Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Ensiki tuli Q2 beat, iso 5G design win ja sitten palkkasivat vielä uuden toimarin. Tänään sitten rauhoiteltiin hieman +33% viikossa tahdista.

1 tykkäys

Panostaja oli helpoimmasta päästä luopua.

Aiemmin hyviä osinkoja, kun tekivät pari nättiä exitiä.

Kerran tein veromyynnit ja mietin, ostanko takaisin salkkuun. Päädyin pienen seurantaposition nappaamaan ja taisin myydä senkin huonoihin uutisiin.

Tölkin potkinta vain alkoi kyllästyttämään ja kun ‘pääbisneksestä’ ei enää koskaan tule kasvua, niin homma alkoi olla selvä.

@Alppivuohi Esa taisi Ylen Pörssipäivän jaksossa kertoa keventäneensä Medpace-positiota, vaikka yhtiöllä meni hyvin, kertoimet vain lähtivät liian laukalle.

3 tykkäystä

Toim huom tänään oli piikki ja sit vielä loppuhuutarissa saatiin SSAB:lle -5,3% (nimenomaan A-osakkeelle).

Ja SSAB B siis -0.27%

B-osake samalla itseasiassa arvokkaampikin. Huomenna sitten osari.

1 tykkäys

Bittiumin kurssi on laskenut viime huipuista >15% ja 7,44:n alle kun laskee ollaan taas karhuna…uskomatonta, että tämäkin “Jack in the Box” -vieteriukko aina vaan palaa laatikkoonsa, no ei siis niin uskomatonta ole kun hesuli on kyseessä. Ilman 10 vuoden jatkuvaa >30%:n y/y tulos/lv-kasvua…tämä pysynee häkissään.

1 tykkäys

Olen treidaillut tätä, mutta huomenna menee loputkin kyllä myyntiin varmaan poikkeuksellisesti näin vahvaan nousuun.

Vaikka en treidatessa katso oikeastaan tunnuslukuja niin nyt kyllä en ymmärrä valuaatiota enää lainkaan P/S lähemmäs 100 ja työntekijöitä on firmalla ilmeisesti vain muutama? Sen verran selvinnyt että pääomistaja ostaa jatkuvasti lisää ja hänen osuutensa on 30%, ehkä sillä on jotain tekemistä tilanteen kanssa. Lisäksi muukin sisäpiiri ostaa

-15% on vähän kyllä omaan korvaan ylimitoitettu mutta kympiltähän se nähdään.
-5% olisi oma veikkaus.

4 tykkäystä

Jos saa udella niin mikä olisi myynnin syy? Jos pääomistajat ostaa lisää P/S lähemmäs 100 yms…

Liian hyperbolinen nousu, uskon että kuminauha räpsähtää naamalle. Myin puolet jo aiemmin ja yleensä suljen loput kun kurssi kääntyy ma10 alle, mutta nyt mentiin kauas siitä. Fundamenteista tai yhtiöstä muuten minulla ei juuri ole tietoa.

Ennakoin jokseenkin aneemista päivää omaan salkkuun. Eikä ole edes kriisit ja kusetusmarkkinat vaan ihan itse tullut tehtyä vääriä valintoja. :confused:

5 tykkäystä

Omasta mielestä kyllä aikamoinen ylireagointi tuo Tokmannin avaus. Ei mitenkään järkyttävä ja hyvinkin ennakoitavissa ollut negari, ja heti -12%. No, onhan tämä mukava harrastus, vaikka kallis sellainen.

11 tykkäystä

Hemmetin Tokmanni-negarit, suolaa täysin syytöntä (kunnes toisin todistetaan) Puuiloa siinä sivussa vain koska heti kaikki epäilyksen alla… :grimacing:

9 tykkäystä

Sitten ei muuta kun kättä alle. Mielestäni ihan sopiva reaktio siinä mielessä, ettei ihan vielä itseäni kiinnosta ostaa. Onhan tuo Normalin, Rustan, Julan yms nousu ollut varmasti ikävä Tokmannille. Kilpailu on kovaa ja taitavat syödä toistensa katteita. Suomalaiset on keskimäärin aika persaukisia ja myös kitupiikkejä. Ei tätä Tokmannia kalliiksi oikein voi haukkua, mutta löytyykö kasvua vai onko suunta ennemmin vähän laskeva. Kallis dollarstore ostos sai minut myymään omani aika pian ilmoituksen jälkeen.
Juuri eilen kyllä onnistuin itse löytämään yli 20e ostettavaa Tokmannilta. Tosin jäi italianpadat ostamatta kun sai 3ps 5e:lla kun Lidlissä vastaavat on halvemmat yksittäin ostettuna… Niin kitupiikkejä suomalaiset ja tarkkoja rahankäytöstä ja en ole poikkeus.

6 tykkäystä

this-is-fine-its-fine

Tämäkin vielä :pensive:

16 tykkäystä

Tässä menee tokmannin ämpäritkin nyt pesuvesien mukana

kuva

:joy: :joy: :joy:

35 tykkäystä

Mestari oikeassa. Itsekin olen jo pitempään pohtinut, mistä näille kaikille riittää asiakkaita. Tokmannilla käyn usein mutta joku siinä tympii, Puuilo on selkeä ja henkilökunta on avuliasta jne. Se, että aletaan syömään toinen toisensa voi ehkä ollakin edessä. Suljetaanko kohta oviakin…kuka tietää…

7 tykkäystä

Hyvä että muutkin huomaa nämä tokmannin “paljousalennukset”, kolme tuotetta kympillä joita saa Citymarketista 2.95e/kpl.
Mutta ei tuo selvästikkään huono taktiikka ole. Trukkilavat tyhjenee noinkin, hyvällä katteella ja varsinkin tuotteista joita ei osteta joka kauppareissulla, eli asiakkaalle ei ole hinnasta tarkkaa käsitystä.

2 tykkäystä

No kun katsoo firman muutosta suht monipuolisesta oikeasta halpakaupasta vanhalla maineella ratsastavaksi harhaanjohtavasti tuotteensa hinnoittelevaksi tarjouspajaksi, niin en yhtään ihmettele että asiakkaiden lisäksi sijoittajatkin hylkäävät firman.

Voin kirjoitella lisää kokemuksiani tuonne omat kokemukset yhtiöistä ketjuun, mutta lyhyesti, itse kilpailutan vuosittain tiettyjä kausituotteita (kuten linnunsiemeniä ja tiettyjä puutarhan vuosittaiseen hoitoon liittyviä ostoksia) ja Tokmanni on viime vuosina osoittautunut näissä isoista mainoksistaan huolimatta aina kalleimmaksi vaihtoehdoksi. Jopa Hankkija on joissakin tuotteissa halvempi. Tämä on sinänsä outoa että joitakin vuosia sitten Tokmanni vei kisaa kuin litran mittaa joten joko siellä ei enää osata ostaa tai hintoja on nostettu tietoisesti.

13 tykkäystä

OMXH YTD -4,5%. Korkataanko vuoden pohjat jo tänään? -15% halpuutus tänä vuonna. OP:n mukaan taantuman pohja on ohitettu. OMXH on eri mieltä.

22 tykkäystä

Qt:n osake on kyllä villi. Ensin noustaan isolla vaihdolla ylöspäin ja sitten perään lasketellaan todella pienellä vaihdolla alaspäin. Tosiasia on kuitenkin se, että kurssi on ollut viimeiset 3 v paikallaan, vaikka business on kehittynyt erinomaisesti. Vois siis todeta, että 3v sitten otettiin kertoimien puolesta aikalailla etukenoa, mutta vahva tuloskasvu on aiheuttanut kertoimien merkittävän laskemisen. Taitaa tämä Helsingin pörssin yleinen alakulo painaa Qt:n kurssikehitystä yleisestikin.

6 tykkäystä

Sulla lienee käytössä Google Finance, jossa parametrit pielessä (en suosittele kuin satunnaiseen käyttöön jos haluaa saada tarkkoja lukuja) eli oikea ytd-miinus on 3,95% jos siis tarkoitit OMXHPI-indeksiä ja laskenut edellisistä huipuista (20.5.) noin 7 pinnaa eli vielä ei täyty korjausliike (> -10%).

3 tykkäystä