Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Ai että on se mukava joskus olla oikeassa mutta olkoon niin että jos nyt tämän jinxaan niin mörökölli minut syököön. :champagne::star_struck::beers: #VIHREÄNTUNTUMASSA

25 tykkäystä

Holdaajat hodlaa ja panikoijat panikoi. Hyvä ystäväni Hyzon punnersi varianttidipistä takaisin pinnalle :grin:

36 tykkäystä

Miten on mahdollista ettei @Sijoittaja-alokas ole vielä tehnyt Hyzonista päivän meemiä? :face_with_monocle:

15 tykkäystä

Hah, indeksi biitattu tänään
image
image

Jotain plussallakin Pfizerin lisäksi. Alkaa ilmeisesti olla viimeiset ylimääräiset ilmat puhallettu jo pois :thinking:
Siltä tuo on jo aiemminkin tuntunut, kun pulkkailtu näiden kanssa :sweat_smile:

20 tykkäystä

Tässä laskupäivän ratoksi palasin muistoissani finanssikriisin aikaisiin tunnelmiin muistelemaan vanhoja, huonoja aikoja. :smiley:

Ohessa oman salkkuni graafi tuolta ajalta. Kuten näkyy niin aikamoista heiluntaa oli kriisin alkaessa syksyllä 2008. Pitkä ja piinaava sahaaminen jatkui pitkään mutta sitten vähän rauhottui ja tuli olo, että olikohan tämä tässä. Niin heti perään kevättalvella 2009 tuli toinen romahdus perään ja salkku oli sukeltanut yli 40% puolessa vuodessa. Nuo olivat kyllä pitkiä ja turhauttavia kuukausia markkinoilla.

image

81 tykkäystä

Jatkona edelliseen, pysyin kuitenkin markkinoilla ja jatkoin säästämistä ja sijoittamista. Tässä salkun kehitys noista vuoden 2009 pohjista tähän päivään. On ollut välillä pitkiäkin nollatuoton / lievästi negatiivisen tuoton jaksoja. Pitkässä juoksussa kuitenkin osakkeista on mahdollista saada ihan mainioitakin tuottoja mutta hermoja ja kärsivällisyyttä se vaatii :smiley:

image

117 tykkäystä

Kaikki eivät tunne kaikkia, mutta kuskina on Hyzonin Knight ja pysäkillä on Lundmark, Evon CEO, fundaboomeri ja Teslamies :sunglasses:, jotka eivät pääse kyytiin. Boomerit tietävät, mutta kaikki nuoremmat välttämättä ei: Jumalan käsi -maali – Wikipedia


En tiedä, mikä jumalan käsi pitää Hyzonin vain hyvin niukasti miinuksella. Meemi meinasi jäädä laittamatta, koska masennuin ylitettyäni seitsemän päivän ruokabudjettini parilla eurolla ja laskuksi muodostui 23,71 euroa. :slightly_frowning_face:

EDIT: Onneksi Verneri ei seuraa tätä ketjua tarkkaan, muuten mulla olisi ikibännit Foorumille. :grinning:

61 tykkäystä

Tässä on markkinoiden toinen läppä tänään, tuon lisäksi:

Eli tuomiopäivä tulee ja uusi variantti tuhoaa maan, mutta onneksi talossa saa pidettyä halvemmalla generaattorin kanssa pelit pyörimässä Dynan vetyvehkeellä :smiley:

11 tykkäystä

Niillä on pää avattu Afrikkaan. Rokotteita viedään Dynan härpäkkeillä varustetuilla rekoilla pitkin savanneja. Tässä täytyy olla syy. Maanantaina pää märkänä ostamaan Dynaa.

Edit: taalan räpeltämisestä huolimatta päivä meni kuin menikin + puolelle. Kiitos tällä kertaa Voxturin ja IPA:n

9 tykkäystä

Johan oli päivien päivä, kun salkussa oli tasan yksi vihreä lappu.

Luokung :rofl::rofl::rofl:

8 tykkäystä

Olipa sopiva ilta saunoa kaveriporukan kanssa. Ei mitään tietoa ollut et maailma ympärillä hajoaa. Oma salkku tosin Oro ja hyz joten viel vähällä selvittiin

15 tykkäystä

Omassa salkussani ainoa nousussa ollut lappu oli BICO Group AB. Syyskuusta lähtien laskua ja kun kaikki muu laskee, niin +3,x % nousussa.

4 tykkäystä

Perjantain osalta jäin vajaat kaksi prosenttia pakkaselle. Vaisala ainoa nousija. Kokonaisuutena oikeastaan lähellä normaaliheilunnan tasoa, kun salkussa on yhtä osaketta noin puolet (Harvia). Sen muutokset näkyvät aina heti. Voipi olla, että maanantaina alkaa isompi rytinä, mutta itse aion lähinnä katsoa, mitä tapahtuu. Sijoittamiseen varatut rahat ovat käytännössä 100 % kiinni, mutta käyttövarat ovat erikseen. Kun yritän sijoittaa järkevillä hinnoilla pääasiassa hyviin maltillisen riskin yhtiöihin enkä tavoittele kuuta tai käy kauppaa velaksi, nukun yöni paremmin.

7 tykkäystä

Samoilla linjoilla, paitsi eri bumtsibum vihreänä :smiley: Resursilla oli tuplaus päällä, koska osake-osinko irtosi myös samana päivänä.

13 tykkäystä

Foorumilla tunnutaan povaavan indekseille huomenna nousupäivää. Kontra-ajattelulla huomenna päivä sulkeutuu 3% laskuun. :sweat_smile:

Jännä nähdä miten käy.

13 tykkäystä

En itse usko nousuun huomenna, sillä vielä ei ole varmaa tietoa omikronin uhasta. About puolet viesteistä kertoo, että leviää nopeasti ja on vaarallinen, ja toinen puolisko, että leviää hyvin mutta on aika kevytoireinen. Savolainen variantti :smiley:

47 tykkäystä

Täällä isännät murehtii ja miettii että mihin suuntaan se pörssi huomenna lähtee :grin:. Aamu yöstä kun kahveja keittelin niin kahvinpuruista ennustin että tiistaina noustaan ja perjantaina taas kun jenkit avaa lähdetään taas pulkkamakeen :wink:. Näiden ennustusten miettimisen sijaan voisi ehkä käyttää senkin ajan hyödyllisesti ja tehdä rahaa kurssien seurannalla ja kauppa tekemällä… sillä välin kun selviää mihin suuntaan se pörssi oikeasti lähtee :grin:. Tuossa hyvä esimerkki miten sitä aikaa voi polttaa tehokkaasti :slightly_smiling_face:. Aamuyön pohjista on nyt noustu tällä hetkellä +23% :partying_face:

Lisäisin vielä että tulisi jotain asiaakin tähän viestiin :slightly_smiling_face:. Jos nyt oikein olen ymmärtänyt niin tämän afrikkalaisen nuhan todellisen vaarallisuuden selvittelyyn menee pariviikkoa…jonka aikana pörssi tulee elämään aika villisti :slightly_smiling_face:

20 tykkäystä

Sitähän ei Suomessa päätetä, mihin suuntaan Helsingin pörssi huomenna suuntaa. Globaalissa maailmassa isoimmat osto- ja myyntipaineet tulevat ihan muualta.

Aasian pörssien suunta antanee vahvan viittauksen Euroopan pörssien suunnasta huomisaamuna. Helsingin pörssi on vain yksi eurooppalaisista pörsseistä, ainakin Juurikin muistin mukaan.

21 tykkäystä

Pelkkä avaus ei jännitä yhtään. EVO heiluu joka tapauksessa päivän sisällä niin paljon, että päätöskurssi kiinnostaa paljon enemmän. Hyvältähän tuo vielä näyttää, mutta ei passaa innostua, ettei käy niin kuin perjantaina. :slight_smile:

6 tykkäystä

kuva

Tieto on kyllä hiukan hämmentävä alisuoriutuja hesan pörssissä :roll_eyes: Ihan sama meneekö indeksit ylös vai alas, niin tämä on nykyään lähes aina punaisella tai maksimissaan 0,1-0,2% plussalla. Kyseessä ei nyt kuitenkaan ole ihan surkeassa jamassa oleva tupakannatsa eikä kertoimia ei voi kovin kalliiksi sanoa.

42 tykkäystä