Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Kohti 10% osinkoa :muscle:

image

E: Puntaroin taktiikkaa jossa Nordeat myydään aina ennen osaria ja ostetaan hetken päästä takaisin :smile:

49 tykkäystä

Varmaan aika odotettu reaktio, tai varmaan odotettiin kovempaakin laskua, kun ei ylitetty odotuksia. :smiley:

image

13 tykkäystä

Pankeille paras aika on jo ohi… korkojen laskut yms… toistaiseksi.

2 tykkäystä

Jep taidetaan Nordean kanssa asettua odottamaan mihin koronlaskut lopulta asettuvat. Jäädäänkö 2-3% tasolle vai pakottaako Euroopan vanheneva väestö ja velkatasot korot kuitenkin 0-2% välille :person_shrugging: Ensimmäisessä skenaariossa Nordea olisi omaan salkkuun jeppis poiminta. Jälkimmäiseen ei niinkään.

2 tykkäystä

Hesulin käsikirja, Jaakopin luku seitsemän, Väinämöisen alasäe, jae 8:

"Mikäli firma yltää odotuksiinsa, sitä on rangaistavan yksiselitteisesti. Mikäli firma ei yllä odotuksiinsa, sitä on rangaistava kaksi kertaa enemmän. Mikäli firma ylittää odotukset, ei se varmana ylitä odotuksia loputtomasti. Siksi sitä on rangaistava kohtuudella varmuuden vuoksi.*

82 tykkäystä

Näin markkinat uskoivat karhuilevaan tekstiini:

image

2 tykkäystä

Olisiko niin että kurssiin hinnoiteltiin jo valmiiksi omien ostamisen ohjelmaa? Raju dippi konsensuksen mukaiselle tulokselle.

2 tykkäystä

On tämä jotain niin järkyttävää katseltavaa. Ei voi mitään. Roikkukoon tuolla repun pohjalla, kun en ajoissa päästänyt irti. Entinen raketti, nykyinen sontaläjä.

41 tykkäystä

Mutta veli hyvä, eikös tämä tasoita tilannetta? :wink:

Täällä kans omistan molempia, jos se lohduttaa :sweat_smile:

7 tykkäystä

Ruotsissa arvioidaan, että nimenomaan omien osakkeiden osto-ohjelman puuttuminen tämän osarin yhteydessä pistänyt tänään kurssia alamäkeen.

Toki muistettava, että Nordean maksettava Danske Bankin Norjan toimintojen osto, Nordea on tuoreeltaan julkisesti ilmoittanut kiinnostuksesta ostaa Handelsbankenin Norjan pulju ja EKP:n lupamenettely omien ostoa varten vie aikansa.

Isossa kuvassahan tuloksessa ei vikaa. Melkein 10 % osinko, omien osto-ohjelma tulossa ja kun korkotaso laskee laimentaen tulosta, niin laina- ja sijoitusmarkkinat piristyvät tukevoittaen viimeistä riviä.

Kaikessa sijoittamisessa on epävarmuutensa, mutta näillä spekseillä Nordean osake tarjoaisi lähes puolet parempaa tuottoa kuin esim pitkän ajan indeksi keskimäärin.

22 tykkäystä

Tässä tulee kyllä hyvin esille miksi negarin antaminen klo 18.15 on tosi nihkeä päätös. Armottoman ruma negari ja ne, jotka oli hereillä, sai myydä kaikki lappunsa alle 10% laskuun. Oli tuossa vaiheessa päivänselvää, että todellinen/lopullinen (miksi sitä haluaakaan kutsua) reaktio tulee olemaan huomattavasti pahempi. Kiva odottaa laput kourassa se kunnon tonttiin tippuminen ihan vaan sen takia, ettei pääse/kerkiä kännykän/koneen ääreen vartin varotusajalla.

14 tykkäystä

Meinaat, ettei se voi tästä enää laskea? Nimim. salkussa Neste, Tecnotree, Nokia, ym.


Screenshot_20240715-135323~2

39 tykkäystä

Jos se yhtään lohduttaa niin selvisit kymppien tai satasien oppirahoilla? Osake voi myös vielä nousta takaisin ylöspäin joten sinullahan on suorastaan loistava tilanne.

Tiedän että moni on joutunut maksamaan tuhansien tai kymmenien tuhansien eurojen oppirahat ensimmäisistä sijoituksistaan eikä ollut edes toivoa päästä omilleen. Allekirjoittanut on yksi heistä.

Ja ei. En ole edes hyvätuloinen joten voidaan unohtaa puheet suhteellisuudesta.

Ei muuta kuin leukarintaan ja kohti uusia pettymyksiä sillä niitä on luvassa.

48 tykkäystä

En mä mitään meinaa :no_mouth: Tottakai voi laskea ja laskeekin. Nyt kun on 50% miinuksella, niin nostin käden pystyyn. Voihan noita sitten vaikka veromyynteinä myydä, jos kävisi sellainen vahinko, että joku osake menestyisikin.

Jeps. Satasien. Tuon rahan kanssa kyllä pärjää, se on semmosta ja kuuluu asiaan. Katkeruutta aiheuttaa tuo johtoportaan tietojen pimittäminen ja vitkuttelu. Sitä on vaikea hyväksyä.

Mutta tämmöstä tämä näköjään on. Joo, ei muuta kuin leuka rintaan jne.

Ja onhan mahdollista, että tj ja muut saavat kengän kuvat hanuriinsa ja firma alkaa rokkaamaan, pitkän ajan kuluessa.

Ps. Yksi tapa tietenkin olisi laittaa kaikki lihoiksi, ottaa tappiot vastaan kuin mies ja etiäppäi. Mutta mä päädyin ainakin toistaiseksi pitämään. Jos muuten on mukava kesäpäivä, niin kurkkaamalla salkkuun saa semmosen kivan ketutuksen päälle :laughing:

4 tykkäystä

Aika inhottava temppu, parempi olisi laittaa se tiedote ulos 18:45 kun sitä oli muutenkin holdattu liian kauan.

Mutta sitä ihmettelen että kuka ne laput osti silloin 18:15-loppuhuutarin välisenä aikana? Siellä oli tietenkin paljon ostotoimeksiantoja auki joiden tekijät eivät huomanneet/ehtineet perua. Eipä se näillekään mukavaa ollut että ostivat jotain mikä syöksyy vielä varmasti alaspäin. Eli parempi kaikille jos negarit julkistettaisiin kun pörssi on kiinni.

11 tykkäystä

Evliltä komea tulos biitti

kuva

29 tykkäystä

Sorrun tähän itsekin jatkuvasti. Numerot ja järki sanoo, että nyt kannattaa seurata tilannetta toistaiseksi sivusta, mutta jätän laput salkkuun lojumaan, koska “on jo pudonnut niin paljon”. Jos ei myy, niin ne ei ole tappioita on harhaa ja huonoon firmaan ei pitäisi ankkuroitua. Laput ulos ja parempaan tarinaan kiinni. Itse en tätä vielä osaa, mutta ehkä joku päivä vielä. Tecnotree on ollut salkussani vuodesta 2021 ja sen jälkeen osake on laskenut about non stop tähän päivään asti. Ja aina kun luulen, että ei se nyt enää, niin…

14 tykkäystä

Ei välttämättä lohduta mutta toi on ihan perusjuttu suurimmalle osalle sijoittajista, osa myöntää osa ei.

6 tykkäystä

Kyllä hajauttaminen kannattaa. Kiitos @timontti erinomaisesta työstä ketjussa. Lisäykset vielä mietinnässä n. 10% salkusta.

16 tykkäystä

Omaa sijoitustoimintaa on suunnattomasti helpottanut seuraavan ajatuksen sisäistäminen ja myöhemmin myös toteuttaminen:

“Tappioita ei tarvitse kuitata samalla tavalla, jolla on rahansa menettänyt.”

Jos hieroisin vieläkin kostotoimia toissavuoden täystuholle Embracerit, Inmodet ja Kamuxit salkussa, niin lopputulos olisi ollut kahta kauheampi katastrofi. Joskus on hyvä hetki myöntää, että oma valinta meni vihkoon, aika tehdä jotain toisin.

28 tykkäystä