Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Laskupäivän salkkutähdet… Exxon uusi oma ath (+125%), Altria myös (+38%)… Omega, no plussalla koko possa (0,8%)… Nämä jiildaa ostohintaan jo sen 9% vuoteen osinkoa…

3 tykkäystä

Kai tämän kehuskeluna voi tulkita, mutta kun on tuijottanut punaista indeksiä koko alkuvuoden niin tuntuu onnistumiselta, että on salkku euroakaan plussalla. :blush:

Pääpaino arvo-osakkeissa pohjois-amerikassa.

26 tykkäystä

Kyllä mielestäni normaali sotatilanne, joka nyt sattuu vaan olemaan lähellä. Pakotteet pitää ottaa huomioon, mutta vaikutusta jo liioiltellaan.

Korona-kriisi lähinnä boostaa taloutta, patoutunutta kysyntää on ja noususuhdanne tuntuu jatkuvan. En edelleenkään näe merkkejä kysynnän laskusta teollisuudessa, vaikka sitä päivittäin seuraan.

Oon Nordean Antti Saaren kanssa aika samoilla linjoilla. 5-10% tuotto tältä vuodelta taisi mennä sotaan, mutta vahva luotto on nollavuoteen, eli indeksit kipuavat takaisin, kun tämä paniikki laantuu.

11 tykkäystä

Nesteellä mennyt jo pidempään laskusuuntaan mutta en usko Venäjän olevan kovin suuri ongelma Nesteen tulevaisuuteen :thinking:Itse odottelen sormi ostonapilla lisäystä varten, jotta saan myös (melko korkeaa) keskihintaa alemmas :+1:

6 tykkäystä

OP näyttää omaksi Nesteen hankintahinnaksi n. 4 €, ja hyvin luottavainen olen yhtiöön. Fortumin kanssa Uniper tuottaa harmaita hiuksia ja Venäjäntoiminnot olen henkisesti alaskirjannut. Spruttikaan ei tänään ottanut takapakkia, eli voinee sanoa, että NYT MENEE HYVIN!

OST:n kehitys jopa +6 % viimeisen vuoden ajalta. :rocket: :rocket:

15 tykkäystä

Metso tippunut viikon aikana ihan melkein 30%. Olisi kiva kuulla foorumilaisten jorinaa liittyen tilanteeseen, jotta vähän tajuaisi tilannetta. Onko tuo perusteltu kurssin lasku teidän mielestä?

2 tykkäystä

Heillä Venäjä on iso markkina/asiakas, varmaan sitä siinä on hinnoiteltu. Yksi projektikin taisi juuri jäädä sinne toimittamatta.

2 tykkäystä

Tervetuloa Foorumille keskustelemaan @Osakeanalaatikko ! :slight_smile:

Siirsin viestisi tänne kurssien “kurssien ihmettely” -ketjuun, koska tässä ketjussa voi keskustella kurssimuutoksista. Yhtiökohtaisissa ketjuissa pyritään jättämään kurssi-ihmettelyt vähemmälle, jotta keskustelu pysyisi enemmän yhtiön fundamenteissä etc ja jotta yhtiöketjut pysyisivät “siistimpinä”.

2 tykkäystä

@Erkki_Vesola kommentoi vähän aikaa sitten Venäjän tilannetta MO:lle. Ekin mukaan Venäjä ei ole kovin merkittävä markkina MO:lle. Liki 30 % kurssilasku kuukaudessa tuntuu siihenkin nähden hurjalta. Äsken konsensuksen tavoitehinta oli muistaakseni yli 11 €, vaikka geopoliittisen tilanteen takia tavoitehinta varmaan hieman laskeekin, kyllä tuo markkinahinnan hurja laskeminen tuntuu ylilyönniltä

1 tykkäys

Tällä hetkellä kaikki hesan laput ovat ottaneet hurjasti pataan koska Suomi sai “riskilisää” tämän sopan vuoksi. Jos on ihan vama siitä että Putin ei rajan yli ole tulemassa, nyt on halpaa. Valitettavasti vain ei voi tietää onko ensi viikolla vielä halvempaa niin kauan kuin tämä setti on päällä. Siinä mielessä tosin tuo ale on jopa vähän epälooginen että Venäjällä ei yksinkertaisesti ole kalustoa tulla lyhyellä aikavälillä rajasta yli, eli nyt diskontataan riskiä joka oikeasti voisi toteutua vasta vuosien aikajänteellä ja vaatisi että Putin myös pysyy vallassa tai tilalle tulee samanlainen Suur-Neuvostoliitto-Venäjä -mies. Mutta eipä tuolla ole sotastrategeja sijoituspäätöksiä tekemässä ja kun pelko on ohjaimissa niin tehdään kaikenlaista. Niin, ja emme tiedä paljonko hesan myyntipaineesta on itärajan takaisen pääoman liikkeitä joka yrittää siirtää länsimaissa olevaa varallisuutta turvaan ennen kuin jää lukkoon…

10 tykkäystä

Ei kovin merkittävä voi olla vaikka 30%, no en tiedä sitä, mutta sen tiedän, että ovat tehneet sinne sinne projekteja koko ajan.
Saman verran on suunnillee mm. Konecraneskin ja moni muukin laiterakentaja valunut, ja KC:lle Venäjä on pieni markkina.

1 tykkäys

30 % olisi merkittävä osuus. Siinä Ekin rapsassa oli se prosenttilukukin. Muistaakseni yksinumeroinen

3 tykkäystä

Nyt tuntuu että yhtiö kuin yhtiö lempataan myyntiin surutta. Henk.koht hajautin omistuksia Usa:n kuluneella viikolla tämän vuoksi.

Edit: Vielä on salkuista n.60% kotimaisia, mutta henk.koht en tätä laskua kaihean kauaa enään katsele. Palailen kotimaan markkinoille kun tilanne helpottaa.

7 tykkäystä

Ei aloteta Nato keskustelua täällä, mutta saattaisi tuo jäsenyys tuoda vakautta myös kotimaan markkinoille.

Paasilta asiasta hyvä kirjoitus

Edit: Älkää liputtako / siirtäkö pelkän otsikon perusteella. Liittyy hyvin tiukasti viime aikojen kurssilaskuun Helsingissä.

20 tykkäystä

Näyttää koko IT-konsultointi ala erittäin halvalta helsingin pörssissä lukuun ottamatta goforea. Jotain mä en nyt selkeestikkään tajua.

3 tykkäystä

Joo, niin näyttää minunkin mielestä. Ja luulisi ettei tämä sota välttämättä vaikuttaisi juuri niitten toimintaan ja tuloksiin niin kovasti kuin muitten yhtiöitten?

2 tykkäystä

”Vuosien 2008-2009 taantumaan johtivat korkea öljyn hinta, ruoan hinnan nousu, maailmanlaajuinen inflaatio, asuntojen korkeat hinnat ja lopulta rahoitussektorin kriisi.” Finanssikriisin jatkona puhjenneen euroalueen talouskriisin yhtenä syynä oli jäsenvaltioiden pitkään jatkunut edesvastuuton velkaantuminen Samat tekijät tuntuvat vaivaavan myös tähän maailman aikaan. Nyt meillä on koronapandemia, keskuspankkien elvytys, korkojen kaitseminen lähelle nollaa ja allekin, inflaation reipas nousu, logistiikkaongelmat sekä mikrosirutuotannon pullonkaulat. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, talouspakotteet ja vastapakotteet, pakolaiset sekä hyökkääjän eristäminen muusta maailmasta ovat uusina tekijöinä myllertämässä markkinoita. Jatkavatko keskuspankit elvytyksen alasajoa ja korkojen nostoja? Mikä on keskuspankkien strategia uudessa geopoliittisessa tilanteessa?

Tosiaan kannattaa analysoida yhtenä skenaariona vuoden 2008 karhumarkkinaa, kun miettii lähitulevaisuutta :face_with_monocle: Yhtenä parempana vaihtoehtona voisi olla, että keskuspankit ratsastavat vielä kerran apuun.

3 tykkäystä

Jos kerran uutisen mukaan pystyy myymään kaksin käsin, niin kolmin käsin ostot sitten tehdään, kun aika koittaa. Varmasti tällä hetkellä vaikea ajoittaa ostohetkeä, kun ei ainakaan itsellä ole yhtään tunne että tilanne korjaantuu lyhyellä aikavälillä. Toisaalta ihan muualla toivon asiat ratkeavan ensin, muut asiat sitten myöhemmin.

3 tykkäystä

30% viikossa… :grimacing:

EDIT: Lisäksi mm. vehnä ~+40%

7 tykkäystä

Meidän turva satama sampo tippuu vielä enemmän ku muut! :sweat_smile:

11 tykkäystä