Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Se on Optomed taas rallatellut päivän ylöspäin :rocket::rocket: +10% ja ollaan kolkuttelemassa 7€ rajapyykkiä…Optomed on viimeksi ollut yli 7€ lappu helmikuussa 2022 :sweat_smile:

20 tykkäystä

Nykykurssillakin ensi vuoden EV/Sales kerroin 5, eli ei ole kyllä vielä hinnalla pilattu
Edit: ulkkareita alkaa vasta nyt kiinnostamaan, kun vaihtoa on taas reilummin. Kauppauutisia odotellessa. Niitä voi tulla jenkeistä ja Kiinasta :smiley:

8 tykkäystä

Hirvitys väheni tänään ainakin hieman pikku pompun vuoksi :+1:

1 tykkäys

Enpä olisi uskonut osuvani näin nätisti pohjalle kun maanantaina avasin position tähän yhtiöön. Näyttäisi muutenkin koko aurinkoenergiasektori raketoivan tänään, markkina muisti että näitä pitääkin rakentaa tulevaisuudessa ihan reippaasti?

9 tykkäystä

Novo Nordiskin pääkonttori vähän savutti.

6 tykkäystä

Fluence Energy tänään +10% ilman uutisia ja noussut noin viikon sisään jo reilut 20%

image

Ketjun aloituksen ajoitus oli hyvin kohdillaan (valkoinen ruksi) ja pari ostoerääkin pilkitty salkkuun, valkoiset pisteet kartalla :sweat_smile: . Trendi kääntyi juuri tutkiessa ja ostot sitten nousevaan kurssiin.

Pitää nostaa :fox_face:häntää, kun kerrankin osuu ajoitus kohdilleen - ainakin toistaiseksi :sunglasses:

Edit: löytyi se syykin

20 tykkäystä

Taitaa taas JPow ja Fed minuutit sisältäneet jotain ikävää kun vaihteeksi ehtii koneelle ja käppyrät poraa punaisena kohti maan keskipistettä…? Inflaatiomörkö taas huolena?

No, toisaalta aivan sama, koko markkina elää tai kuolee tänään NVIDIAn tulokseen… :grimacing:

8 tykkäystä

Omat pikaiset ajatukset markkinasta:

Homebuilders sektori lähti pudotukseen, kun arvioidut myynnit (klo 17:00) jäivät odotuksista 4,14 milj, odotus 4,21 milj.

Fed muistio (klo 21:00) oli tuttuun tapaan vanhaa tietoa ja siinä huomioitiin inflaation sitkeys pettymyksenä, vihjattiin korkojen nostosta, jos tarve vaatii ja higher for longer –mantra elää vahvana. Osa jäsenistä haluaisi pitää pitkät korot korkeamalla pidempään.
Uusin ja pehmeämpi huhtikuun inflaatiodata ei ollut ilmestynyt vielä ennen kokousta.

Moni odottaa/odotti ES/SPX:n uuden huipun testausta, jota ei vielä tullut. Lasku lähti kiihtymään edellä mainituista syistä ja teknisestä näkökulmasta katsottuna osittain, koska päivän pivottasoa 5342.50 ei saatu murrettua/pidettyä ja uusien ES premarket huippujen 5349.25 testaus ei toistaiseksi onnistunut enää RTH:n aikana, mikä indikoi heikkoutta treidaajien silmissä. Maanantain aggressiivinen myyjä oli myös paikalla ES:ssä 5345.00 kohdalla blokkaamassa nousut. ES osui melkein trading rangen pohjaan ja 5306.75 kohdalta löytyi odotetusti ostajia. Keskiviikon 15.5. singleprinttejä ei vieläkään saatu täytettyä (rangen pohja 5303.50) ja perjantain 17.5. pohjaa ES 5305.75 ei vielä rikottu. Pävän lasku on terveellistä likvidointia vahvan nousun jälkeen ja oma suojashort hoiti tehtävänsä hyvin.

VIX nousi nopeasti 11.78 pohjasta → 12.75 paikkeille, joka on itsellä raja-arvona hieman isomalle dipillä. VIX palautui ja on nyt 12.35.

Kohta puolin Nvidian tulos ja earnings call.

22 tykkäystä

Nvidia ulkona, tulos pikaisella vilkaisulla asiallisen hyvä ja kurssi yritti hivutella 1000 taalan tasoja post marketissa. Splittiä ja pientä osinkoa, peliala heikohko. Kohta earnings call ja katsotaan riittääkö tämä markkinoille.

Tuolta sivustolta näkyy mukavasti kaikki päivän tulosjulkistajat:

13 tykkäystä

Nvidia veti afterissa melkein Suomen BKT:n kokoisen swingin 2min aikana:

42 tykkäystä

Ja -4% tauluun. Ei oo kasvulla mitään arvoa :slight_smile:

1 tykkäys

Normaalia päiväheiluntaa lähes, aika pieni liike itseasiassa. Illalla voi olla kyllä ihan muutakin

2 tykkäystä

Kuulkaa ystävät rakkaat! tänään salkkuni teki uuden ath-lukeman ohittamalla 15.11.2021 pelletason, wuhuu!

48 tykkäystä

Joo niin voi toki. Mullakin vaan pienellä painolla pitkässä salkussa eikä päiväliikkeillä oo mitään merkitystä, mutta huvittaa tämä, miten atlantin toisella puolella tämä osake olisi todennäköisesti erilailla hinnoiteltu :slight_smile:

3 tykkäystä

Samalla kaavalla jatketaan, YTD enää -65% tälle. Kaava on ollut +10% päivässä jo aika pitkään. Ehkä joku tietää onko vain pump, vai oliko vaan myyty “liian” alas, nyt kun vetyinvestointeja alkanut taas tulla. Myös Cell Impact on herännyt unesta.

Ja stopparista ulos. Vielä tosin opettelen koko triggerin käyttöä :expressionless:

E: Ja takaisin salkussa.

Hauskaa kun omassa salkussa on Wärtsilää ( :money_mouth_face:) ja Nestettä ( :smiling_face_with_tear:). 01/21 Wärtsilä maksoi n. 8€ ja Neste n. 60€. Nyt kummatkin on n. 19€. Onneksi sentään vain toista tuli ostettua noilla 2021 hinnoilla ja se ei ole Neste.

20 tykkäystä

Mikäs tähän on iskenyt :thinking:
Eihän tämä ole enää kuin vajaat 90 pinnaa miinuksella antihinnoista…

9 tykkäystä

Foorumilla aina hehkutellaan kuinka hyviä sijoituskohteita ruottista löytyy, mutta kyllä sieltä löytyy myös paljon näitä mätiä omenia.

Julkaisivat aamulla pari uutista:

Lokakuussa hankittu tytäryhtiö asetettu konkurssiin - https://fragbitegroup.com/mfn_news/fragbite-group-forsatter-dotterbolaget-fall-damage-studio-i-konkurs/

Toimitusjohtaja sai tarpeekseen touhusta - https://fragbitegroup.com/mfn_news/marcus-teilman-lamnar-pa-egen-begaran-uppdraget-som-vd/

Eikä tässä vielä kaikki, pientä antiakin pukkaa - https://fragbitegroup.com/mfn_news/styrelsen-i-fragbite-group-ab-beslutar-om-en-foretradesemission-om-cirka-721-msek/

Through the rights issue of SEK72.1m, the company is issuing 3,603,812,718 new shares, corresponding to a dilution of c97.1% for existing investors. :skull: The subscription price is set at SEK0.02 per share, a discount of c95% against yesterday’s closing price

15 tykkäystä

Mikä juttu?

4 tykkäystä