Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Viikko sitten ostaneet ovat vieläkin tappiolla posarista huolimatta eli Q4-suoritus ei ainakaan toistaiseksi mitään kummempaa nousukiitoa aiheuttanut. Voitaneen sanoa, että dippi on vieläkin meneillään. :slight_smile:

6 tykkäystä

KC eli kingsoftcloud putoaa nyt päivästä toiseen ilman uutisia, 70 eurosta alle 10 euroon,
Sorttaus tasot on 40-50 välillä Onko tietoa miksi ??

3 tykkäystä

Joo 14 taalaa vasten on ollut yhtälailla tiukkaa taistoa Golarilla! Ja alas on lähdetty aina, mutta nyt on fundassa kyllä ollut sen verran actionia, että saas nähdä josko alkaisi taso pitämään ainakin shipping spin-offiin asti

3 tykkäystä

Tuossa mielenkiinnosta tuli katsastettua joitain suosittuja 2020/2021 deSpaceja läpi ja huhhuh mitä menoa on ollut.

Ja lista jatkuu ja jatkuu. Ei oikeasti ole montaakaan deSpacia, jotka treidaisi tällä hetkellä yli NAVin. Spac-kupla on kyllä puhjennut melko eeppisesti.

Noita kun katselee, niin ei toi oma punainen Paysafe possa tunnu ihan niin pahalta :smiley:

47 tykkäystä

Itsekin noita hieman katsonut. Onneksi pienellä turskalla lähti niistä pois mitä oli. Se on mielenkiintoista nähdä, että nouseeko joku noista? Ihan en ymmärrä että onko tässä joku kusetus vai onko nämä oikeasti niin paskoja firmoja kaikki? Rahaa tuosta nyt luulisi kuitenkin firmalle jäävän, mutta eihän näistä toki yksikään taida mitään voittoa tehdä :smiley:

Mielenkiintoista joka tapauksessa. Kai tässä jonkinlaista historiaa saanut olla todistamassa.

Mikä Nesteen kurssia painaa näin voimakkaasti alaspäin?? Itse en selvää syytä ole löytänyt muuta kuin joku aika sitten joku analyytikko laski tavoitehintaa…

3 tykkäystä

Katso jotain ajatuksia muutama viesti ylempää ja vrt muut energia yhtöt ja niiden kussikehitys…

5 tykkäystä

Ei tätä dow menoa nyt kovin vahvaksi voi viimeaikoina sanoa, kun katsotaan päivätason käppyröitä.

2 tykkäystä

Reaktio Teslan odotuksiin nähden ihan kovaan tulokseen on nyt sitten -8%. YTD on -28%. Kurssi on pikkuisen alle tasan vuoden takaisen. Näin siitä huolimatta että takana on erittäin hyvä vuosi, jonka aikana yhtiö yllätti markkinoita useasti positiivisesti. Vuoden takainen lähtökohta-arvostus oli vaan niin älytön että kovakaan suorittaminen ei pelastanut positiivisen puolelle. Reaalisesti vuosi sitten sijoittaneet ovat luonnollisesti tappiolla kiitos inflaation, joka syö houkuttelevuutta Teslan 2030-luvulla mahdollisesti siintävistä tuloksista.

Jukka Lepikkö arveli että tulos tulee siivittämään kurssin koilliseen. Eräs Seppo Saarion kirjan huomioista on, että negatiivinen markkinareaktio odotettuun tai jopa odotettua parempaan tulokseen saattaa antaa sijoittajalle tärkeän viestin. Vuoden vaakalennon jälkeen kärsimättömimmät spekuloijat alkavat jättää Teslan rauhaan, ja hieman pitkäjänteisemmät sijoittajat alkavat katsoa, että mitä meidän itse asiassa pitäisi vaatia 900 miljardin firmalta ollaksemme tyytyväisiä. Kova ei enää riitä. Tarvittaisiin jotain maagista. Onneksi FSD L4 on eilisen perusteella viimein tulossa tänä vuonna. Edeltävinä seitsemänä vuonna piti tulla L5.

91 tykkäystä

Perinteisiä ja pirullisia lukuja vetyrekalle, mutta toki voisi olla kurssin kohdalla… oma keskihinta juuri sen alla 6,51

14 tykkäystä

Olet siis sijoittanut Teslaan vai miten viestisi pitäisi tulkita?

7 tykkäystä

Näyttäisi olevan pohdintaa Teslan kurssilaskun taustoista. En ymmärrä miten siihen liittyy mitenkään se, omistaako kirjoittaja osaketta?

3 tykkäystä

En ole sijoittanut Teslaan (en myöskään shorttina, kuten en ylipäätään koskaan). En oikein osaa vastata kysymykseesi. Mikä viestissäni jäi tulkinnanvaraiseksi? Esitin mielipiteitäni ilmapiiristä Teslan osakkeen ympärillä.

Edit: Okei nyt ymmärrän, noin voi tosiaan tulkita, ”heidän” olisi ollut selkeämpi.

7 tykkäystä

hieman pitkäjänteisemmät sijoittajat alkavat katsoa, että mitä meidän itse asiassa pitäisi vaatia 900 miljardin firmalta ollaksemme tyytyväisiä

  • katsoin sinun lukeutuvan tähän joukkoon
9 tykkäystä

Robinhood huono osari ja vielä huonompi Q1 ennuste:

6 tykkäystä

Niin se vain Tesla laski yli 11% ja Rivian tuli imussa -14%. On tämä aikamoista myllerrystä.

5 tykkäystä

Heh, olin juuri tulossa postaamaan tätä samaa :smiley: Tässähän on oikein runollista oikeutta, kun viime vuosien hypenousujen pahin mahdollistaja ottaa kuokkaansa kovemmin, kuin spacit sun muut :smiley:

Eivät ole wall streetin ylihintaiset IPOtkan sen paremmin turvassa, mitä streetin vihaamat spacitkaan. Miten mahtaa Rivianin käydä osarissa?

kuva

6 tykkäystä

Enemmän ihmettelen miten ihmeessä Rivian voi vieläkin olla 50 miljardin dollarin arvoinen firma. Osaavatkohan edes kasata autoja (tai ainakaan niitä ei vielä ihmeemmin ole tehty)

Tekee hyvää markkinoille saada Robin Hoodit, Rivianit ym hypespacit kenttään

edit: vodel ehti näköjään lukea ajatukseni

16 tykkäystä


21 tykkäystä


Supply chain ongelmat ratkaisee huomenna, miten ne otetaan vastaan

6 tykkäystä