Lamor - Ympäristöratkaisuiden tuotteet ja palvelut

Kiitoksia tarkkaavaisuudesta :smiley: kävin tuon typon korjailemassa raportille

7 tykkäystä

Lamor on kyllä oikealla asialla ja businesspotentiaali on rajaton;

A Milestone Day: Construction starts at Kilpilahti chemical plastics recycling plant

Construction at the Kilpilahti site in Porvoo, Finland, is now starting after completing the necessary groundwork. Kilpilahti will be a blueprint facility, with which we set off to our targeted 100,000-tons plastics recycling capacity in the coming years.

The global plastics challenge is a massive one: out of the 8.3 billion tons of plastic that has so far been produced in the world, only 9% have ever been recycled. We are proud to be part of solving this challenge together with Shell and other partners, turning plastic waste into valuable raw material. The aim is to increase the share of recycled plastics and decrease the amount of plastic waste polluting the nature.

10 tykkäystä

“Kaupankäynnin odotetaan alkavan päälistalla 23.11.2023.”

20 tykkäystä

Vihdoin tuli tilaisuus jakaa tämä toimitusjohtaja Mika Pirneskosken mainio esitys Sijoittajamessuilta, kun Inderesin porukka on saanut eriytettyä esitykset omiksi videoikseen: Lamor sijoituskohteena | Sijoittaja 2023 | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Itse olin myös paikan päällä kuuntelemassa @Mikaeli :n tietoiskua yhtiöstä, porukkaa oli varsin paljon ja muutenkin tuntui, että vastaanotto oli hyvä. Ihan lopussa paljastetaan, että tuo muovinkierrätysliiketoiminta voi olla tulevaisuudessa erittäin kannattavaa liiketoimintaa. Jollette jaksa koko videota katsella, niin kuunnelkaa edes pari viimeistä minuuttia, niin saatte hyvän käsityksen potentiaalista. En ala sitä tähän auki kirjoittamaan, ettei tule väärinymmärryksiä :slight_smile: Toki toimitusjohtaja itse voi halutessaan sen myös sanoittaa kirjalliseen muotoon.

18 tykkäystä

Pakko itsekin kehua, hieno veto @Mikaeli :+1: Kurssikin näyttää kiittävän tänään.

Mielestäni Mikalla tuntuu olevan Stadin pörssin moniin muihin toimareihin verrattaessa erittäin hyvä käsitys siitä, mitä oma yhtiö tekee ihan ruohonjuuritasolla. On nimittäin myös niitä toimareita, joilla ei tunnu olevan kovin tarkkaa kuvaa päivittäisestä operaativisesta toiminnasta. Toki aina ei välttämättä tarvitsekaan olla.

Tästä on hyvä jatkaa yhtiön tarinan seuraamista. Toivottavasti pienen ”suvantovaiheen” jälkeen aletaan saada lisää positiivista uutisvirtaa myös tarjouskaupparintamalta.

12 tykkäystä

Tässä on varmasti loogisena selityksenä se, että olen ollut talossa jo pitkään, teen edelleen, ainakin tukiroolissa, projektien myyntityötä sekä myöskin ollut tekemässä projektien käyttöönottoja ihan viime vuosiin saakka. Siinä säilyy ihan mukavasti ymmärrys siitä, että mitä operatiivisella tasolla tapahtuu.

Jos pitäydytään täällä ihan julkisissa arvioissa markkinakoosta. Kemiallisen kierrätyksen markkinan arvioidaan olevan noin 30-50 miljardia vuonna 2030 ja 120 - 250 miljardia vuonna 2050 riippuen vähän siitä, että mitä lähdettä käyttää. Tällä hetkellä toimivien yhtiöiden tuotanto lasketaan maksimissaan sadoissa tuhansissa tonneissa ja vuonna 2050 sadoissa miljoonissa tonneissa eli tosiaankin markkinamahdollisuus on iso. Markkinan dynamiikasta tekee erityisen mielenkiintoisen se, että jätevirrat syntyvät paikallisesti, joten “isot toimijat” eivät saa suoraan skaalaetua omasta liiketoimintamallistaan, vaan arvoketju tulee luoda aina paikallisesti. Tässä on hyvin paljon samaa kuin meidän globally local -ajattelussa on ollut jo pidempään ratkaisuliiketoiminnan osalta.

Kerroin tosiaan julkisista lähteistä saadun datan perusteella, perustuen erään alalla toimivan yhtiön Q3 raporttiin; heidän arvioitu capex-kustannus on arviolta noin miljoonaa euroa per sisääntuleva kilotonni, hyötysuhde noin 75 %, lopputuotteen hinta n 1200 EUR per tonni ja EBITDA margin + 50%. Tuosta voi sitten jokainen iteroida, mitä tuo 100 000 tonnin projektiportfolio tarkoittaisi Lamorin näkökulmasta samoilla parametreilla.

36 tykkäystä

Jeps. Eikös se ollut niin, että muovijätteen kuljettaminen on kallista ja siksi muovijäte syntyy paikallisesti ja teillä on nimenomaan siihen tehokkaampaan kuljetusmuotoon ratkaisu?

Mutta asiasta ankkalampeen.

Itse en ikäväkseni ole ehtinyt toteuttamaan tarkkaa tuloskauden seulontaa. Ajattelin josko täällä joku mielellään @Mikaeli osaisi vastata.

Tuloksessa saadut tilaukset laskivat 58% verrattuna viime vuoteen. Tämä ennustaa liikevaihdon ja tuloksen laskua. Tänä syksynä piti mennä teillä merkittäviä tarjousprojekteja päätökseen. Euroopan ostopäällikköindeksin lasku sinänsä ei suoraan pitäisi kertoa teidän tarjouskannan tilanteesta, mutta investointi on tainnut laskea muuallakin.

Kysymykseni onkin, vaikka Lamor on mukana useassa tarjousprojektissa, onko yhtiö hävinnyt myös jotain merkittäviä?

10 tykkäystä

Muovijätteen kuljettaminen tosiaan on sekä kallista että saastuttavaa, kun paalattunakin tiheys on maksimissaan 0,5 eli 50 % kuljetuksesta on ilmaa. Nesteyttäminen on nimenomaan tapa muuttaa muovijäte tehokkaampaan kuljetusmuotoon.

Tämän vuoden tilauskertymä on tosiaan ollut pettymys meille. Toki tilauskanta on edelleen melko vahva eli akuuttia riskiä liikevaihdon merkittävästä laskusta ei kuitenkaan ole. Olemme kommunikoineet, ettemme päässeet pääurakoitsijan rooliin Kuwaitin toisessa vaiheessa, mutta samalla olemme indikoineet uskovamme olevamme kuitenkin projektissa merkittävässä roolissa. Muita merkittäviä kilpailutuksia ei olla hävitty. Meillähän on osavuosikatsauksissa tiedot merkittävistä kilpailutuksiin osallistumisesta ja vastaavasti myös tieto voitosta/tappiosta.

22 tykkäystä

Eivät sitten aikailleet, jo huomenna osake päälistalle: LAMOR CORPORATION OYJ NASDAQ HELSINGIN PÖRSSILISTALLE 23.11.2023 | Kauppalehti

Tässä vielä yhtiön oma tiedote asiasta: Lamor Corporation Oyj:n listalleottohakemus hyväksytty, kaupankäynti osakkeilla alkaa Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla 23.11.2023 | Kauppalehti

13 tykkäystä

Kuwaitista päivitystä:

Videon loppupuolella näkyy minkälaista myrkkyä sieltä maasta kerätään :face_vomiting:

9 tykkäystä

Heitetääs @Mikaeli:lle kyssäriä. Jos/kun Ukrainassa päästään jossain kohtaa puhdistamaan sodan tuhoja, niin millaiset valmiudet Lamorilla on päästä mukaan? Onko olemassa jotain yhteistyöverkostoja jo sinne suuntaan?

7 tykkäystä

Meillä on maayhtiö pienellä omistusosuudella Ukrainassa, mutta luonnollisesti kaikki aktiviteetit on tällä hetkellä täysin pysähdyksissä. Teimme muutaman aika korkean profiilin hankkeen yhteistyössä Lamor Ukrainen kanssa, mm. Boryslaviin littyvät ympäristöselvitys, joten sinänsä meille oli jo jalansijaa markkinoilla. Sodan syttymisen jälkeen olemme osallistuneet aktiivisesti uudelleen rakentamista koskeviin tapahtumiin, joten positiomme on kohtalaisen hyvä. Nyt on jo havaittavissa, että ensimmäisiä projekteja viedään jo eteenpäin, vaikka tilanteeseen ei tällä hetkellä ole näkyvissä pikaista ratkaisua.

24 tykkäystä

Ja toinen ehdotus @Mikaeli :lle, voisiko Lamor laittaa vähän enemmän paukkuja sosiaalisen median näkyvyyteen. Teidän Youtuben videot ovat hyviä, mutta ne eivät saa katselukertoja juuri ollenkaan. Vaatisi aktiviisempaa otetta kaikilla sosiaalisen median kanavilla.

7 tykkäystä

Kiitos palautteesta. Joo, pitää paikkaansa, että meidän sosiaalisen median näkyvyys ei ole paras mahdollinen. Ollaan yritetty keskittyä pitkälti LinkedIniin, jossa meillä on aika kohtalaisen hyvin seuraajia, mutta tarkoitus on myös kehittää tuota puolta. Lisäkehitysehdotuksia otetaan myös mielellään vastaan mm kanavista, jossa olisi hyvä näkyä.

12 tykkäystä

Tällainenkin tilaisuus olisi tarjolla tammikuussa loppiaisen jälkeen 9.1, jos joku kaipaa uskonvahvistusta tai harkitsee osakkeen ostamista(ei ostopakkoa :slight_smile: ), ravintola Teatteri, kevyt buffet tarjolla, vaatii ennakkoilmoittautumisen: Lamor yritysesittely

6 tykkäystä

Guyana, jossa Lamorilla on toimintaa, joutunut Venezuelan tähtäimeen.

Uutinen tosta Lamorin 10 vuoden palvelusopparista:

9 tykkäystä

Lamorin talousjohtaja jättää yhtiön | Kauppalehti

Kylläpä joutuu nyt käymään tämän sijoituksen kanssa sisäistä taistelua. On ilmassa sekä hyviä, että huonoja merkkejä. Aika moni avainhenkilö on nyt jättänyt yhtiön ja sopimusuutisia ei vain kuulu.

Saapa nähdä.

13 tykkäystä

Vielä muutoksia johtoryhmään. Mika lopettaa jo tänään.

5 tykkäystä

Hiukan nurkan takaahan tämä nyt tuli, mutta hyvä, kun seuraaja tulee talon sisältä, niin saadaan jatkuvuutta eikä tarvitse perehdytystä samassa määrin kuin joku ulkopuolelta tuleva. Kiitoksia @Mikaeli , Mika Pirneskoski vastauksista täällä foorumilla ja kaikkea hyvää jatkossa.

19 tykkäystä

Oho, johan nyt tapahtuu. Harmillista, että Mika ei enää jatka. Jäänyt hänestä hyvä kuva.

Vaikea on itse kyllä positiivisesti suhtautua siihen, että kaikki johtoryhmän näkyvimmät henkilöt ovat nyt poistuneet. Eipä tässä silti osakkeita vielä ollaan laitaan laittamassa, vaikka vähän hirvittää.

Tuskin saadaan ikävä kyllä koskaan tietää, mitä yhtiössä on oikein tapahtunut, että tällaiseen tilanteeseen ollaan päädytty. Hyvin on toki mahdollista, ettei mitään dramaattisempaa ole näiden suurten muutosten taustalla. Kysymyksiä nämä silti herättävät ainakin omasta mielestäni.

Klo 14 olisi webcast, sinne vaan kynnelle kykenevät kuumottelemaan asiasta. Toivottavasti saadaan vastauksia niille kysymyksille.

12 tykkäystä