Kysy & vastaa -ketju sijoittamisesta

Morjens! Mistähän johtuu,kun puhelimella yritän etusivulta avata valikkoa oikeasta yläkulmasta niin muutamana päivänä ei ole auennut? Ei tapahdu mitään ja ei pääse edes siinä vieressä oleviin omiin tietoihin. Muuten aukeaa videot ja muut sivulla olevat linkit.

1 tykkäys

Hei! Tuolla on toinen ketju tällasiin teknisiin ongelmiin. Ite otin esille siellä saman ongelman pari päivää sitten. Käys kattoon sieltä vinkit jos auttais sua, ja kysele siellä lisää jos tarpeen. :+1:

1 tykkäys

Kiitos vinkistä. Poistin ohjeiden mukaan evästeet niin alkoi pelittää.

1 tykkäys

Moro

Kysymys listaamattomien yhtiöiden osakkeiden myymisestä ja spesifisti puhelinosakkeesta.

Tuli kuolinpesän mukana yksi Kuopion puhelinyhdistyksen entinen osuus, eli nykyisin 400 osaketta.
Onko kellään näkemystä, missä nämä saisi parhaiten myytyä? Jos ei ole spesifisti puhelinosakkeesta kokemusta tai tietoa, onko suositella luotettavia tahoja, jotka ostavat järkevään hintaan listaamattomia osakkeita, esim. puhelinosakkeita?

Jos haluaisin tutkia osakkeen kokonaistuottoa osingot huomioiden (esim. näennäisesti uudelleensijoitettuna), onko tähän jotain palvelua tai esim. tukea Nordnetin käyttöliittymässä tai muualla?

Ei kiinnosta Inderesiä vielä näillä näkymin, todettiin vasta eri ketjussa.

Katso lisää ketjusta Inderes.fi-sisällön kehittämisideat viimeiseltä parilta viikolta. Se GI-pääte indeksin nimen lopussa siis viittaa osinkojen ja omien osakkaiden ostojen huomioimiseen indeksissä. PI-pääte taas tarkoittaa pelkkää mekaanista pörssikurssin seurantaa. Onhan joku viihdearvo silläkin, vaikkei tietysti sijoittajan kannalta. Pitkäaikaista sjoittajaa PI-indeksit vain hämää ja huijaa.

Sain vastauksen morningstarin x-raysta. On lopetettu vaikka näkyy vielä klikattavana. Olisko teillä ajatuksia mistä löytyisi vastaava palvelu? Mieluiten ilmainen tai korkeintaan jokin edullinen kerta maksu tms.

Edelleen etsin myös sellaista osinkokalenteria josta näkyisi arvioidut maksupäivät koko vuodelle. En siis tarvitse tietää paljonko maksavat jne. Vaan lähinnä suurinpiirtein milloin ja millö viikolla. Moni usa osake kun maksaa vuodesta toiseen samoihin aikoihin osingot. Varisnkin osinkoaristokraatit. Laiska kun olen ja en jaksa dividendmaxsista vielä ainakaan listata. Kerran tosin kun sen tekisi niin olisi aina valmiina…

1 tykkäys

Kyllä tuo x-ray ainakin minulla vielä toimii. Vai onko tästä jotain muitakin versioita?

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.morningstar.fi/fi/instantxray/default.aspx&ved=2ahUKEwi-hPmk086FAxUZBhAIHexFAaQQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw3nKqiSGn3yOo6aChj1h85o

1 tykkäys

Merkillistä? Siis minulla on tili morningstariin ja siellä salkun x-ray on ollut pois kuukauden ja päälle. Siis muuta x-rayta en tiedä. Kysyin viikolla asiaa ja vastasivat tuon poistuneen käytöstä ja ei ole tulossa takaisin. Samaa on ihmetelty verkossa yleisestikin nyt kun googlailin.

Kokeilenpa tuota linkkiä. Toki tuonne kait pitää joka kerta syöttää osakkeet, mutta parempi edes niin. Pikavillaisulla samannäköinen pohja.

E: Ei tosiaan toimi. Vain rahastoja löytää. Tuo X-ray löysi osakkeet jokaisesta maailman pörssistä. jne. Tai sitten teen jotain väärin. Isin numerolla ennen löysi, jos ei nimellä hakien.

Joo, ei löydy kuin rahastoja. Itse en tiennytkään että joskus aikaisemmin on osakkeetkin ollut mukana.

On ollut ainakin vuodesta 2015. Oli todella kätevä kun pystyi seuramaan samaan aikaan molempia. Esimerkiksi sai useamman rahaston McDonald’s omistukset ja oman suoran omistuksen yhteenlasketun osuuden. Muitakin käteviä ominaisuuksia. Suomi osakkeet, Ruotsi, Hollanti, Portugali ja US osakkeet ainakin omalta kohdalta löytyi heti.

En tiedä onko tuo kuitenkaan yli 500 euron arvoinen sillä löysin jonkun vastaavan vuosimaksullisen palvelun. Toki siinä ei välttämättä ollut kaikki maailman pörssit, joten riski olemassa. Ei käynyt ilmi.
E: Siis tuon rahasto homman pitäisi kanssa olla seis ja ainakaan oman salkun kautta sinne ei enää pääse. Ihme, että tuo linkki kuitenkin on. Tässä illan etsinyt tietoa ja tosiaan ei sinne enää ole ollut pääsyä.

1 tykkäys

Limit toimeksiannolla mandatum traderissa toteutui kauppa kokonaisuudessaan sammosta (500kpl), mutta tämä toteutui seitsemällä eri kaupalla/erällä josta ostohinnaksi kirjaantui hinta joka on ilmoitettu 5 desimaalin tarkkuudella. Mobiiliappi näytti hetken kaupat/erät eriteltyinä, nyt en löydä eriä mistään vaan kaikki on ympätty tuohon hintahirviöön (joka näkyy näin 12,12345€). Löytyykö traderista mistään dataa jossa noi 7 erää on eritelty? Yhdellä toimeksiannolla tämä kuitenkin meni…

Edit. Löysinkin jo kaikki tiedot tuolta “aiemmat toimeksiannot” kohdasta, sieltä löytyy toimeksiannon asetus, osakkeiden täytöt erittäin ja lopullinen kauppa.

Kertokaa tyhmälle, jos yhdellä toimeksiannolla tulee erihintaisia osake-eriä ostettua ja näistä muodostuu vaikka ostohinta 38,29584€, niin pyöristetääkö tuo aina ainakin kotipörssissä joko kolmeen desimaaliin tai kahteen myytäessä ja muihinkin tietoihin ilmoittaessa, Esim. toi olisi 38,30€ ?

Löysin tälläisen slicen pyöristyksistä, on jo vanha, mutta taitaa olla edelleen voimassaoleva? IT – INET Nordic – MiFID II tick size regime will be implemented as of January 2, 2018 (78/17)

Joskus varmaan ylöspäin ja joskus alaspäin. Alle sentin osia ei kannata murehtia liiemmin, vaikka menisi aina alaspäin. Pankkien järjestelmät ovat joka tapauksessa käsittääkseni aina senttien tarkkuudella, joten kyllä nuo loput taitavat olla virtuaalivaluuttaa.

Systeemistä sitten riippuu kenties, että miten uudet vastaavat erät ja ostohinnat kättelisivät tuon aiemman kanssa. No yksi sentti on vaikkapa tuhannesta eurosta prosentin tuhannesosa tai promillen sadasosa, joten tämä ei tosiaan ole pohdiskelun arvoinen asia oikein ensinkään.

Tässä minä silti sitä pohdiskelin. Kertooko sitten kassan koosta vai mistä, tiedä häntä. :stuck_out_tongue:

Onko myöhästä ostaa renkaita 2.5 ihan osinko kiikarissa vai onko myöhässä?

1 tykkäys

On myohassa, osinko irtoaa huomenna. MerkkejäLissääMerkkejäLissää

3 tykkäystä

Miksi? Senkö takia että tulosraportti oli aivan mahtava, vai senkö takia koska saa osinkoa…Nyt alkaa kyllä itsellä tulemaan sellainen fiilis että kuinka kannattavaa se sitten on. Jotain outoa tässä alkaa olemaan, talvi oli parhaimmasta päästä ja silti myynti on mitä on, turhaa sitä on selitellä pelkästään lakoilla ja kuluttajien heikolla luottamuksella. Ja edellinenkin tulos samaa kategoriaa

Itsellä tulee sellainen mieleen että jos asia onkin yksinkertaisesti niin jotta ihmiset vaan ostaa renkaita mitkä on paljon halvempia ja mitkä pärjäävät testeissä “lähestulkoon” Nokian Renkaille. Toivottavasti olen väärässä ja alkaa asiat muuttumaan.

Ei tämä irtoamispäivä ole mitenkään selvä asia IR sanoo irtoamisen olevan 1.5. Nordnetin yksityispankkiirit pitää kiinni edelleen 30.4 irtautumisesta vedoten johonkin Euroclearin sääntöön jossa sanotaan ettei vappu voi olla osingon irtautumispäivä.

2 tykkäystä

Jos IR sanoo, että he ovat tarkistaneet asian Euroclearilta, niin eikö tämä nyt ala olla taputeltu. @NukkeNukuttaja tuossa jo vihjaisi, että keskustelun voisi siirtää tähän osoitteeseen. Eli jos tarvetta on tästä nyt vielä vääntää kaikki kaksi tuntia jolloin asia selviää kaikille, niin jatketaan täällä kiitos.

2 tykkäystä

Käsittääkseni enää ei ole kyse onko irtoamispäivä 30.4. vai 1.5. koska kuten IR ja renkaiden ilmoitus toteaa, se on 1.5. Kysymys on kuitenkin se, selvitetäänkö osake kauppoja tuolloin, koska euroclearin mukaan “1.5. on selvityspäivä vain ilman rahaa tehtäville selvitystapahtumille”. Miten tuo sitten tulkitaan? Onko 30.4. ostaneet rekisteröity osingon saajiksi ajoissa?