäiväkirjaan :blush: (Tekeekö kukaan sellaista enää? Kolme - neljä vuotta sitten tämä oli ihan ensimmäisiä juttuja mitä piti tuoreena sijoittajan tehdä. Vähemmän puhetta ollut 2020 jälkeen.) → tulevaisuudessa vähän parempia päätöksiä.
8 tykkäystä

Tai sitten isot pojat ovat saaneet käännettyä Sievin keskustelun tältä palstalta omalle kielelleen ja kauhistuivat angstisia kommentteja fuusiosta :smiley: Itse ostelin tänään muutama tuhat lappua takaisin, jotka tuli myytyä 18.8 aamulla. Riski alaspäin näyttää pienemmältä kuin mahdollisuudet ylöspäin.

3 tykkäystä

VVOS lähti, harmi ku meni tuon myymään pois mut ei sitä liikaa makiaa kannata saada

Taas se kuutti vetelee ATHita. En sitten tiedä kiinnostaako enää ketään, normisettiä… :man_shrugging:

15 tykkäystä

Äkkiähän tuo saatiin punaiselle myytyä :smiley:

Eilen purkkala veti lisää nousua koko illan Euroopan sulkeuduttua.
Jenkkien futuuritkin reilusti plussalla tälle päivää. Silti oma salkku punaisena :heart_eyes: (harvia, QT, revenio)

Omituinen päivän avaus periferiassa taas kerran… :smiley:

2 tykkäystä

Pitää antaa kiireisten kotiuttaa voittojaan puolisen tuntia avauksesta, sitten palaamme taas normaaliin.

3 tykkäystä