Lassila & Tikanoja

Kyllä tuossa voi olla yhteys olemassa, että Lapveteläinen on ajan tasalla L&T:n asioista, jotka ei välttämättä ole yhtiöllä (L&T:llä) parhaalla mahdollisella tasolla kunnossa johtuen osaltaan myös talouden tämän hetkisestä suhdanteesta.
Mutta mikä mielestäni L&T:lle on tärkeintä, niin Herlinin Antin Security Trading Oy taas nosti syyskuussa omistustaan L&T:ssä 10 000 kappaleella :slight_smile: Olen ajatellut niin asiaa, että tuon tason sijoittaja (Herlin) ei periaatteesta sijoita yhtiöön, ellei siinä olisi jotain potenttiaalia!

5 tykkäystä

Sellainen huomio vielä, jollei tullut selväksi aikaisemmasta viestistäni, että Lapveteläistä ei enää valittu nimitystoimikuntaan eikä ketään Mandatumista hänen tilalleen: Lassila & Tikanoja Oyj:n nimitystoimikunnan kokoonpano | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Lohdutuksena voi kuitenkin mainita, että samassa liemessä muiden omistajien kanssa on myös tj. Eero Hautaniemi melkein 47 000 osakkeen omistuksellaan, aika paljon hän pestinsä alkuvaiheessa hankki niitä omalla rahallaan, josta täytyy nostaa hattua. Saman voi sanoa hpj. Jukka Leinosesta( yli 37 000 osaketta).

Lisäys: Onkohan Eeron tulosvaroitus vuotanut ennen aikojaan, kun kurssi laahaa kohta 11 vuoden pohjissa!? https://www.kauppalehti.fi/porssi/porssikurssit/osake/XHEL/LAT1V

1 tykkäys

Voi olla tulosvaroitus vuotanu. Yritys otti suuren päästövähennyksiin sidotun lainan joka on kallis jos yrityksen päästöjä ei saada laskettua ja edullinen jos päästövähennykset on suuret.
Kalusto on kuitenkin kohtuu uutta joten sen uusinta ei ole halpaa eikä mielekästä, joten yritys on hiukan umpikujassa sen kanssa. Ottaako uutta lainaa jotta voi uudistaa kalustoa ja saa edullisempaa lainaa vai maksaako lainasta kalliisti ja jatkaa vanhalla kalustolla.

Nuo hinnankorotukset menee yleensä että niitä voi esittää millloin vain, sen jälkeen kuukausi yritetään päästä sopimukseen puolin ja toisin, jos asiakas ei hyväksy korotusta on se irtisanottavissa 3kk irtisanomisajalla.
Eli siinä pelataan aika suurilla panoksilla verrattuna saatuun hyötyyn, vain yritys tietää moniko asiakas päätyy irtisanomaan sopimuksen.

1 tykkäys

Alle viikko osariin, ei taida varoituksia tulla. Loppuhuutarista 9.25€ hintaan nappasin erän to 26.10. osari jännäämistä varten.

1 tykkäys

No, nyt yhtiö sanoo ääneen sen, mitä tässä on jo vuosikausia spekuloitu: Sisäpiiritieto: Lassila & Tikanoja Oyj päivittää strategiansa keskittyen kiertotalousliiketoimintoihin | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

“Hallitus on päättänyt arvioida Kiinteistöpalvelut Suomi ja Kiinteistöpalvelut Ruotsi -toimialojen strategisia vaihtoehtoja osana liiketoimintaportfolion kehittämistä ja toimintojen myynti on yksi mahdollisista vaihtoehdoista.”

Aikaa projektiin on ainakin varattu tarpeeksi: “Arviointi oletetaan saatavan päätökseen vuoden 2024 loppuun mennessä.”

Aamullahan eli torstaina 26.10 sitten julkistetaan Q3-tulos, kumpikohan saa suuremman huomion. Näyttäisi nyt ainakin siltä, että tulosvaroitusta ei ole tulossa tai sitten hallituksen kokous jatkuu vielä :slight_smile:

Tässä muuten @Rauli_Juva :n tulosennakko, näköjään ei ollut vielä löytänyt tietään ketjuun, itse vetoan matkapäivään eilen :slight_smile: Lassila & Tikanoja Q3 torstaina: Tasaisen tahmea kvartaali odotuksissa | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

28 tykkäystä

Tämähän on hieno uutinen. Katsotaan nyt mihin tuossa päädytään, mutta pitäisi kyllä olla hyvä osakkeelle. Kirjoittelen aamulla sitten tuloskommentin, jossa toki tätäkin käsitellään.

19 tykkäystä

Lassila ja tikanpojat painoi Q3/23 ennusteista yli, että heilahti!

VAKAA TULOS HAASTAVASSA SUHDANNETILANTEESSA

  • Vuoden kolmannen neljänneksen liikevaihto oli 200,9 miljoonaa euroa (204,4). Liikevaihto laski 1,7 %.
  • Kolmannen vuosineljänneksen oikaistu liikevoitto oli 21,2 miljoonaa euroa (20,3) ja liikevoitto 21,1 miljoonaa euroa (20,2). Osakekohtainen tulos oli 0,41 euroa (0,38).
  • Tammi-syyskuun liikevaihto oli 601,2 miljoonaa euroa (634,0). Liikevaihto ilman Uusiutuvat energialähteet -liiketoimintaa oli vertailukauden tasolla. Oikaistu liikevoitto oli 31,8 miljoonaa euroa (31,3) ja liikevoitto oli 31,7 miljoonaa euroa (30,0). Osakekohtainen tulos oli 0,65 euroa (0,53).
  • Tammi-syyskuun liiketoiminnan nettorahavirta investointien jälkeen/osake oli vahva, 0,74 euroa (0,03).
  • Kiinteistöpalvelut Suomen liikevoitto parani selkeästi vertailukaudesta.

Näkymät vuodelle 2023

Vuoden 2023 liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton arvioidaan olevan samalla tasolla edellisvuoteen verrattuna huolimatta siitä, että vertailukausi sisältää Uusiutuvat energialähteet -liiketoiminnan liikevaihtoa 35,4 miljoonaa euroa.

16 tykkäystä

Selvästi kiinteistöpalveluja viilataan nyt myyntikuntoon ja näyttää työ tuottavan tulosta.

6 tykkäystä

Analyytikon kommentti:

Hyvän Q3:n myötä ennusteissamme on nousupainetta tälle vuodelle. Yhtiö kertoi myös eilen illalla strategiapäivityksestä. L&T käynnistää strategisen arvioinnin Kiinteistöpalveluista eli pyrkii mahdollisesti myymään toiminnot. Näemme tämän strategisen päätöksen odotettuna ja toivottuna ja uskomme sen olevan osakkeen kannalta positiivista.

8 tykkäystä

Kukahan voisi olla mahdollinen ostajataho kiintristöpalveluille? Arvelisin että suomailaisilla yrityksillä ei riitä rahkeet ostaa tuollaista kokonaisuutta… joku ulkomaalainen taho?

3 tykkäystä

Saisko tuosta myyvää tarinaa että listaisi pörssiin omana yhtiönään? Vähän pieni taitaa siihen yksinään olla.

1 tykkäys

@Rauli_Juva on tehnyt iltatöinään yhtiörapsan. :slight_smile: :gem:

L&T:n Q3 tulos parani vertailukaudesta ja ylitti odotuksemme. Yhtiö toisti ohjeistuksena ja odottaa koko vuoden liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton olevan viime vuoden tasoa. Nostimme tälle vuodelle ennusteita, mutta 2024-25 ennusteet ovat ennallaan. Yhtiö ilmoitti myös aloittavansa strategisen arvioinnin Kiinteistöpalvelut-toiminnoille, jonka näemme hyvänä ratkaisuna.

image

https://www.inderes.fi/fi/research/strategiamuutos-nayttaa-lupaavalta

8 tykkäystä

Mutu tuntumalla arvoituna suuntana on uusi yritys johon tulee sijoittaja jollakin 51%
Ei tämä kuitenkaan ongelmia ratkaise, ei ole merkitystä onko yrityksessä nolla tuloksen yritys vai ei.
Suurempi merkitys on pystyykö täyttämään uusimman lainan ehtoja.

Rahoitusohjelmat - L&T (lt.fi)

Uusin omistajalistaus: Osakkeenomistajat

Näyttää aika moni 50 suurimman omistajan joukossa oleva vähentäneen omistuksiaan, kun osakekurssi laahaa 20 vuoden pohjissa. Suurin myyjä Proam Finland oy. Luultavasti takana pakkotilanteita tai uskon loppuminen, ei voi vetää oikeastaan mitään johtopäätöksiä, hallintarekkareissa pientä lisäystä.`

4 tykkäystä

Tässä on OP:n Henri Parkkisen ajatuksia L&T:stä. :slight_smile:

Lassila & Tikanoja julkaisi viime viikolla Q3-tuloksensa. Yhtiö on käynnistänyt strategisen tarkastelun kiinteistöteknisten palveluiden eri vaihtoehdoista, ja yhtenä mahdollisista vaihtoehdoista nähdään liiketoiminnan myynti. Senioranalyytikko Henri Parkkinen avaa videolla tarkemmin yhtiön tulevaisuuden näkymiä.

5 tykkäystä

Mutta mikä taas tärkeintä: Herlinin Antti lisäsi Security Tradingin lukuun L&T:tä 10 000 kpl lokakuun aikana! :slight_smile: Seuratkaamme vain hänen esimerkkiään tässäkin asiassa.

10 tykkäystä

L&T-ketju on niin hiljainen, että pitää mainostaa Ekan switch-trade ajatusta selkeillä perusteluilla Remedy-ketjusta (ei sijoitussuositus) :smiley:

28 tykkäystä

Jos L&T:n hallitus päätyy nyt työn alla olevassa “strategia päivityksessään” siihen, että muutoksia aletaan todella tekemään, luulisi sen merkkaavan jo lähitulevaisuudessa selvästi menneitä aikoja tuottoisampia aikoja. Pyrkimällä selvästi nykyistä korkeampiin jalostusasteisiin, saadaan korkeampaa hintaa L&T:n tuotteista / palveluista. Tässä “rautalankaesimerkki”: Kun yhtiö hakee asiakkaalta rahaa vastaa jäteeriä, niin sen kun jalostaa lannoitteen raaka-aineeksi tai jopa valmiiksi lannoitteeksi, niin saahan siitä tuottoa. Toki lannoitteisiin tarvitaan siihen tarkasti soveltuvia jäte-eriä. Jos niitä (oikean tyyppisiä jäte-eriä) ei ole tarpeeksi esimerkiksi juuri nyt yhtiön asiakaspiirissä, voisi L&T alkaa etsiä uusia asikkaita, joilla on halutunlaista jätettä saatavilla (ja tietenkin taas niin, että asiakas maksaa tyhjennyksen L&T:lle). Lannoitteissa voisi tosiaan olla paikallaan jonkun valmiin oikean tyyppisen lannoiteyhtiön ostaminen L&T:n omistettavaksi. Kaitpa jätteistä voisi tehdä myös biokaasua oman mahdollisen lannoitetehtaan tontilla? :slight_smile:

3 tykkäystä

No nyt kun kutsuit keskusteluun oikein nimen kanssa, niin mulle heräsikin kyssäri tuosta L&T -analyysin DCF-mallista :wink:

680 - 230,1 + 49,5 - 17,9 = 481,5 517 ?

kuva

12 tykkäystä

Loput on näkemystä? :thinking:

3 tykkäystä