Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Harvia omistaja tyytyväisenä ostaessaan @57,4 ja 53,40

33 tykkäystä

Sama täällä, positio on tuloihini ja varallisuuteeni nähden iso (kuusinumeroinen summa). En kuitenkaan nyt ole erityisemmin huolissani tai tekemässä mitään, kurssi reagoi voimakkaasti suuntaan ja toiseen mutta fundamentit ovat vahvat. Yhtiö on erittäin laadukas, kovassa iskussa ja kasvaa kannattavasti. (Selvästi parempi yhtiö kuin mitä oli ostohetkelläni, kehitys on ollut huimaa.)

Kurssit elävät lyhyellä aikavälillä omaa elämäänsä mutta pidemmän päälle seuraavat kyllä yhtiön todellista tuloksentekokykyä ja taloudellista vahvuutta. Niin kauan, kun fundamentit ovat vahvat en ole huolissani. Kurssit heiluvat aina ja lyhyen tähtäimen muutosten ennustaminen on turhaa puuhaa, senverta sattumanvaraista heilunta on. Jos yhtiön laatu alkaa selvästi rapautua niin se on sitten eri juttu, silloin pitää olla valmis toimimaan.

Toivottavasti Harvia pysyy jatkossakin vahvana ja laadukkaana yhtiönä niin minun ei tarvitse tehdä muuta kuin nauttia hyvistä (ja kasvavista) osingoista ja hiljalleen kertyvästä arvonnoususta.

13 tykkäystä

Näin unta että Oroco nousi avauksesta → 10 CAD ja mulla oli OSTllä 1,5 miljoonaa… Valitettavasti unessa sekä todennäköisyydet että matikka oli vähän pielessä kun noillakin hinnoilla pitäisi ottaa pari nollaa pois. Oli kurssin ihastelua siinä, asuntolaina maksettu pois ja silleen.

28 tykkäystä

Minusta tuo Harvian välittäjätilasto kertoo, että suunta on pahasti hukassa ja kovasti hermoillaan. Ulkit, MSE isoin myyjä, mutta kyllä tuo Nordnetin hämmennys isona myyjänä sekin soppaa keittää yhtä lailla. Kuitataan tappiot ja jatketaan matkaa, eli painetaan sitä paniikkinappulaa alamäessä ja kun omistus on nyt hajallaan kuin Jokisen eväät niin sekamelskanhan siitä saa aikaan.

Yleinen laskupäivä tai useampi tähän ja ollaan varmasti siellä alle viidenkympin ja kun panikointi saa vaan vettä myllyyn niin jatkoa seuraa. Toisaalta seuraavat positiiviset uutiset tulevat jossain vaiheessa, jolloin taas mennään toiseen päätyyn samaa kyytiä.

26 tykkäystä

Tunnelmasta olisi aistittavissa että osalla on hieman turhan suuri Harvia paino salkussa. Pituutta vaan sijoitushorisonttiin mikäli mahdollista. Se pienentää käsittääkseni tilastollisesti riskiä. Kyllä se Microsoftikin tuotti omistajalleen kun jaksoi 10 vai 15 vuotta odottaa vaikka olisi hypännyt kyytiin IT-kuplan hekuman huipulla. Tämä siis jos on monen kanssa samaa mieltä Harvian laadusta yrityksenä, mutta huolissaan tuliko ostettua liian korkeaan hintaan. :slight_smile:

20 tykkäystä

Sattuu sitä paremmillekkin…

https://finance.yahoo.com/m/7a34106e-3bbc-3ed2-a5bc-06e817fec548/tesla-stock-falls-more-than.html

Yli -10% taulussa Teslalla tälle päivää. Ja tuota holdaavilla lienee pieniä mahanpuruja liittyen fundapohjaan vs. osakkeen kurssi :smiley:

17 tykkäystä

Harviassahan on vielä Kajaanin “OSTA-65”-kortti käyttämättä, mutta sitä pitää varmaan odottaa ainakin pari viikkoa. (Luiro sai TJltä satikutia kun 2vko jälkeen päivitti efecten suositusta kurssilaskun takia, johon piinapenkkiin kajaani ei varmaan halua :rofl:)

9 tykkäystä

Tesla omaa huonon tuotto-odotuken tällä hetkellä. Yhtiötä puhutaan kasvurakettina, mutta kuinka moni uskoo, että Teslan arvostus voisi vielä nykytasosta kymmenkertaistua? Eli pulju olisi siinä tapauksessa 5 Microsoftin tai Applen arvoinen.

6 tykkäystä

Arvatkaa kuka eilen sulki teslashortin pienellä tappiolla. :roll_eyes:

13 tykkäystä

Eipä tuolla pitäisi merkitystä olla onko suosituksena osta vai lisää. Kyllä tässä tilanteessa pitäisi jokaisen Harviaa ja Inderestä seuraavan osata lukea rivien välistä, että nykykurssilla suositus on osta. Aika hyvinhän tuonne näyttää ainakin nonnerot ostolaidalle löytäneen.

Itseäni lähinnä kiinnostaa, että jokohan Harvia viimein löytäisi paikkansa mallisalkusta, kun vahvasta osarista huolimatta juna palasi uudestaan asemalle. Vaatisiko tämä liike ensin suosituksen päivittämistä vai voiko mallisalkku ostaa lisää-suosituksella?

25 tykkäystä

Vivutettu Tesla shortti +40%! Ai että! Myy Musk Myy!

18 tykkäystä

image

17 tykkäystä

Itseä kiinnostaa sisäpiirin myynnit ennen Q4-osaria. Taas olisi mahdollisuus myydä lappua, jos on “pikku rahan” tarvetta viimeisen 18kk nousuihin.

Ei näillä valuaatioilla. Oli sitten kyse PE 2020, PE 2021e tai TTM, niin ei tämä ole lähimainkaan mallisalkkukamaa. Kaikki huitelee 25-30x. 2022e:kin vielä PE 22

En ota kantaa arvostukseen suhteessa korkoympäristöön, mutta ei tämä kyllä varsinaisesti halpa ole suhteessa nykyarvostukseen.

Kurssikäyttäytyminen kyllä on veikeää. Itse punnitsen tässä markkinan käsitystä Harvian todellisesta kyvystä pärjätä inflaation kanssa + defensiivisyydestä + tulevaisuuden näkymistä.

Ps. Jokainen saa olla mitä mieltä haluaa :sunglasses:

5 tykkäystä

Hiljaisuuden sietäminen on yksi haastavimmista asioista sijoittamisessa. Jos kvartaalin aikana tulee pari hassua uutista ulos niin suurin osa ajasta on hiljaista. Itse tunnistan ainakin itseni kärsimättömyydestä.

Pitkän aikavälin sijoittamisessa kvartaaliseuranta on yleensä ihan riittävää, harvoin yhtiöissä tapahtuu olennaisesti isoa kuvaa muuttavia asioita kvartaalin aikana. Jos tapahtuu, näistä yleensä tulee tiedote kyllä.

Vakiintuneissa yhtiöissä ison kuvan muutokset tapahtuvat yleensä useamman kvartaalin aikajänteellä. Silloin riittäisi kolmen kuukauden välein peräkkäisten kvartaalien analysointi ja asioiden miettiminen. Ja kun aina välillä tulee joku yrityskauppa tms. uutinen niin päivittää oma käsityksensä yhtiöstä aina siinä kohtaa.

Kurssimuutosten ihmettely on sikäli ymmärrettävää, että sitä voi tehdä informaationälkäänsä vaikka päivittäin, itsekin vilkaisen kurssit melkein joka päivä. Aika vähän on ollut ikinä hyötyä tästä toiminnasta mutta se on koukuttavaa. :smiley:

12 tykkäystä

Nyt toki tässä kun tässä loppuvuosi otetaan puukkoja kiinni, niin ainahan kärsimättömille on tarjolla mukavat veromyynnit tuossa hetkosen kuluttua ja uudestaan kyytiin uunna vuonna toivoa täynnä :joy:

4 tykkäystä

Harvia on omanlaisensa käänneyhtiö, ottaa useamman kvartaalin todistaa käänne koronakasvuyhtiöstä oikeaksi kasvuyhtiöksi markkinalle :stuck_out_tongue:

22 tykkäystä

Melko poliittinen vastaus. Oletko kunnallispoliitikko? :wink:

Johdon kyky yritysostoissa ja kysyntään perustuva viestintä oli pää pointtini. Lisäksi vielä investoinnit ja kiinnostus yritysostoihin. Tältä pohjalta lähdin haarukoimaan tuota “osarivolatiliteettiä”, ja markkinan ilmoittamalla osakekurssidipillä “corona… it’s over”. Tähän käsittääkseni myös @Jarnis viittasi.


Olisko sittenkin toinen vihreä päivä putkeen? :sunglasses::rocket:

22 tykkäystä

Exxon Mobil paukuttaa vuoden huippuja, vuodessa 33usd-> 66+usd. Taitaa olla toki osinkokiimalla jotain tekemistä, kun huomenna irtoamispäivä :thinking:

3 tykkäystä

Ei sentään. Näen vaan sijoitusmaailman noin yleisesti kaipaavan “tylsyyttä”, kurssimuutoksille on valtava määrä erilaisia syitä ja muutos on lopulta rahalla painotettu mielipide. Ja toisinaan mielipiteet muuttuvat nopeasti sijoittajien pureskellessa informaatiota.

Mutta tämä toki on vain mielipiteeni, ei mikään kova fakta. :smiley: Tässä kohtaa sama informaatio aiheutti kovan muutoksen kahteen suuntaan. Sikäli voi miettiä, onko viestintä täysin onnistunutta.

Mutta tämä meni jo vähän aiheen sivuun, jatketaan itse aiheessa.

2 tykkäystä