Kyselyt ja vastaukset firman X tilanteesta TA:n näkökulmasta

OTC firma Luckin Coffeeseen (LKNCY) pitäisi löytää järkevä entry…

Joitain päiviä, max viikkoja, voin odotella, mutta koko entry tulisi olla tehtynä n. kuukauden sisään, vaikka se suoritettaisiinkin useammassa siivussa…

Kiitän :pray:

Tuossa 15.69 tasolla on paljon vastusta (viikkotason viiva) ja varmaan vaatii volumea rikkoa se.

Sitten ollaankin antihinnoissa ja moni bagholderi pääsee omillaan tai pikku tappiolla ulos eli myyntipainetta voi olla, mutta aika vähän vastusta matkalla 18 dollariin

Eli en tiedä mutta en malttanut olla kommentoimatta kun avasin

1 tykkäys

Jos ottaisi pienen pompun alaspäin tukitasosta niin… lähinnä koitan haarukoida paria tasoa, nykyhinnan alapuolelta, joille laittaa syötti odottelemaan :wink:

14.65 alueella Vastusti ennen sen murtamista ja nyt siinä on tukea

1 tykkäys

Hyzon hakannut puolet päivästä päätä 5,70$ tasoon. Mahdetaanko tässä olla tekemässä pohjaa ennen ylöspäin lähtöä, sillä hirveästi allekkaan tuon ei tunnu kurssi painuvan. @DayTraderXL näkemystä tähän?

5 tykkäystä

Ei varmaan oo oleellisesti muuttunut tilanne aamusta:

6 tykkäystä

TA ei ole vahvuuteni, mutta vahvistakaa viisaammat, onko Tesla nyt vihdoin breikannut kanavasta läpi vai onko kanava piirretty väärin? :sweat_smile:

1 tykkäys

Kyseessä ei ole kanava, vaan rising wedge. Itse olisin piirtänyt sen toisella tavalla, jotta myös weeklyn pivot-osumia olisi saatu mukaan. Rising wedge on yleisesti ottaen bearien tykkäämä pattern.

Mutta minusta Teslan kehityksessä tärkeintä oli edellisen weekly lower high 780.79 breakout ja sitä seurannut nousun jatkuminen näin voimakkaasti. Tästä eteenpäin kyse on enää siitä, mitä tapahtuu edellisen ATH 900.40 kanssa (ollaan 3.5% päässä). Saadaanko sekin rikottua vai törmätäänkö siinä kohtaa bearien hyökkäykseen. Tässä tietysti keskiviikkoinen osari näyttelee isoa osaa, joten sen osalta joutuu sitten miettimään, ottaako miten ison loton tulosarvontaan. Mielenkiintoinen tilanne joka tapauksessa tiedossa.

7 tykkäystä

@Gigiman


Bull volume ei vain yksinkertaisesti riitä siihen, että tapahtuisi mitään merkittävää. Seuraavaksi pitäisi saada tuo 1H trend change aikaiseksi. Muuten shorteilla on helppo tehtävä painaa kurssia, varsinkin päivän päätteeksi. Tämä vaatii sen hyvän bull volume päivän.

20 tykkäystä

@DayTraderXL Miten tässä oikeastaan kävi? Trendi vaihtui beariksi? Tai ainakin lyhyen ajan trendi

2 tykkäystä


Eihän tässä ole tehty kuin pieni jäähtyminen kahdeksan daily higher low nousun jälkeen. Tämä on vielä selkeä bull flag (lasku verrattuna nousuun 4.0545 tasolta), decreasing bear volume huomioiden. Tämä siis aktiivisen futuurin kautta katsottuna. Daily ema12 on 4.52

6 tykkäystä

Salkusta iso osa on SSAB:ssa, joten näkemykset tekniseen tilanteeseen kiinnostaisi kovasti.

Kurssi (Ser B) oli EMA20-käyrän yläpuolella koko alkuvuoden. Sitten tuli Q1-osari hyvillä lukemilla ja isot rahastot painoivat myynneillään kurssin pohjamutiin, aina EMA200-käyrälle asti.

Sitten lähdettiin toipumaan ja paineltiin taas EMA20-käyrän yläpuollela kohti heinäkuun lopussa raportoitua ennätyskvartaalia. Ja taas alkoi lasku, jossa EMA200-käyrästäkin mentiin läpi.

Tänään EMA20, 50 ja 200- käyrät ovat lähempänä toisiaan kuin kertaakaan tänä vuonna ja firma on tänään raportoinut jälleen ennätystuloksen.

Miltä homma näyttää nyt teknisestä näkökulmasta?

48,78 SEK lienee ATH noin kymmenen vuoden takaa. En yllättyisi kauheasti, vaikka loppuvuonna kolkuteltaisiin sitäkin. Hiukan kuitenkin pelottaa nämä aiemmat laskut osareiden jälkeen. Oletan, että ennusteet ylittänyt tulos ja viikon varrella kenties nousevat tavoitehinnat tukevat kurssikehitystä.

5 tykkäystä

Oisko Zaptecisa cup&Handle päivägraafilla muodostunut vai onko liian rikkinäinen kuppi?

2 tykkäystä

Ei tuosta voi valitettavasti rakentaa sellaista. Ajanjakso 3/4 koko pörssihistoriasta, minkä vuoksi ei tätä oikein voi kutsua pitkän nousuputken jatkotrendin hakemiseksi. Tämän vuoksi kupin pohja ei ole pyöreä ja kahvakin on pudonnut liian alas. Jos katsoo fibolla 36.54-69.44, niin ollaan jo melkein weekly bear flag muodostettu (laskettu alle fib 0.5 tason ja bear volume on 20 daily avg tasolla tai sen yllä ollut neljä edellistä viikkoa).
ZAP:in pitäisi saada ensi alkuun vahvistettua weekly higher low, mikä edellyttää daily trend changea bulliksi. Toistaiseksi daily-tasolla on muodostunut triple top (tämä päivän mukaanlukien), joten pitäisi ensin sulkea ema12 yläpuolelle, jotta alkaisi näkymään nousun merkkejä.

10 tykkäystä

Saa laskea vielä jos haluaa niin ostan lisää. 70-90NOK jossakin vaiheessa ens vuonna :+1:

1 tykkäys

En ole teknisen analyysin osaaja, mutta olisikohan Kambi jossain määrin breikkaamassa tuosta pitkään jatkuneesta vaakatasosta ylös kun päästiin toisen liukuvan keskiarvonkin päälle :thinking:

2 tykkäystä

tecnotreen lasku TA:n näkökulmasta?

1 tykkäys

Laita oma chartti tai näkemys jatkossa pohjalle, kivempi ottaa kantaa.


Daily down trend eli haetaan weekly higher low:ta. Komea weekly EQ muodostumassa ja haetaan vuoden pitkän nousun hintatasapainoa.
Fibon golden pocket näkyy kuvassa noin 1.3 tasossa, mikä kiinnostaa ainakin treidaajia/TA:ta seuraavia.
Weekly MA20 on antanut aikaisemmassa pohjassa tukea bodyn kautta, wickin kautta ema26. Noi voi olla mahdollisia tukitasoja myös tässä tilanteessa.

En yleensäkään kuitenkaan tee mitään fixattuja kurssipäätöksiä ostoa ajatellen, vaan aina haen jotain suunnanmuutosta. Tyypillisesti daily higher low:n muodostuminen (hourly trend change) on hyvä ostopaikka. Jos sillä perusteella kyselet. Tämän vuoksi olisi hyvä saada vähän lihaa luiden ympärille, että mikä on kysymyksen tarkoitus.

28 tykkäystä

joo laitan jatkossa ja siis myin vähänaikaa sitten tecnotree swingini ja ihan uteliaisuudesta halusin kysyä miltä näyttää ta tällä hetkellä hieman kokeneempien näkökulmasta.

1 tykkäys

Jos jossain vaiheessa aikaa niin @DayTraderXL tai muut vois mahdollisesti vilkaista Telluriania TELL. Homma menee mielestäni hyvään suuntaan vaikka markkinat aika flättinä osarista. Poimin jonkun valmiin kaavion twitteristä mutta olettaisin että näyttää jotakuinkin oikealta vaikka mitä mä TA:sta tiedän🙄. Lähinnä täyttöä mietin jos löydän jostain rahaa sitä varten.

1 tykkäys