Osakesijoittaminen

LeadDesk sijoituskohteena

Aloitetaan uusi ketju LeadDeskille. Tänne voidaan kerätä kaikki relevantti keskustelu yhtiöstä ja mahdollisesta pörssilistautumisesta ja toki sen jälkeenkin kaikki tieto yhtiöstä sijoituskohteena :slight_smile: Verneri kävikin jo ( Kiitos Vepu :smiling_face_with_three_hearts: ) tekemässä haastattelun yhtiön toimitusjohtajan Olli Nokso-Koiviston kanssa.

9 tykkäystä

Vaikuttaa mielekiintoiselta. Toivottavasti listautuu - ja ennen kaikkea kohtuullisilla arvostuskertoimilla.

4 tykkäystä

Hitaita ovat olleet näiden SaaS-firmojen tuotot. Saa nähdä jaksaako Kärsimätön-Masse lähteä mukaan. Jos lähtee, niin niitä pidetään sitten pitkääääään sanoo Mika H, kaiken fundan alkulähde. ::slight_smile:

et varmaan ole Admicomia Masse ostanut?

3 tykkäystä

Juu ei ole Massen massi Admincomiin eksynyt ja sekös setää harmittaa. Muita kyllä löytyy ja niiden kanssa nyt sitten vaan vuotellaan, vuotellaan…

1 tykkäys

Tullaanko yritysesittely striimamaan InderesTV:seen?

1 tykkäys

Joo tulee! :slight_smile:

7 tykkäystä

Kiva

1 tykkäys

Oottelen täs itsekin vaan lupaa et saadaan julkaista :owl:

1 tykkäys

No niin, olemme julkistaneet sijoitustutkimuksemme LeadDeskistä ja se löytyy https://www.inderes.fi/fi/leaddesk-vahva-saas-kasvutarina

Otetaan mielellään vastaan kysymyksiä ja kommentteja aiheeseen liittyen.

/Petri Aho

2 tykkäystä

Itseäni vaivaa hieman tämä:

" Listautumisannin toteutuessa Yhtiön toimitusjohtaja Olli Nokso-Koivisto on erillisen sopimuksen perusteella oikeutettu 150 000 euron suuruiseen bonuspalkkioon" (Tämä oli listautumisesitteessä, ei Inderesin sijoitustutkimuksessa)

Toki hallitus ja omistajat siitä listallemenosta päättää, mutta onko tällainen bonus-menettely listautumisessa kovin yleinen. Eikö tuossa tuole helposti se eturistiriita, että TJ:n ja firman (sijoittajien) edut voivat olla ristiriidassa?

Lisäksi 270 päivän lock-up kuulostaa hieman lyhyeltä, eli käytännössä tällä aikataululla pääomistajat voivat irtaantua yhtiöstä (exit) helposti tämän vuoden puolella ennen kuin tämän vuoden tuloksesta on mitään tietoa talon ulkopuolella? (Tämä puuttui myös Inderesin tutkimuksesta kokonaan).

Edit: @Verneri_Pulkkinen pyynnöstä tännekin: Ja missä on tutkimuksesta arvio johdon kyvykkyydestä, austasta jne tavoitteiden saavuttamisessa. Vai onko johdon rooli yrityksen menestyksessä irrelevantti analyysinne mielestä sijoittajan näkökulmasta?

8 tykkäystä

Hei,

Kiitos hyvistä kysymyksistä!

On kyllä huomioitu tj:n palkkio tulosennusteissa, mutta itseasiassa vähän jopa yläkanttiin (0,3 MEUR).

Lock-upeihin ei ole tosiaan otettu kantaa arvonmäärityksessä ja sijoittajien kannattaa itse miettiä niiden mahdollisia vaikutuksia osakkeeseen.

Johdon kyvykkyyttä on paras arvioida tulosten perusteella, jotka ovat viime vuosilta mielestämme hyviä (onnistunut kansainvälistyminen, vahva kasvu ja kannattavuuden kääntäminen selvästi positiiviseksi).

6 tykkäystä

Moi! Miksi käytätte 3,7 milj osaketta arvonmääristyksessä, eikä 4,5 miljonaa (annin jälkeinen määrä)? Silloin MCAP 34 M€.

2 tykkäystä

Kiitos kysymyksestä.

Listautumisiin tehtävissä sijoitustutkimuksissa pyritään aina peilaamaan yhtiön arvoa ennen antia, sillä ei ole varmuutta siitä toteutuuko anti kokonaisuudessaan ja mihin antirahat tarkalleen ottaen käytetään.

Annin jälkeen sitten lisätään annista saadut varat yritysarvoon ja korjataan osakemäärää uusilla osakkeilla.

3 tykkäystä

Mielessäni on käynyt monta kertaa, että osallistuisin muun muassa tähän IPO:n, mutta mielessäni on edelleenkin vuoden 2018 useat epäonnistuneet IPO:t. Vaikka analyysiä lukiessa tulee kieltämättä mieleen, että tässä voisi olla paljonkin potentiaalia, niin jokin tässä casessa vain epäilyttää, muun muassa yhtiön pieni koko ja markkinatakauksen puuttuminen (tai tämä ei vain sattunut silmääni). On oletettavaa, että markkinatakaus nostaisi listautumiskustannuksia, mutta se antaa kummasti mielenrauhaa. Lisäksi minua vähän häiritsee se, etten tunne toimialaa juuri lainkaan puhumattakaan siitä, että osaisin arvioida ja asemoida LeadDeskiä analyysissä käytettyihin verrokkeihin muun muassa tuotteiden/palvelujen, asikaskunnan ja yhtiöiden kokoluokan perusteella. Mitä mieltä muut foorumilaiset ovat tästä casesta?

Kuka järjestää annin?

Nordnet.

https://www.nordnet.fi/kampanjat/ipo/leaddesk/anti.html

1 tykkäys

Numerot ok.

Narratiivi petti. Jos analyytikon tarina peittoaa toimarin ja hpj:n vastaavan, niin jotain on mielestäni pielessä.

Petriltä hyvä setti eilen, muut esiintymiset kädenlämpöisiä.

Nordnet on merkintäpaikka, Merasco järjestäjä (ja meiltä analyysi). Sama kokoonpano kuin vuosi sitten Admicomissa (joskaan historia ei ole tae tulevasta).

1 tykkäys