Lääketeollisuuden teknologisia huipputuotteita etsimässä: tasaista tylsää vai vuoristorataa?

Osa näistä lukee jo tuoteselosteessa, joten tuskin vaikuttaa myyntiin sitä taikka tätä:

Novo Nordiskin kannalta ei varmaankaan ole merkitystä, ostaako laihduttaja diabeteslääkettä vai laihdutuslääkettä, ne molemmat kun ovat kovin kalliita. Ja kun ongelma on ainakin tällä hetkellä, että tuotanto ei pysy kysynnän perässä, ja kun tiedetään, että elintason nousu lisää ylipainoa, niin siitä voi tehdä alustavia johtopäätöksiä myynnin suhteen.

Suurin mysteeri ennustamisen suhteen on, että miten vilkkaasti kilpailijat kuten Eli Lilly saavat omia vastaavalla idealla tai kenties jollain muulla idealla toimivia laihdutuslääkkeitä markkinoille.

Novo Nordisk will stop the once-weekly injectable semaglutide kidney outcomes trial, FLOW, based on interim analysis

Bagsværd, Denmark, 10 October 2023 – Novo Nordisk today announced the decision to stop the kidney outcomes trial FLOW (Effect of semaglutide versus placebo on the progression of renal impairment in people with type 2 diabetes and chronic kidney disease).

The decision to stop the trial is based on a recommendation from the independent Data Monitoring Committee (DMC) concluding that the results from an interim analysis met certain pre-specified criteria for stopping the trial early for efficacy.

Based on the decision to stop the trial at interim, the process of closing the trial will be initiated. To protect the integrity of the trial, Novo Nordisk remains blinded to the results until trial completion. Novo Nordisk expects that FLOW will read out during the first half year of 2024."

E: https://twitter.com/tjylha/status/1712418297155637443?s=19

2 tykkäystä

Ebit 40-46% :slight_smile:

9 tykkäystä

Onko joku seurannut Palatin Technologies yhtiötä. Itselläni salkussa pieni siivu odottamassa, mitä tuleman pitää. Rankasti miinuksella oma siivu. Tiprank kuitenkin uumoilee järjetöntä nousua. Jos jollain intoa ja ymmärtystä aiheesta, niin kaikki tieto otetaan kiitollisena vastaan.

https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/7c5a2fda-b0e3-48d5-b597-09252378dd07

"Novo Nordisk to acquire ocedurenone for uncontrolled
hypertension from KBP Biosciences

Bagsværd, Denmark and Singapore, 16 October 2023 – Novo Nordisk A/S and KBP
Biosciences PTE., Ltd. today announced that Novo Nordisk has agreed to acquire ocedurenone
for uncontrolled hypertension with potential application in cardiovascular and kidney disease
from KBP Biosciences for up to 1.3 billion US dollars.

Ocedurenone is an orally administered, small molecule, non-steroidal mineralocorticoid
receptor antagonist (nsMRA) that is currently being examined in the phase 3 trial CLARION-CKD
in patients with uncontrolled hypertension and advanced chronic kidney disease (CKD).
Uncontrolled hypertension is when a person’s blood pressure remains high despite taking two
or more blood pressure-lowering treatments.

“Hypertension is a leading risk factor for cardiovascular events, heart failure, chronic kidney
disease and premature death,” said Martin Holst Lange, executive vice president and head of
Development at Novo Nordisk. “With its expected benefit-risk profile, ocedurenone has best-inclass potential in treating uncontrolled hypertension and could help address a major unmet
medical need in people living with cardiovascular disease and chronic kidney disease.”

“We are delighted to pass the ocedurenone torch to Novo Nordisk, a global leader in
management of chronic diseases. We believe this transition could unlock the full potential of
ocedurenone and benefit more patients with cardiovascular and kidney disease worldwide,”
said Dr. Zhenhua Huang, founder and chairman of KBP Biosciences. “The transition is an
exciting inflection point in the discovery, research and development work on ocedurenone
carried out by KBP, a young player still establishing itself in the global pharmaceutical industry,”
added Dr. Fred Yang, chief development officer of KBP Biosciences. "

2 tykkäystä

Tein Novolle oman ketjun, kun yrityksestä keskustellaan muutamasta ketjusta. Lainasin röyhkäestiä @JNivala viestiä Globaalit laatuyhtiöt ketjusta. :slight_smile: Novo Nordisk - Euroopan arvokkain yhtiö?

8 tykkäystä

MOB on nykyään kaupallistamisen kynnyksellä EUssa, USAssa vielä ph3 menossa. Matkassa on ollut mutkia ja kurssi on valunut varsin houkuttelevalle tasolle. Jokin aika sitten kassa täydentyi täyteen merkityn annin kautta. Omistin viitisen v sitten, palasin taas omistajaksi.

1 tykkäys

Samaa mieltä, Mobergin kurssi on houkuttelevalla tasolla siihen nähden, että myyntilumpa mm. Ruotsissa jo olemassa ja USA:n toisen faasi 3 tutkimuksen tutkittavat on jo saatu rekrytoitua. Euroopassa markkinoille tuloa hidastaa terbinafiinin saatavuusvaikeudet, kun yhtiölle terbinafiinia toimittava yritys lopettaa aineen valmistuksen loppuvuodesta eikä vielä ole kai saatu korvaavaa valmistajaa hyväksytettyä viranomaisilla. Matkalla on tosiaan ollut monta antia, mikä yrityksen johdolta hölmöä, kun rahaa oli aiemmin ja se päätettiin jakaa osinkoina pois. Pieni toivo kuitenkin itselläni elää, että nyt kesän lopun anti olisi viimeinen.

Bonesupport jatkaa vahvaa suorittamista, Q3 2023 raporttia voi lukea hymyssä suin, https://cdn.prod.nntech.io/fundamentals-file-proxy/quartr/report/1ea1f4020d2c29a21103839fac5ba80a.pdf

Valnevan chikungunya-rokote sai eilen FDAn hyväksynnän. Se on ensimmäinen rokote tätä hyttysten levittämää kuumetautia vastaan. Täysin turvallinen rokote ei kuitenkaan ole, sillä 1,6% testirokotetuista on saanut huomattavia chikungunya-oireita. (Tosin ei kai mikään rokote sovi ihan kaikille).

1 tykkäys

Brittien lääkeviranomainen antanut ehdollisen myyntiluvan CRISPR therapeuticsin exa-cel:ille. Tämä on ensimmäinen CRISPR/Cas9 pohjainen geenieditointilääkevalmiste joka on saanut viranomaisluvan. Lupaa hyvää FDA:n päätökselle joulukuun alussa.  Vertex and CRISPR Therapeutics Announce Authorization of the First CRISPR/Cas9 Gene-Edited Therapy, CASGEVY™ (exagamglogene autotemcel), by the United Kingdom MHRA for the Treatment of Sickle Cell Disease and Transfusion-Dependent Beta Thalassemia | Business Wire

2 tykkäystä

Bonesupport nosti myyntiennustettaan ensi vuodelle 2024. Aiempi ennuste oli 40 prosentin kasvu. Uusi tänään pääomamarkkinpäivänä annettu ennuste on yli 40 prosenttia. Myös 2025 näyttää valoisalta.

Osake lähti saman tien kirimään ylöspäin. Uusi ATH-hinta syntynyt.

1 tykkäys

FDA on myöntänyt “Fast Track”-luokituksen Ruotsalaisen Hamletin syöpälääkkeelle, jolla on hyvin korkea teho(virtsarakon syöpä) ilman haittavaikutuksia.

Hamlet yhdistyi taannoin Select Immunen kanssa, koska viimeksi mainitun pörssiarvo valui naurettavan alas patenttisalkuun ja lääkeputkeen nähden.

Molemmissa taustalla Catharina Svanborg.

2 tykkäystä

En oo varma onko oikea ketju tähän, siirtäkää tai poistakaa mikäli ei… mikähän tota Pfizeriä eilen laski 5 pinnaa ? Jonku uutisen löysin nopeesti mutta sekin ruotsiksi nordnetistä, olisko kellää hyvää suomennosta tarjolla ? :sunglasses:

Lyhyesti suomeksi, takaiskuja liikalihavuus/laihdutuslääkkeen kehityksessä.

1 tykkäys

Pfizerin kyky toimia globaalisti tekee siitä paremman kuin moni ylihinnoiteltu verrokki. Kun pfizer ostaa yrityksiä matkan varrella, bisnekset kasvavat nopeasti. Se että hudit ja kaikki risahdukset huomioidaan markkinahinnassa, tarjoaa mahdollisuuksia hankkia tätä osingon kasvattajaa mielekkääseen hintaan. Verratkaa muihin lääkeyhtiöihin lukujen kautta.

Pfizeria saa taas pari $ halvemmalla. Ensi vuoden 2024 ohjeistus alle geelitukkien odotuksista.

2 tykkäystä

Tätä voi lisätä varmaan myöhemminkin. Seagan hankinta tuottaa vuosien päästä ja covid tuotot olisi tärkeä säilyttää. Joku toinen toimitusjohtaja saattaisi jättää tämän ilmoituksen tekemättä, kun ilmoitti varmuuden vuoksi ilman varmuutta tulevasta ja halusi että ohjeistus ylitetään. Täytyy lisätä jossain välissä, nyt -9% omassa salkussa ja tapahtui vähän liian nopeasti paljon muutakin, mutta oston paikkojahan nämä itelle usein on.

1 tykkäys

Calliditaksen Tarpeyo-lääke sai täyden FDA:n hyväksynnän 2-vuotisen tutkimuksen jälkeen. Mahdollistaa myynnin huomattavan kasvun. Redeye odottaa noin 15 prosentin positiivista reaktiota tänään, ja myös sitä että Calliditas alkaa nousun kohti heidän base-tavoitehintaansa 280 kruunua. Calliditas noussut viimeisen kuukauden aikana 20 prosenttia tätä päätöstä osin ennakoiden, osake päätti eilen hintaan 111 kruunua.

Pareto arvioi että FDA:n täyden hyväksynnän myötä USA:n asiakasmäärä tullee kolminkertaistumaan. Pareton tämänhetkinen tavoitehinta on 161 kruunua.

7 tykkäystä