Kyselyt ja vastaukset firman X tilanteesta TA:n näkökulmasta

Alle antihinnan, eikä mun silmin vielä ole trendin kääntymisen merkkejä

9 tykkäystä

Mitä porukka mieltä kuparin tilanteesta? Itse näen tuossa potentiaalisen H&S:n.

2 tykkäystä

Eikös Zaptecin kohdalla voisi tulkita, että kolmiosta pitäisi breikata ylöspäin? Tuohon 37,5 NOK tuntumaan syntynyt pieni tukitasokin. Ajatuksia? Kiitos jo etukäteen!

Edit: viikkotason kuvio

2 tykkäystä

Tässä vielä toinen yhtiö, Stillfront Ruotsista:
Mistä kohtaa tukea voisi alkaa oikeasti löytymään teknisestä näkökulmasta?

Daily chartilla kaikki yleisesti käytetyt keskiarvot juoksevat kurssin yläpuolella.

Weekly chartilla EMA 200 saattaisi antaa tukea 52,50 tienoilla, mutta sinne on vielä melkoisesti matkaa. Tämän jälkeen vielä syvemmällä 44,50 MA 200. Toisaalta Daily chartilla RSI on jo oversold 25 tuntumassa ja MACD näyttäisi omaan silmään että yrittää kääntyä positiiviseksi. RSI lähestyy oversold myös Weeklyllä.

Weeklyllä katsottaessa bear volume on laskemaan päin ja TradingView kertoo, että elokuun 10 päivä olisi osavuosikatsaus? En tiedä yhtään firman fundamenteista ja mitä odotuksia osarin suhteen. Sieltä potentiaalinen katalyytti? Todella raju päivädroppi myös heinäkuun 1. - 2. (jokin negatiivinen info?) ja muutenkin isoja liikkeitä tehnyt viimeiset puoli vuotta molempiin suuntiin.

Weeklylla tuota keltaista viivaa MA 100 on edellisen kerran käyty halailemassa 2019 ja sinne asti ei valuttu edes 2020 maaliskuussa (MA 50 antoi tukea). Olisin itse huolissani, että on nyt laskettu noin 10% sen alle.

Ei minkään tason suositus, omia ajatuksia vain :pray:

2 tykkäystä

37,5 - 37,8 tukitaso vaikuttaa selvältä (6 koskeutusta). Kolmion alareunaa ei mielestäni voi aloittaa viime vuoden lopusta. Itse näen laskevan trendikanavan 29.1.2021 alkaen. Vaakasuuntainen trendi 37,46 - 47,78 on mahdollisesti muodostumassa. Päivävolyymit ovat myös tasaantuneet, mikä viittaisi sopivaan hintatasoon.

8 tykkäystä

Arvon TA-velhot.

Kiinnostaisi Evolution AB kovan nousun jälkeen ja jälleen ChargePoint kovan laskun jälkeen. Miltä teidän silmään näyttää tilanne?

Gracias :pray:

Jos sallit karvalakkianalyysiä :slight_smile:

Hyvä irtiotto tuolta tukitasolta 1345 pinnalta, seuraavaa resistenssiä 1590 pinnasta, ja siitä jos kolkutellaan läpi niin 1670 tasolla. Vahvaa kynttilää näyttää piirtävän taas tälle päivälle, eikä volakaan ole aivan poikkeuksellisen kovaa.

Mielestäni vahvalta näyttää! Hienomman analyysin tekee joku muu. :slight_smile:

8 tykkäystä

Evolle voi nähdä viikko- ja päiväkynttilöillä bull flagin ja bull penantin välimuodon, josta tänään murtauduttiin ylös. Tavoitetaso 1709.

10 tykkäystä

Uskaltaisiko pyytää vielä tuon ChargePointin kiemurat? :fire:

Evon pitäisi korkata tuo edellinen W tason LH ensiksi, sitten lähteä hakemaan uutta HHta

1 tykkäys

Onko ajatuksia Kambi:n lähiaikojen suunnasta? EMA alle ainakin puskee vauhdilla.

7.1.2021 gap 395.60 - 435.00 toimi vaihteluvälinä touko-heinäkuun ja tuo gap on jälleen suljettu. Tukitasoa 386.00 testataan parhaillaan. 1W RSI on tekemässä alempia pohjia, mikä indikoi laskun jatkumista. 386 pitäminen olisi vastaavasti tärkeää toista vuotta kestäneen nousutrendin jatkumiselle. Mielenkiintoinen seurattava.

Ei näytä kovin vahvalle ja Q2 osarin jälkeiset kolme päivää muistuttavat kovasti Q1 osarin jälkeisiä päiviä (Tämä ei ole TA:ta eli havaintona vain).

Edit: 341.00 on seuraava tukitaso.

6 tykkäystä

Kahoot on viime päivät piirtänyt vain suoraa viivaa käytännössä. Mitä tällaisessa tilanteessa voi odottaa, mihin kurssi voi tuosta lähteä tai millaisia liikkeitä voidaan nähdä?

2 tykkäystä

Teknisesti näyttää heikolta. Pari nousupomppua ovat hyytyneet alle edellisen mörninnän huippujen. Kaipaisi kovasti trendikäännöstä. Kovasti kyllä aalto on litistymässä pieneksi ja volyymi näyttäisi olevan laskussa joten sellaiselta “kaikki odottaa että mihin lähdetään”-käyrältä näyttää. Valitettava ongelma on että firma voi mörniä tuollaisessa flatlinessä vaikka kuukausia jos ei ole ajuria joka tuuppaisi johonkin suuntaan ja toisaalta sitten kun se lähtee jonnekkin, liike voi olla nopea. Ja se voi olla kumpaan vain suuntaan, koska yleensä moinen liike vaatii jonkin katalyytin uutisvirrasta.

Jos punnertaisi päälle ~45 joka oli tuon ison dyykin jälkeinen huippu niin se olisi merkki käänteestä. Toisaalta en sitten tiedä miltä isompi kuva (esim. päivätasolla) tässä näyttää ja en juuri nyt jaksa kaivaa joten tämä on puhtaasti siltä kantilta että milloin voisi nähdä toipumisen merkkejä tämän kuvan perusteella.

Edit: Ja siis joo, se että pohjat ovat jo nousujohteisia on tietty lievästi positiivista, mutta se että huiput ovat edelleen laskevia on taas… no, jonnekkin se varmaan siitä lähtee ennen pitkää ja porukkaa voi olla “sormi napilla” jos kurssi yhtään innostuu. Eipä voi tietää.

5 tykkäystä

Viikko- ja päivätasoilla RSI tekee alempia pohjia yhdessä kurssin kanssa. Tämä indikoi laskutrendin jatkumista. Volyymit ovat aavistuksen laskussa, mutta tuon perusteella en osaa vetää johtopäätöksiä.

40.90 tulisi pitää tukitasona. Muuten mennään kohti seuraavaa tukitasoa 31.14.

Kurssiajuria tulee varmuudella 16.8.-31.9. tai pian tuon jälkeen, kun saadaan ohjeistusta Cleverin näkymistä. Q2 osarin 19.8 ei pitäisi kurssia juuri heiluttaa ellei sieltä tulee uutta ohjeistusta loppuvuodelle ja tuleville vuosille. Ennakossa kerrottiin jo oleelliset tulostiedot.

4 tykkäystä

Tervehdys arvon foorumilaiset

Kiinnostaisi Optomedin TA-tilanne näin hieman ennen puolivuosikatsausta 5.8.

Katsoin itse lähinnä, että koskettamassa/koskettanut MA20:sta ja tuosta saanut tukea useamman kerran viimeisimmän nousun aikana, toisaalta jos pudotaan, niin MA50 olisi 14.70 tasolla. MACD tehnyt bearish crossoverin 22.7. eikä tuon suhteen tilanne ole kääntynyt bullish. RSI 52-55 välillä on ollut tämän nousun aikana hyvä paikka ostaa. Isompia triangle- tai muita TA-kuvioita en saanut tuohon nyt piirrettyä.

Mitä mieltä? Kiitokset jo etukäteen!

t. vilpukkaulpukka

4 tykkäystä

Onko kukaan seurannut Gravitya teknisesti? Aika halvalta vaikuttaa kun valtaosa uutisista on viime aikoina ollut hyviä ja Q1 oli paljon odotuksia parempi. RSI lähenee ylimyytyä.

Evolution, tuo foorumin yksi lempilapsista.

TA kannalta, onko millaisia näkemyksiä? Lisäillä ajattelin. Onko mahdollista päästä alle 1400sek lisäämään?

Samaa olen pohtinut, haastavalta tuntuu saada mitään signaalia. Tätä on tullut veivailtua useaan otteeseen, ja pari päivää sitten irtauduin positiostani kun 1600SEK vastusti. Vahva tuki tietysti löytyy tuolta 1340 paikkeilta, mutta en jaksa uskoa että hyvän Q2-rapsan jälkeen sinne enää valutaan.

2 tykkäystä